Rázové vlny - úľava od bolesti

lucia851
3. mar 2022

Pomohli vám razove vlny? Koľko krát ste to museli absolvovať? Za koľko dní ste pocítili efekt? Ja, mam zápal achilovky a pätovu ostrohu. Co vám ešte pomohlo?

ladia
3. mar 2022

ahoj ano mne to velmi pomohlo bolo to 5 sedeni

3009
3. mar 2022

@lucia851 vyskúšaj ožarovanie to mlže byť 3x za život a potom rázové vlny, min. 5x.

lucia851
autor
3. mar 2022

@ladia co si mam tých 225 eur z päty vytiahnuť keď na to nemám

lilke
3. mar 2022

@lucia851 pýtaš sa, či pomohlo. Áno, pomohlo, ale tiež opakovane, tiež mama bola min. 5x. Neutoc na @ladia aj @3009, ony ti slušne odpovedali, zároveň ta zorientovali v realite.
Sú ľudia, ktorým pomôžu oziare, tie sú zadarmo. A medzitým sa snaž šetriť, bohužiaľ rázové vlny poisťovňa neprepláca.

sasa1983
3. mar 2022

@lilke lenže ozarovat by sa malo, až keď sú vyčerpané ostatné možnosti a vek je relatívna kontraindikacia .

lilke
3. mar 2022

@sasa1983 v tomto sa už nevyznám, keďže mňa sa to priamo netýkalo, nemám relevantné info. Len 2 kamosky chodili na oziare +- 40 rokov, mame núkali v 60, netušila som, že je to vekovo limitovane.

lenusiatko
3. mar 2022

Mne osobne razovky na patovu ostrohu velmi pomohli, mala som 5x. Treba to vyskusat, moze ist aj viackrat, co sa ale neda pri oziaroch, tam je to nejako limitovane.

ericka_l
3. mar 2022

Akurát mamina asi začne chodiť, ale tá z iného dôvodu, tej majú to skúsiť tie vlny na rozbíjanie kalcifikátu. Tak ja dúfam, že jej to pomôže a aj uľaví. Ono sa platí každé sedenie?

lucia851
autor
3. mar 2022

@ericka_l áno dnes som vysolila 45 eur. Ja na to financie nemám

ericka_l
3. mar 2022

@lucia851 a po koľkých sedeniach by mal byť výsledok citeľný? Či to je asi veľmi individuálne, čo?

ticko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofia1
3. mar 2022

@ladia boli to keď dávajú razove vlny?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3009
4. mar 2022

@sofia1 samozrejme že zo začiatku to cítiš, ale dá sa to vydržať.

ladia
4. mar 2022

@lucia851 ja som platila za jedno sedenie 35 euro

ladia
4. mar 2022

@sofia1 neboli skor to tak bucha do toho miesta kde vam to robia neni to prijemne ale da sa to vydrzat

h2
4. mar 2022

@lucia851 Ahoj, mám chronický zápal achiloviek, už roky, mám ich už zrejme aj trvalo poškodené. ☹️ Na jednej mi robil Dr. aj tú rázovú vlnu, je to už vyše 2 roky dozadu. Mal nejaký nový špeciálny prístroj, kde netreba chodiť viackrát, ale stačí len raz. Platila som za ten jeden raz na jednej nohe tuším 200€. Nepomohlo mi to vôbec, alebo takmer vôbec, neviem to posúdiť, lebo mám horšie a lepšie obdobia. Potom ma ešte švagor nahovoril na Zinzino olej, dala som sa na to kvôli nemu, cudzieho by som s tým asi poslala niekam. Tiež neviem, či mi to pomohlo, ale po pár mesiacoch užívania toho oleja sa mi to dosť zlepšilo. Len teda neviem, či kvôli tomu, alebo by to bolo časom prešlo aj tak. Nemám to momentálne úplne v poriadku, ale to už asi ani nikdy mať nebudem. Nemôžem behať, skákať... Ale keď trošku pobehnem na krátku vzdialenosť, je to v pohode. Veľmi rada by som Ti poradila, ale sama neviem, hoci som už skúsila fakt všeličo. Niekomu pomáhajú kineziologické pásky, tak možno aj toto môžeš skúsiť. U mňa tiež slabý efekt. ☹️

atika11
13. feb 2024

@lenusiatko prosím vás za aký čas ste cítili úľavu od bolesti?Ja som bola druhý krát na rázovú vlnu a bolesti stále veľké.Mám naplánovaných 5 sedení.

lenusiatko
13. feb 2024

@atika11 4-6 tyzdnov, tkanivo sa musi zregenerovat.

atika11
13. feb 2024

@lenusiatko ďakujem moc

smoulinka178
29. feb 2024

Žienky. Mam ostrohy presne pod uponom achilovky čo mi spôsobuje zápaly a dosť časté.... už roky... zo začiatku tabletky zabrali,na materskej sa to utisilo... samozrejme nástup do práce a buuum...tabletky keď už nezaberali tak som pred 2 rokmi absolvovala razovu vlnu (jedna noha,10€,2minuty) jedna noha potrebovala 10x a jednej stačilo 6x....noha ktorá mala dávku 10 klopem mame pokoj ale tá čo mala šesť tak teraz masaker...ja znesiem fakt veľa,pracujem na 12stkach a denne aj 15 km... pokiaľ zaberali lieky (aflamil topka na šľachy) bolo ok ale teraz už ani aflamil a dávka 8novalginov (po konzultácii lekára) nič.... štipe strašne , žijem skoro mesiac na liekoch...no odporné niečo. Dnes som nastúpila na razovu vlnu s diatermiou, musím ich vybrať 5 (cena za všetky 95€) a chcem.verit , že zaberie,ak nie nastúpim na oziare a keď už ani toto nezaberie jednoducho sa vzdávam a operácia... pretože ta bolesť je fakt vyčerpávajúca...a radšej absolvovať za jeden týždeň 3 sekcie,1zlcnik a trhanie zubov ako jedná achilovka. Prosím držte palce nech zaberie niečo 🙏

mamatroch
20. mar 2024

@smoulinka178 drzim palce. Mne zistili ostrohu tento tyzden, bolesti mam len mesiac. Cakam este na termin u lekarky, ktora ma na RTG odoslala a ta ma asi posle k ortopedovi. No tuez asi uprednostnim razove vlny s diatermiou... Pisala som a zajtra mi maju volat ohladne ceny a postupu, som zvedava... Ja mam esreajs platnickami problem, takze to opatrne behanie na odlahcenie paty mi s chrbtom tiez dobre nerobi... Potom zreferuj svoje dojmy 😉

mamatroch
20. mar 2024

@smoulinka178 citam, ze v septembri mas ist i na operaciu. Ty mas kde ostrohu? Ja zo spodu i zozadu chodidla 🤦

smoulinka178
23. mar 2024

@mamatroch ďakujem....mam ju presne pod uponom achilovky... už som týždeň po razovej vlne a ešte čakám týždeň a chcem veriť, že tak ako tvrdia po dvoch týždňoch bolesť ustúpia aspoň na pár mesiacov....od operácie už necuvmem...mam termín... toľko liekov čo som pojedla,absolvovala som aj obstreky...to mi pomohlo na určitý čas ale teraz nie a nie odísť....tebe keď sa to teraz objavilo, budú skúšať razovu.... keď neprejde tak oziare...mne už ortopéd povedal, že sú zbytočne pretože,je raz tak veľká ako pred 4 rokmi.... tá už dáva riadne zabrať achilovke...daj vedieť ako si dopadla... držím palce

mamatroch
24. mar 2024

@smoulinka178 jejda, to ju mas riadnu 😱 ...ja ju mam tak dopredu skor nasmerovanu a aj pod patou aj zozadu. Mna na RTG poslala vseobecna pri preventivke, lebo som vravela, ze ma pata uz mesiac boli. Ked dostala popis RTG, volala mi, ze ma posle k ortopedovi, ale vravim, ze naco, ked oziare nechcem a razovu poistovna aj tak nepreplaca. Tak po aprilovej vyplate pojdem na razovu, 5 sedeni a cena za jedno 30-35 € (nepamatam presne) + tam ma i pouci o spravnej obuvi a pod.
Ak by nepomohla razova, skor by som bola potom za OP... Nevies, ci je mozny takyto postup? Lebo obstreky do paty nechcem (mam doteraz traumu z detstva ako mi z paty vyrezavali bradavicu, vsetko som citila), to aj tak len utlmi bolesti. A oziarom by som sa radsej vyhla.

smoulinka178
24. mar 2024

@mamatroch tak op je posledné z posledného... najprv budú chcieť vyskúšať všetko až potom dovolia op... mňa vyšla rázová s dia...pernamentka 95€..na 5x .. skús vydržať obstrek ak navrhnú.. zvykne krásne zabrať...mne ju dával presne medzí patovu kosť a achilovku...plakala som ale tá úľava potom bola neskutočná po jeden dvoch dňoch...ale viac obstrekov nemôžem,lebo mi hrozí ruptura

sakura77
31. máj 2024

@ericka_l ahoj, prosím ťa mali rázové vlny nejaký účinok na ten kalcifikat? Ja mám jedno rameno už dávnejšie zoperované a začína sa ozývať aj druhé, tak zisťujem aj iné možnosti ako ísť zas pod nôž, ďakujem krásne.

mariastefanova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lili177
22. júl 2024

fuuu, tie ceny su dost...manzel chodi na razovu vlnu do kosic a cena 13e, ale nie pata ale biceps

babababka
6. aug 2024

@lili177 a pomohlo?koľkokrát bol?Vieš mi podať info o tom,že je to vekovo limitované?dík.