Dobrý deň. Som pred augmentaciou prsníkov, bola som na rutinnom predoperačnom vyšetrení. Vyšla mi pozitívna reaktivita na HIV. Doktora ma ubezpečila, že toto sa stava, že takáto chyba sa stane. Zajtra idem na odbery na infektologiu.
Mám len jedneho sexuálneho partnera, jemu boli robené takéto predoperacne odbery pred 5 mesiacmi, cize sa to všetko vylučuje. Keby ja som pozitívna, tak by bol aj on. Sme si verní, non stop sme spolu, kedze aj spolu pracujeme.
Mate niekto s tymto skúsenosti? Rano som skoro u obvodnej skolabovala.
@mimi916 https://najmama.aktuality.sk/forum/pribehy-a-cl... precitaj si aj tu
@babovka2321 všetky tieto veci som si precitala. Aj sestricka ma upokojovala, že toto sa stava.
@mimi916 robím s tým a môže sa to stať. Bude sa posielať krv do Národného referenčného centra na konfirmaciu (overenie výsledku). Ak príde odtiaľ negatívny výsledok mohlo sa jednať o skríženú reakciu. Zatiaľ buď v pohode.
@chelsey987 áno, všetko sa mi vylucuje. Nie som promiskuitna, s partnerom sme si verní…
A stava sa toto casto??
@mimi916 opravím ťa, keby si ty pozitívna on nemusí byť alebo naopak keď je on pozitívny ty sa od neho nemusíš nakaziť. Samozrejme za určitých podmienok.
Inak sa môže stať že ti vyjde falošne pozitívny test na HIV preto treba ešte raz kontrolný odber u infektológa lebo oni robia rozšírenejší test.
@evina34 s očkovaním na covid to nema nič spoločné.
@stellarstar akože by nie??? S lekárom som dnes preberala.
@mimi916 nie často, ale stane sa to. Stane sa to i pri žltačke alebo syfilise. Kým nemáš konfirmaciu nemusíš sa báť.
@evina34 🙉
@mimi916 keď je niekto hiv pozitívny nemusí byť hneď infekčný. Keď sa nachádza pod nezistiteľnou hranicou tak nie je infekčný
@stellarstar dobre, ale aj tak. Nemala som šancu to niekde chytiť. Kedze sme si verní a ja mam prácu, v ktorej neprichadzam do kontaktu s ľudmi.
Pred rokom mi robil gynekológ krvné testy na syfilis a aj na HIV. Len tak preventívne. A všetko bolo negatívne. Čiže, ked nad tym rozmýšľam, tak naozaj som to nemala kde chytiť. Žijem usporiadaným životom.
@mimi916 ešte raz očkovanie na covid s reaktivitou na hiv nemá nič spoločné!!! Mám 13 r skúsenosti s HIV. Hlúposti by som nepísala
@mimi916 a ešte dodám aj keby si prišla so kontaktu s HIV pozitívnym napr podaním ruky nemáš žiadnu šancu sa nakaziť lebo HIV sa nakazís jedine krvou alebo stykom
To ze testy pred rokom boli negatívne neznamená ze budú aj teraz. Teraz nemyslím na teba ale všeobecne. Od styku či možnom nakazeni s HIV je Ink doba 2 az 3 mesiace
@stellarstar ja nespochybňujem vaše skúsenosti. Tiez som kusok od fachu, a tiez viem, že očkovanie proti COVID s tymto nema nič spoločné… len dufam, že toto u mma je falošný výsledok. Lebo naozaj toto nemam odkial mať, som z toho o to viac hotová.
@mimi916 bude určite falošný výsledok preto musíš ísť na infekčné kde ešte raz odoberú krv a urobia rozšírenejší kontrolný test.
Stačí ak človek príde do kontaktu s krvou, na to Stačí malá ranka na prste. Kontaminované veci s HIV, mám kamošku kt sa nakazila u gynekológa. Nepýtaj sa ma ako.
Ale neboj všetko bude ok
@mimi916 ahoj vidím že si už čítala aj môj príspevok tu na MK, o tom že aj ja som mala reaktivitu na HIV. Uvedom si že byť reaktívny na HIV, neznamená že to máš. Reaktivita znamená že rýchlotest ktorým sa zisťuje prítomnosť vírusu na HIV jednoducho zareagoval. Ale tieto rýchlotesty su robené tak, že jednoducho niekedy zareagujú aj na niečo iné, nie len na prítomnosť vírusu HIV. Preto sa pri kontrolnom odbere už nepoužije rýchlotest, ktorý skúma len reakciu, ale krv sa odošle do špeciálneho laboratoria a tam sa už priamo zistuje prítomnosť vírusu HIV v krvi.
@jabadabadu naivita to nie je. Je to istota.
@mimi916 si si istá? Nikdy nemôžeš vedieť.
Stačí keď chlap ( teraz nie tvoj ale všeobecne ) ide s kamošmi von, total sa opije, dá si kolečko s jednou na wc a bum a samozrejme na druhy deň si to nepamätá )
Držím palce 🍀
@stellarstar kolečko nemá, lebo sme non stop, deň a noc spolu… preto tá istota… robíme spolu, žijeme spolu, všade chodime spolu.. za posledné 3 roky nebola ani jedna chvila, kedy sme spolu neboli… este aj na jeho operáciu si vybavil aby som s nim bola na VIP
@mimi916 ja by sa v takomto vzťahu dusila. Ja potrebujem svoj priestor a tak isto aj môj. Teraz nemám na mysli ze robíme čo chceme ale môj sa stretáva so svojimi kamarátmi aj ja s mojimi kamoškami. Ale byť 24/7 spolu by mňa iiiih
To je nejaká chyba keby si aj bola nejako pozitívna na toto ochorenie tak by malo nejaké prejavy nie ?