Rapidné priberanie po skončení liečby

jazminn
22. apr 2021

Následkom choroby, alebo medzi prvé príznaky patrilo rapidné chudnutie. Chudla som každý druhý den -1kg. Vôbec sa ešte nevedelo čo mi, je len som chudla a potila sa, a stúpalo mi tiež rapidne CRP. následne biopsiou sa prišlo ale až po niejakom čase na to, že mám rakovinu lymfomu. Schudla som cca -20kg. Liečila som sa asi rok, pred viac ako pred pol rokom liečba skončila a ja som začala znovu rapidne priberať, z ničoho nič...stravujem sa rovnako, pitný režim minimálne 2,5 l vody, nič sa nezmenilo, ale váha deň,čo deň stúpa...pripadá mi to ako niekedy som po chudnutí mala jojo-efekt. Neviem čo robiť...

mogaa
22. apr 2021

nebrala si v čase keď si schudla nutridrinky? ono môžeš mať rovnaký príjem ako predtým, ale tým že telo bojovalo s chorobou a následne pri liečbe vydalo veľmi veľa energie na vyrovnanie sa s liečbou, tak si mohla chudnúť....ale tým že si vyzdravela a teraz máš rovnaký kalorický príjem,ale telo už nie je nútené vydať toľko energie ako v čase choroby a liečby, tak priberáš....zameraj sa na zdravú stravu a zdravý životný štýl - teda viac pohybu a cvičenia, prechádzky, plávanie, bicyklovanie....zdravá strava neznamená vždy diétna strava.....neváž sa každý deń, max. 1x za 2týždne prípadne 1x v mesiaci a v rovnakom čase - teda ráno na lačno a pár dní po menzese....váha je veľmi klamlivá -stačí že sa viac zavodníš alebo hormonálne zmeny pred menzesom a hneď máš o 2-3kg viac.....dobrá pomôcka sú kalorické tabulky, správne si ich nastav (teda ak chceš schudnúť tak to tam treba uviesť na akú váhu, - vypneš trávenie,vypneš aktivity, nastavíš správny režim, v režime sú už arátané aktviity podľa toho ktorý režim si vyberieš) a vyráta ti aký by mal byť tvoj kalorický príjem (aj vzhľadom k tvojmu výdaju)....zapisovaním toho čo zješ zistíš či ješ málo alebo veľa.....lebo priberať sa môže aj z toho že ješ veľmi málo pod svoj bazál(to je energia ktorú telo potrebuje na bežné fungovanie), čiže ak ješ málo, telo si ukladá zásoby na horšie časy.....ale počítaj s tým že 2-3týždne ti môže váha stagnovať aj napriek tomu že dodržiavaš kalorické tabulky - telo sa potrebuje vyrovnať so zmenou - napr.ak začnejš viac jesť zrýchliš metabolizmus.....daj sa do skupiny Cesta k mojej premene - tam ti kočky pomôžu nastaviť kalorické tabulky a celkovo je tam o tom dosť písané....veľa kočiek chudne len s kalorickými tabulkami - teda úpravou stravy, to že priberáš môže znamenať že jednoducho ješ priveľa ale aj to že ješ primálo....