Ahoj baby, máte niektorá skúsenosť s používaním Aloe vera, nemyslím tým kupované spracované, ale originál čerstvé. Kúpila som si rastlinku a viem len, že sa používa iba ten gél, nie dužina. Mám akné, fľaky po akné, takze hlavne kvôli tomu to chcem používať. Mám odstrihnúť list, vytlačiť gél a rovno nacapat na tvar, alebo to treba s niečim zmiešať? Budem vďačná za každú radu. 🙂
hocikedy si to davam na tvar rovno z listu vytlacim kolko sa da. jasne ze to pouzivaj.
akurat ze kdesi som citala, ze ucinne su len niekolkorocne aloe. moja ma asi dva roky ale pouzivam
uz som o tom pocula. a to ju kupim v obycajnom kvetinarstve? nemusi to byt daky specialny obchod ked chcem to aloe aj takto pouzivat?
V nasich podmienkach by mala mat rastlina aspon 4-5r aby bola ucinna,taktiez su len 2druhy aloe kto maju liecive ucinky,takze by som si ju pozhanala od overeneho predajcu
Ja som kupila v Lidli a pouzivam ju od zaciatku na popaleniny ako som uz pisala a nevidim rozdiel a mam ju uz par rokou. Myslim ucinky teraz a na zaciatku.
Je to aj na atopicky ekzem kozna nam to odporucila.Rastlinku mam z lidlu uz niekolko rokov.Na rozne vyrazky skusala som aj opuch a ustipnutie komarom.
Ďakujem za rady, ja som objednala cez internet nejakú odrodu, ktorá má dobre účinky. Tiež som čítala, že musí mat min. 3 roky. Za trojročnú bol dokonca príplatok. Zaujíma ma, či keď odrezem list, tak sa potom znovu zaceli a môžem z neho odrezať ďalej.
@sili82 ahoj aj ja mam problemy s akne a hlavne s flakmy po akne skusala som uz vselico, aloe vera,chemicky peeling,zmena kozmetiky,solarium, a som bezradna, akne ani tak nie je vyrazne sem tam 2-3 pupaciky ktore ked zmyznu zostane flak, a tie flaky ma stvu najviac 😢 ale pevne verim ze sa ich raz uspesne zbavim 🙂
@sili82 účinné je tak 5 ročná rastlinka aloe vera, ale ja používam tento je skvelý a aj za skvelú cenu:
http://jane.sirael.sk/sirael-health-produkty-al...
Pomáha to aj na suché fľaky...
@sili82 ...pouzivame to na popaleniny....odlomit asi 2 cm a vytlacam na postihnute miesto. Ziadne pluzgiere ani bolest. Pekne zahoji. Na tvar som neskusala ale bradavice potiereme tiez.