Dobrý deň rastie mi zub múdrosti, no zaujímavé je že ma nebolí ďasno, ani zub ale skôr vnútro ďasná kde sa zub nachádza, a vystrelujúca jemná bolesť do sánky,lícnej kosti a teda ďasna. Stane sa to pár krát za deň ale zatiaľ nič príšerné,,, mali ste to niekto takto? Zub zatiaľ vôbec nevidieť. Môžu to byť nervy? Že tlačí na ne? Ďakujem za každu radu
Si si istá že ti rastie? Lebo mne sa takéto bolesti občas tiež objavujú, niekedy aj dosť silné, ale tie zuby nerastu lebo nemajú kam, sú položené šikmo, a nedoporucili mi ich vyberat.
@blanblan myslím si za áno lebo v lete som pri žuvani žuvačky zacitila tlak v tom ďasne, 2horne už mám vyrastene bez problémov , dolný na pravej strane tiež už vidieť troška ale neboli a tento si myslím že teda tiež rastie ale takto čudne :D cítim to hlavne vecer ale cez deň a v noci vôbec .... A prečo ti to neodporučili vyberať tie zuby?
tiež som to mala takto, na túto bolesť mi pomáhalo žuvanie žuvačky. Všetky 4 zuby múdrosti sa bez problémov prerezali.
@mariaveronikag a mali dostatok miesta na prerezanie? Hlavne spodne zuby
Mne rastli na fazy az okolo 26r...bolelo, potom aj tyzdne nic a potom zase...mozno pol roka kym vysiel...zakrpatene...uz su aj 2 prec, lebo bolo zbytocne ich plombovat
Nechcú ich vyberat lebo sú tak nejak zle položené že je tam risk poškodenia nervu tak pokiaľ nerobia väčšie problémy že radšej sa v Tom nevrtat.
@blanblan ďakujem za info, a čo pomáha keď príde tie bolesti?
Nič🤣 ale našťastie to neni často a dlho, tak to neriesim
Pravdepodobne sa prerážajú a preto to boli. Aj mne sa to stalo, ska som na rengen zistili že nemajú miesto a museli ísť von. Od vtedy bol pokoj