Rastie mi zub múdrosti a nemôžem spať

renata27322
2. apr 2024

Caute baby, rastie mi zub múdrosti a nedá sa mi ani spat, plačem od bolesti, nalgesin na predpis nezaberá, aulin nezaberá, Ibalgin 400 nezaberá, ľadový obklad mi trochu uľaví, cesnak tiež. O týždeň mám dôležité skúšky, viete mi niečo poradiť prosím? Dnes skúsim ešte Ibalgin plus, ale už som zúfalá. Ďakujem za každú radu.

belle_vie
2. apr 2024

Zavolaj obvodakovi, nech ti prepise Flector, to je naj na bolesti. A smer zubar, ked ta yak boli, mozno ti vytlaca ine zuby...

renata27322
autor
2. apr 2024

@belle_vie volala som zubárovi aj písala ale asi ma dovolenku, skúsim ešte zajtra lebo je to na nevydržanie. Keď nepomôže Ibalgin plus tak zajtra zavolám obvodnej nech mi predpise niečo na bolesť

joesvk
2. apr 2024

Zavolala by som obvodného,nech ti predpíše ATB..

belle_vie
2. apr 2024

@joesvk naco ATB ked vie ze jej rastie zub? Zbytocne si oslabi mikrobiom a podporuje vznik multirezistentnych bakterii...

Ju boli evidentne tlak noveho zubu.

joesvk
2. apr 2024

@belle_vie Chápem, ale je to bežný postup.

martinusik91
2. apr 2024

Ísť ho dať von.

joesvk
2. apr 2024

@martinusik91 To určite nie

letfenixa
2. apr 2024

@renata27322 mne pomohlo len dať ich von. 10 rokov som trpela a čakala, či vyrastú. Aj ďasná mi narezali a nepomohlo.

koniarova
2. apr 2024

@joesvk samozrejme,že dať von. Čo iné preboha?

tanyan
2. apr 2024

Určite tvojho zubára niekto zastupuje. Treba urobiť RTG. Mne rástol zboku kolmo do sedmičky... Zubárka ho chcela dávať chirurgicky odstrániť, keďže bol celý dnu. Na moje želanie mi vytiahla tú zdeformovanú sedmičku a tá horná osmička si krásne sadla na jej miesto.
Utlmená analgetikami sa tiež nebudeš môcť kvalitne pripraviť na tie skúšky...

renata27322
autor
2. apr 2024

@letfenixa zajtra volám zubárovi zasa a dám si vytrhnúť ten zub, všetky mi rastu zle a tento mi rastie do boku smerom k lícu

martinusik91
2. apr 2024

@joesvk máte skúsenosť? Ja áno?

belle_vie
2. apr 2024

@renata27322 nerob unahlene rozhodnutia. Akzdy normalny zubar ti urobi rontgen a na zaklade neho odporuci, co treba urobit.

martinusik91
2. apr 2024

@letfenixa ja tiež tak. Roky utrpenia. Všetky 4 mám von

renata27322
autor
2. apr 2024

@belle_vie mám od zubára už diagnostiku a pôjde mi trhať všetky zuby, keďže mám geneticky dané veľmi vysoké pH a automaticky mi to kazí zuby

jaskolka
2. apr 2024

@renata27322 ak ti rastie celkom krivo, vytláča tým iné zuby a v podstate ich "ničí" tak jedine ho vysekat z ďasna. Tam iná pomoc neexistuje.