Zdravim vas, ma niekto skusenost s koznou reakciou po uziti ibalginu alebo inych liekov? Zaujima ma ako dlho to odoznievalo. Je to uz 4 den co som uzila ibalgin a stale sa mi robia nove miesta kde to svrbi, uz mi pichli aj 1 injekciu kortikoidu ktory zaucinkoval, ale dnes zacinam akoby na novo. Samozrejme pojdem na pohotovost, len sa mi to zda uz dlho .dakujem
ak sa ti tvoria nove, je tu moznost, ze to nebude z Ibalginu.
ved uz hladina ucinnej latky sa musela vylucit z organizmu a ak nepridavas, tak by si nanovo reagovat nemala. samozrejme ak mas reakciu, stracat sa ti to moze dlhsie, ale nemalo by sa to zhorsovat.
je tu teda moznost, ze ti vadi nieco ine,a lebo teoreticky aj kombinacia alergenov - napr, aj ten Ibalgin+nieco ine.
a teda zbehni na tu pohotovost. je vikend,a by sa ti to do pondelka este viac nepohorsilo.
@majamat nema velmi s coho ineho to byt, mala som upchaty mliekovod a vyskocila mi teplota na 40’ brala som paralen a ibalgin a po ibalgine som sa zacala vyhadzovat.na druhy den som sla na kozne a vecer na pohotovost , to uz som mala nohu ako slon, po hydrokortizone mi odpuchla aj tie prve vyhadzane fleky vybledli ale zas sa nejake urobili a namiesana masticka velmi nepomaha a nechcu mi velmi nic dat lebo kojim😏
@avril299 zalezi od lieku,a le su lieky, ktorych ucinok trva par hodin, potom sa z tela vyplavuju a druha vec, hoci ucinna latka nnejaky cas pretrvavat moze, mnozstvo sa znizuje, cize nei je v takej vyske,a ko ked vyvolala priznaky, co moze sposobit akurat pretrvavanie priznakov, nie objavenie sa novych.
vytvorim taky priklad, aj ked sa bude zdat divny. to len na pochopenie.
povedzme hladina lieku je na cisle 10, objavia sa priznaky, do druheho dna klesne na 8, 3 den 6 , na 4den 4, priznaky sa mozno len mierne, ale zlepsuju, rozhodne sa neobjavuju nove.
nna zaciatkus a vyvolali priznaky az pri cisle 10, pri cislach 4-8 sa zmiernovali, resp boli stabilne. preco by sa objavili nove pri cisle 2 ( na 5 den ), ked pri vyssich cislach sa nemenili, pripadne zlepsili? jediny dovod je, ze tam musel byt nejaky podnet, ktory ich vovolal, nbapr. zvysenie alergenu,a spon na 8-10. co teda nepredpokladam, ze sa v pripade Ibalginu stalo.
@avril299 co sa tyka Dr. obcas toho nakecaju, teda neikedy aj casto, amm s nimi bohate skusenosti. nei kazdy lekar dopodrobna ovlada patogenezu.
videla som spravu lekara o dochodkyni, ktora bola leziaca, mala strnulu siju ( hlavu mala skoro stale v miernom zaklone ), zahlienena, mala opuchnute nohy a nemocila. v sprave sa pisalo -sija volna, dychanie site, Dk bez opuchov.
raz mi jedna dr. odporucala na vysoky cukor v krvi podat caj s cukrom. to by dotycneho tak akurat zabilo. teda ais prehanam, ale rozhodne by sda dostal do tazkeho stavu.
rovanak dr. mi tvrdila,ze pri nizkej hladine cukru u diabetika nei je vhodny Glukopur, co je hroznovy cukor. zrejme si ho spluietla s ovocnym cukrom - co je Fruktoza. Glukopur je pre tento stav uplne idealny, navse sa ryhclo rozpusta na rozdiel od klasickeho cukru.
dalsia dr. sa pytala, ci davam dcere spaldu ( pri cleiakii ), priscom spaldu nemoze, lebo je to psenica s obsahom lepku. akoze niekde sa povrava,ze ano, spalda sa moze, ale toto nei ej nijak dokazane a v porovnanis minulostou sa diagostika cleiakie posunula a nediagnostikuje sa aj u ludi, ktori ju nemaju. tak ako to bolo kedysi. samozrejem ze takyto clovek potom tvrdi, ez je vyliceny celiatik, pricom nikdy celiakiu nemal, preto to takvyzera. no toto yb dr. mal vediet.
iny dr. na vymenny listok napisal alergia na lepok - celiakia. pricom toto nei je alergia. je to len slovicko, pacientovi sice neublizi, ale vypoveda o vedomostiach lekara.
mnoho dr. nechce predpisovat Rp na bezlepkove potraviny, ze to musia na gastre. nei nemusia, staci doporucenie. tiez ze na alergiu na lepok a psenicu pacien nema narok na recepty. samozrejme ze ma - jasne info na strankach ministerstva zdravotnictva. a takyto pacienti si chudaci kupuju nehorazne drahe potraviny. rovnako ako pediater nenapsie bez odporucania bezl, potraviny, rpicom je medzi odbornikmi, ktori ich mozu poisat a davat odporucanie, smaozrejme na zaklade preskripcnych obmedzeni, ktore su splene stanovenim diagnozy na gastre. cize pediater po stanoveni Dg uz odporucanie vobec nepotrebuje.
teraz mi toho viac nenapada, ale zazila som toho s dr, ovela viac.
@miriama11 Ahoj, ja som mala nieco podobne po Dalacine. Tyzden sa mi objavovali nove flaky a tie povodne len trosicku zbledli a to som kazdy den mala kortikoidy (50) a dithiaden injekcne. Po tyzdni sa uz prestali tvorit nove flaky, ale povodne miznli vyse mesiaca. Tiez to bolo cez leto, takze som nemohla ani chodit na slnko, aby sa mi tak ten pigment nezafixoval pri opaleni. Mozno ale Ty to budes mat kratsie, ja som bola kvoli tomu aj hospitalizovana a napriklad spolubyvajuca na izbe uz po tyzdni takmer nic nemala.