Ahojte,
takto mi rastie dolna 8, dva mesiace trpim tlakom a bolestami zubov, cize styri zuby rozvrtane, posledne dni citim, ze sa pohla 8, citim, ze sa tlaci cez dasno, je tesne pod nim, vkuse mi tam zavadzia lice a kusem si do nho, muz ma ukludnuje, ze to prejde, ale nema ako, ked je uz skoro von, nemam miesto na nu, uz dost, ze mam spodne zuby krive, mam sa objednat na vytrhnutie? Liecia mi hornu 7 zapal korenov a este toto mam teraz ako bonus 😥
Mne rástli ešte viac do kríva a zubárka poradila vytrhať. Keby nie, tak by začala tlačiť na ostatne zuby, a oni sa potom začnú posúvať a tým pádom sa môžu začať kaziť a budeš mat krivé ostatne zuby
@konikmodry111 po sviatkoch sa objednam, ako naschval si to teraz nacasoval
Laicky si myslím, že to je určite na vytrhnutie. Mrzí ma to. Sestra si s tým tiež užila svoje. Je to ale lepšie ako trpieť opakujúce sa zápaly.
@bloger aj ja si myslim, jedna vec je tlak a problem s kusanim do lica a druha, ze logicky nema kde vyrast...tak asi cim skor tým lepsie s hornou som chodila awi dva mesiace tiez kym som sa odhodlala
Držím ti veľmi palce. Veľmi mi je ľúto,že sa cez sviatky takto musíš trápiť. Hlavne aby sa ti všetko pekne zahojilo. Súcitím s tebou lebo viem aké je to nepríjemne. Drž sa.
@bloger dakujem, ja s tymi zubami sa trapim uz dlhsie a toto asi tiez k tomu prispelo, tento rok ma fakt strašne serie, tak este nie je koniec, ze by som sa nenudila 🙃
Neprejde nema uz kam rast. Von s nou a cim skor. aj ked este nie je poriadne vonku..usetris si bolesti starosti aj peniaze..
@saxana000 dakujem za nazor, objednam sa
Urcite vytrhnut. Spýtala som sa aj manzela zubara
@petraa2022 dakujem 🌷
Ja som to mala ešte horšie ale naklonené na opačnú stranu. Toto ti nemá ako prejsť. Musí to von a budeš mať pokoj. Mne trhali všetky 8mičky. 3 normálne zubár, tie boli ok, ale tento exemplár podobný tvojmu, to som bola pekne na chirurgii a museli mi to vyrezať. Ako bola to komplikovaná extrakcia, chirurg tam nadával ako pohan, lebo mu to kvôli koreňom nechcelo ísť, ale mal mladého asistenta a ten bol 100bodový. Dodnes naňho spomínam. Hojenie super, žiadne komplikácie som nemala. Mám pokoj už 15 rokov.
Určite vytrhnúť. Nenechavaj si zbytočne rozvrtavat zdravé zuby, ak bolesť sposobuje osmička.
A poradím ti, rovno sa objednaj na stomatochirurgiu, kde sa s podobne uloženými zubami stretávajú každý deň.
Pravdepodobne chirurgicky treba
Mala som takýto krivý on mi vrastal normálne do toho pred ním umyť si to bol problém. Zubárka sama navrhla vytrhnutie našťastie to zvládla sama netrebalo chirurga. Tento rok mi vytrhli obe 8.
@patus_2 no zubarka nevedela odkial je problem, zobudila som sa s bolestou sanky, takze rozvrtane 4 zuby, ale v jednom bol ozaj problem, ale ta ostatna bolest moze byt z osmicky lebo ma rozboli sanka a potom prestane, ja mam von len jednu 8, inak obe dolne mam tak, len tuto asi o 3 mm uz vyssie
@yoxinka no jedine na stomatochirgiu pojdem, to treba rozrezat
@ivka21 to su take neprijemne problemy a este k tomu 4 🥺 mne v roku 2019 to som chodila s paralenom a peroxidom do roboty
A co tak sa poradit s odbornikom a nie na nete???