Ranný zápach z úst

8. júl 2021

Dobrý večer, mám taký problém. Hrozne mi ráno zapácha z úst. Ide o to ze o svoj chrup sa starám, umývam si zuby ráno aj večer občas aj cez deň, návštevy stomatológa sú pravidelne. A aj napriek tomu mam hrozný zápach ráno z úst. Najhoršie je ze aj keď dýcham len nosom aj z tade ide ten smrad. A prejde to až keď sa naraňajkujem skôr mam pocit ze je to zápach priamo zo žalúdka. Vedeli by ste mi niečo odporučiť?

kkovacovak
8. júl 2021

Podľa mňa každému "zapácha" ráno z úst. Preto si ich ráno umývame 🤷‍♀️ Je to normálne. Či vidíš nejakú výraznejšiu zmenu? Ak hej tak to môže byť žalúdok, trávenie, strava. Iné problémy nemáš?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivaa_
8. júl 2021

Je to úplne v poriadku, každý to tak ma 🙂

autor
8. júl 2021

No v podstate to tak mam cely život, ide o to ze priateľ to nemá a mne to dosť vadí ze na nho ráno nemôžem ani pozrieť lebo ono to cítiť aj cez nos a nie to ešte na nho prehovoriť. Musím rýchlo ísť niečo zjesť a umyť zuby. Je to naozaj hrozný smrad

alexandraalexandrova
8. júl 2021

zo zubov to nemas...bude to problem s travenim, pripadne zapach hlienov, ak mavas rano hlieny, upchaty nos a podobne...skusila by som ny chvilu vysadit cukor, lepok, mlieko a dat si par dni na ovoci a zelenine ci bude badat nejaka zmena...

dzulli1980
8. júl 2021

V podstate takmer každému ráno páchne z úst ... ak sa Ti to nezdá a zuby sú v poriadku , treba gastro vyšetrenie, tam môže byť problém.

shinon258
8. júl 2021

Keď si umývaš, používaš aj medzizubnú kefku alebo niť? Pretože časti jedla sa ti môžu ukladať medzi zubami, začať sa rozkladať a to spôsobí zápach z úst. Drhneš aj jazyk? Lebo aj to spôsobuje zápach.
Môže to byť aj žalúdočnými problémami napr. reflux. Išla by som na gastro, lebo nemyslím, že taký extrémny zápach je normálny. Akože nikto nemá v ústach fialky, ale zas že by som nemohla ani otvoriť ústa, to zas nie. Ani som sa nikdy nestretla, že by sa na mňa nemohol nikto po prebudení pomaly ani pozrieť. Určite by som niekde zašla

qetka
8. júl 2021

@kkovacovak
@ivaa_
nie, kazdy to tak nema. Mojmu muzovi v zivote nesmrdelo rano z ust - pokial teda nezjedol hlavicku cibule. Za normalnych okolnosti isto nie. A ked idem do minulosti, tak ani mojmu ex a ten mal teda otrasne zuby.

janka_266
9. júl 2021

Skúste to opačne, najskôr si umyť zuby a potom jesť 🤷‍♀️

autor
9. júl 2021

@janka_266 je jedno v akom poradí to robím. Kým nedám niečo do žalúdka zápach tam je...

kitty123321
9. júl 2021

Nemáš veľmi sucho v ústach v noci/ráno ? Pretože vtedy sa tvorí viacej bakterií, ktoré môžu vyvolať zápach.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. júl 2021

@arabellka1 dali ste sem link témy. Môžte prosím ten sprej?

77katarina
9. júl 2021

.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcellka32
9. júl 2021

Zvýšiť príjem tekutín, používať medzizubné kefky a čistit aj jazyk (je na to špeciálna škrabka), gastro vyšetrenie-zaludocne vredy, žalúdok, črevá), kúp si probiotiká, a môžeš aj aloe Vera piť

sweetie35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guliver19
16. sep 2021

Propolisova zubna pasta od firmy Pleva. Ked ju clovej pouzije vecer este aj rano ma chut medovo propolisovu velmi sviezu v ustach. Len a len odporucam nie len hoji ale aj odstrabuje bakterie velmi ucinne. Ja inu uz nechcem. A propilisovy sprej ustny by tiez mohol pomoct.