Reakcia na Sertralift

pepica
26. apr 2023

Ahoj včera som bola konečne u psychiatricky a dala mi sertralift 50mg polku ráno. Dala som si jednu polku a celý deň bol ako tak v pohode akurát trosku som mala nevoľnosť a únava. Inak fajn. Keďže som hypochonder tak som si prečítala všetky nežiaduce účinky sertralinu a už som aj študovala serotoninovy syndróm. a večer keď som išla spat tak sa mi zdalo ze mi je viac a viac zle od žalúdka. Aj teda som sa vystrašila a jasne ze hneď ms chytila panika. Búšenie srdca atď. Tak som si dala xanax. 0,5 ale tie kŕče co som chytila ako tetania ešte som to také nikdy nemala tak ze ešte viac som ss zľakla. Je možné aby som z polky serliftu po 12 hodinách dostala taky syndróm? Alebo je to klasický vedľajší účinok? Alebo by sa to prejavilo hneď a pri vyzsejbdavke? Ďakujem za odpovede.

natali1991
27. apr 2023

@pepica to nemas z toho lieku lebo dr ti mal povedat ze ten liek zacina posobit az po dvoch tyzdnoch uzivania .. to si si sama vyvolala strachom a byt tebou tak ho beriem tak ako ti kazal dr lebo ver ze ti to pomoze .. a skor byt tebou by som sa bala xanaxu lebo o tom si precitaj neziaduce ucinky.. byt tebou tak tomu sa vyvarujem

pepica
autor
27. apr 2023

@natali1991 áno určite beriem ďalej aj budem. Moja mamina ho berie už roky a je veľmi spokojná a šťastná. Bola na tom zle naozaj. Áno xanax mam na tieto paniky ale vyhýbam sa mu tak dlho ako to ide. Ja sa celkovo bojím užívania liekov a na AD som sa dala až po tom co som vyskúšala všetko prírodné a psychoterapiu. Ďakujem za odpoveď.

natali1991
27. apr 2023

@pepica no hej ja ta chapem ale bojis sa AD a siahnes po xanaxu ?? Ved to je to najhorsie co moze byt a toho by si sa mala bat

zabka79
27. apr 2023

@pepica nemusel ti sadnut na zaludok. To ucinok v ramci depresie je za dva tyzdne ale ak ti nesadne liek tak moze od prvej tbl. Skus este par dni a uvidis. Tiez rada citam letaciky 😊 a na xanaxe nevidim nic hrozne ale 0,5 mi pride dost.

pepica
autor
28. apr 2023

@zabka79 ahoj volala som Dr. Povedala ze ma znížiť na štvrtku celý týždeň ze telo si zvyká. O týždeň polka. A ze keby niečo ze mam volať kontrola o 2 týždne. Moja psychiatrická je aj psychoterapeutka tak zároveň budem mat aj psychoterapiu. Ten xanax som sa pomýlila ja mam 0.25 a z toho si dávam polku len. A keď je naozaj silný atak tak celú. Ale psychiatrická mi povedala ze také malé množstvo pri silnom ataku ze to je ako keby placebo. Ale mne to zaberá. A plus rýchlo šumivé magnézium z lekarme.a po 2 týždňoch budem xanax vysadzovat pomaly. No sak uvidíme. Ci sadnu. Hlavne aby som sa dostala do kľudu a fungovala ako predtým.

zabka79
2. máj 2023

@pepica tak vidis znizenie moze pomoct. Ja som zacinala na polke /ale ine antidepresivum/ a co sa tyka xanaxu polovicka 0,25 je podla mna dost. Drzim.palce nech zaberie v plnej sile. Viem co to je