Ráno vstávam unavená

loknicka
25. jan 2015

Ahojte baby - mamičky. Viem že sa tu riešia omnoho vážnejšie problémy ale zaujímal by ma váš názor. Ráno sa budím unavená. Mám dcéru ktorá má rok a pol. Občas sa v noci zobudí keď jej chýba cumeľ, keď sa jej niečo sníva alebo kvôli zúbkom občas. Poznáme to asi všetky. Nič hrozné a ani časovo náročné z tohto hľadiska. Aj keď pred tehu som bola spachtoš. Veľa krát sa mi snívajú v noci fakt že blbosti niekedy sa kvôli tomu zobudím. Ráno si ale málo kedy pamätám čo sa mi snívalo. Ide o to že tie noci keď sa mi niečo sníva som ráno unavená. Ja neviem ako keby som to nejak v sne prežívala alebo rozmýšľala nad tým. Mám pocit že spím 2-3 hodiny. Máte podobné skúsenosti? ďakujem

indiga123
25. jan 2015

Mne sa to stáva tiež ale ešte som neprišla na to čo s tým, skúšala som aj homeop.sirup na ukľudnenie pred spaním aj quajakuran ☹. Ja bývam hlavne dolámaná a stuhnutá po tých snoch.

loknicka
autor
25. jan 2015

@indiga123 mna to dost stve. mala mi spi krasne cca od 21:00 do cca 07:30 az na tie male prestavky ale aj napriek tomu by som si mohla dobre pospat. no budim sa rano fakt unavena ako keby som spala minimalne... zatial som neskusala nic. vraj aj magne je dobre. no neviem... ☹

snapi
25. jan 2015

@loknicka mne pomaha caj z lubovnika.....ked mam taketo obdobie, tak si tyzden alebo dva robievam pred spanim salku...a vzdy mi to zatial pomohlo.

domak2
25. jan 2015

Skus brat zelezo, najlepsie v nejakej prirodnej forme. Aspon hodinu pred a po ziadne mliecne vyrobky, ale skor nieco s obsahom vit C, pomarancovy dzus a podobne. 🙂
@loknicka

liebling98
25. jan 2015

@loknicka v prvom rade sa zamysli, či Ti vyhovuje matrac, vankúš. Ďalej či nemáš v izbe príliš teplo a suchý vzduch. Skús zájsť za svojou obvoďáčkou na preventívnu prehliadku, nech Ti vezme krv - či nie si anemická, tiež nech Ti naberie krv na základné funkcie hormónov štítnej žľazy (TSH, TT3, fT4), lebo pri zníženej funkcii štítnej žľazy je jedným z prvých príznakov zvýšená únava.

loknicka
autor
25. jan 2015

@liebling98 na stitnu zlazu sa chystam uz dlhsie. moja doktorka ma poslala na sono stitnej a bolo to ok ale pytala som sa aj na specialne vysetrenie krvi a to povedala ze nieje potrebne. osobne poznam viac ludi co sono bolo ok a podla krvi stitna zlaza zla. zmenila som doktorku tak sa uz dlhsiu dobu chystam...

nasta55
25. jan 2015

@loknicka ja to riesim uz dlhe roky, aj ked spim celu noc tak som unavena skoro cely den, Neviem u lekarov som bola nic nezistili. Je to divne a blbe, znehodnocuje mi to cely den.

loknicka
autor
25. jan 2015

@nasta55 to ti verim. ja mam pocit ze malej sa nemozem venovat naplno. a vecer som hrozne unavena a tak isto aj rano... ☹

albao
25. jan 2015

S deťmi sa mi tiež pokazil pokojný spánok. Ja si najlepšie pospím, keď si dám Persen, bylinné tabletky, tie ma upokoja.

ervenka
25. jan 2015

@loknicka krvne testy su potrebne. Sono odhali len fyz. zmeny na stitnej- velkost, vyrastky, hrcky, ale to aku hladinu hormonov SZ mas, to sono neodhali. A ci mas "len" znizenu cinnost SZ, alebo aj autoimunne ochorenie- to sa zisti z krvi. Napr. tu v nl sa to robi naopak- najskor vzdy krv a az potom (ak je potrebne) sono.

loknicka
autor
25. jan 2015

@ervenka moja doktorka mi urobila aj vysetrenie krvi a potom ma poslala na sono. ale vraj je nejake specialne vysetrenie krvi myslim ze na endokrinologii.... ci?

liebling98
25. jan 2015

@loknicka určite si daj zistiť z krvi na štítnu žľazu pre začiatok aspoň ten základ, čo som Ti písala vyššie.
Ako píše @ervenka aj mne je divné, že Ťa poslala na sono bez stanovenia hormónov. Sono odhalí morfologické zmeny, ale absolútne nič nepovie o funkcii žľazy.
A dobre by bolo, ak by si odbery absolvovala skôr, ako začneš nejakú samoliečbu, ktorá by mohla prípadne skresliť výsledky.

loknicka
autor
25. jan 2015

@liebling98
@ervenka dakujem baby. no za mesiac ide mala prazdninovat tak budem mat cas pobehat v klude po doktoroch. som zvedava ako to dopadne... prajem peknu nedelu 🙂

ladyblcha
25. jan 2015

na zaciatok aj melatonin si mozes kupit, stoji mozno 6e 180tbl na iherbe.
alebo sa skus zamysliet, ci nemas prekvasinkovany organizmus. ked si to precitas na nete, mozno aj ine priznaky si najdes.

ervenka
25. jan 2015

@loknicka nemyslim,ze na endo spravia nieco ine na obvodna. Musia zistit hladiju 3 hormonov- TSH, TT3, fT4. (napr. aj gyn. moze nariadit vysetrenie krvi ohladne hormonov SZ. Neviem, ci sa to robi celoplosne vsetkym tehu na svk pri prvom odbere.) A najprv chod na krv, a az potom zacni s vitam. doplnkami. Na SZ ma velmi vela veci vplyv- presne ako pise @liebling98.

loknicka
autor
25. jan 2015

@ervenka dakujem

emili162
25. jan 2015

@loknicka to presne ako keby si o mne pisala...presne to iste, aleze presne 😉

ivonka133
25. jan 2015

so spaním pri deťom je to ťažké, to zažíva asi každá matka, skôr či neskôr. U mňa to trvalo niekoľko mesiacov, ale našťastie,a kosi to prešlo. Ak tvoj organizmus na to reaguje tak ako píšeš , naozaj si vyšetri tie hormúny o ktorých píše ervenka.

mirkava
25. jan 2015

@loknicka myslim si, ze si celkovo vycerpana. Ja som na tom podobne. Niekedy si prajem mat jeden den pre seba. Nic nemusiet, nevarit, nepratat, neuspavat, jednoducho lenosit - nemozne, ale mne by toto pomohlo.

irin12
25. jan 2015

Odkedy sme sa stali matkami, spanok uz nikdy nebude ako predtym 😖 Teraz sa budime ked zaplacu, chcu cumlik a neskor ich budeme cakat ked sa budu vracat z diskotek 😒 Autorke odkazujem neries ze si unavena- lebo ta to bude zozierat, ja som zacala pit 2 kavy denne a som v poho ( predtym som pila iba 1) 😉 treba si oddychnut ked je cas, treba si ho hlavne najst. Unavu sposobuje najma denny vonkajsi natlak- stres, k nevyspatiu ti moze dopomoct postel, vankus, bolest niecoho, myslienky (urcite trapenia) a najma neskory odchod do perin 😎 ako ja ked zaspim do 24:00 som rano o 8 ok, ak idem spat o pol tretej na ranom som KO cely den, 😀 zivot ta nauci 🙂 ak by si chodila do zamestnania bola by si fyzicky unavena a to tak, ze lahnutim uz by si aj chrapala. Materska unavuje psychicky, praca fyzicky - preto ta nespavost.

irin12
25. jan 2015

budem priama, zena na materskej nevydava tolko energie v domacnosti ako v zamestnani, takze treba zacat makat a bude po probleme.

loknicka
autor
26. jan 2015

@irin12 ja to tak mam necely mesiac. dovtedy to bolo celkom v pohode. a spavat nikdy nechodim po pol noci.