Ahojte, mam 39 a každé ráno sa budím na kŕče v bruchu.
A nie, nie je za tým ranný stres.
Len tomu nerozumiem prečo si to všímam už dlhšie a len ráno pred prebudenim.
Nemusím ísť akútne na záchod a nemám ani hnačku.
Logiku mi to nedáva.
Ide o bolesť čriev, nie žalúdka ani vaječníkov.
Sú to extrémne kŕče a sú také tri za sebou.
Odozneje a všetko je v pohode.
🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@veronikahalt moj muz to mava,ked vecer predtym zje nieco mliecne
@veronikahalt môžeš mať SIBO. Skús sa dať otestovať.
Mne sa to stalo dva dni po sebe, som tehotná tak som utekala na pohotovosť. Dr mi kázal kúpiť detralex, vraj to môžu byt vnútorne hemeroidy… detralex zabral, už nič neboli ….
@veronikahalt podla mna mas velmi silnu peristaltiku criev, crevo robi stahy aby posuvalo obsah ,bezne to neciti clovek, no u teba tieto rytmy idu doslova az v kontrakciach. Kedze nemas hnacku (zvysena peristaltika) ani "lenive crevo" (pomala per.) tak ju mas len prilis krcovitu.. skus viac dni po sebe horuce caje, viac vody. Naa uvolnenie a hydrataciu celkovu. Nech aj stolica sa moze klzat a nie sa predierat von 🤞🙏
Môžu to byť zastavené vetry, skús večerať zeleninovú polievku s rascou a feniklom na prečistenie čreva + probiotiká.
Pridaj do stravy viac zdravých tukov losos, avokádo, kokos, olivy ...
Aj zázvorový a mätový čaj môžu pomôcť.
môže to byť nejaká intolerancia. ja mam intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka (nie alergiu), takže niečo tolerujem, niečo nie. prejaví sa to krčmi (ako opisuješ), hlavne ráno. hoci som nič s BKM nejedla. prejavy bývajú po niekolkých dnoch od zjedenia kludne (netušila som, že v mnohých potravinách je skritá - napríklad v mojom rannom proteíne, čo si dávam do kaše). mne sa väčšinou ulaví až po vyprázdnení.