Raňajky - základ dňa

alofinka
3. jan 2023

Ako to mate s raňajkami? Ranajkujete? O ktorej? Je to asi dosť podstatne, ja ranajkujem cca o 6.00 hod tak dve smitky so šunkou a syrom, o 9 ovocie, ale o 10.00 som už taká strašne hladná ze nemôžem vydržať, rozmýšľam že si ešte niečo pridám na raňajky

nikuska412
3. jan 2023

@alofinka o 9 si daj plnohodnotný snack a nebudeš hladná 🙂 to znamená zastúpenie B,S,T. Nie len S. 🙂

deti95060810
3. jan 2023

nie... moje prvé jedlo býva najčastejšie okolo 11 hod, niekedy až o 14 h.

tenerifka
3. jan 2023

@alofinka ono je velky rozdiel v tom, o kolkej clovek vstava a zacina pracovat, ja vstavam okolo 8,30, najprv si dam velku salku zeleneho caju, potom kavu s mandlovym mliekom, potom certsve ovocie....a az niekedy okolo 10,00-10,30 mam rañajky, musia byt slane, vacsinou platok chleba s dvomi-tromi vajickami, syr zeleninu, alebo tuniak, niekedy polievku. Obed okolo 15,00 a potom uz nic, kedze o cca 16,30 odchadzam do prace a nezastavim sa do 23,00. Uz nic nejem a okolo polnoci idem spat

nikaeli
3. jan 2023

neraňajkujem 🤷🏻‍♀️ ráno mi vôbec nechutí jesť

nafka0483
3. jan 2023

@alofinka Ranajkujem, okolo 7-8. Neviem co su "smitky" -nejake pecivo?
Skus rano pridat vajicka a vela zeleniny alebo vymen za obilninove kase, tie zasytia. A pecivo so sunkou a syrom presun na desiatu.

liusa82
3. jan 2023

ani ja nejem hned ako vstanem nič.Jedine kávu vypijem.Neviem si predstaviť hned do seba niečo ládovať.Ale bez kávy by som bola ako mrtvola🙂 a rozbieham sa v jedení až tak okolo obeda alebo o 11

simsalabim
3. jan 2023

Ja ranajkujem o pol siestej 🤦‍♀️ Neochotne, lebo v praci mam moznost jest az okolo 13 a dovtedy by som hladna asi odkvecla. Tak tlacim do seba nieco, co ide lahko dolu krkom a nemusim moc zut - ovsenu kasu s drobnym ovocim, musli s rastlinnym mliekom, jogurt s drobnym ovocim a sypane musli.. Ked nemusim do prace, mozem si dat aj daco narocnejsie na zuvanie (a prip. aj varenie).

aaadkaaa
3. jan 2023

Ked ranajkujem, ledva do obeda od hladu vydrzim,ked neranajkujem, tak som vpohode😃a to som o 5 vstavala do prace a jedla som az obed okolo 11.30

bluka2
3. jan 2023

@aaadkaaa presne tak, akoby tie raňajky rozbehli apetít 😀

nikha2809
3. jan 2023

A ja som niekde čítala že raňajky vôbec nie sú základ, že toto motto si vymysleli v USA firmy ktoré predávajú cereálie aby sa ich presladené somariny kupovali 😃

tenerifka
3. jan 2023

ja kebyze si tie rañajky nedam, tak by som cely deñ jedla iba obed a uz nic, ale ja byvam rano velmi hladna, ved po 17-18 hodinach o vode mam narok

tenerifka
3. jan 2023

a jasne, ze rañajky nie su zaklad pre kazdeho, niekomu vyhovuje rañajkovat a niekomu vecerat, univerzalny recept neexistuje, ja napr.vecer vobec nie som hladna, manzel zasa po prichode z prace pred polnocou da nejaky chlieb so serrano a pohar vina, a ide spokojne spat, spanielska krv, iny zaludok

araavdva
3. jan 2023

Vstávam o 4 ráno. Prvé jedlo je ak stíham tak je ovocie okolo 8 ak nie tak až cez prestávku v práci okolo 10.00. ak si dám niečo hneď ráno tak celý deň som hladná ak si nedám tak v pohode vydržím do tej 10.00

avanka
3. jan 2023

@nafka0483 z kaše na raňajky ja aj manžel skriabeme steny po 2 hodinách od hladu...nás nezasytia

mirka438
3. jan 2023

Neranajkujem. Ja do seba rano nedostanem ani vodu, hned ma nadrapuje. Niekedy jem na obed, niekedy poobede a niekedy jem prvykrat az vecer o 9tej-aj to sa stane, ze su to len nejake pukance alebo co. A su tyzdne, kedy takto zjem za den len pukance o 9tej aj 3-4x do tyzdna...Viem o tom, ze mam otrasnu zivotospravu ale nejako sa mi nedari donutit sa pravidelne jest cez den.

kate_cs
3. jan 2023

@alofinka ja musím raňajkovať. Vstávam 5:45, ranajkujem v práci 8:30- biely grécky jogurt (málo tuku a veľa bielkovín) s ovsennými vločkami a trochou kakaa. Niekedy pridám trochu tvarohu. Potom okolo 10.00 jablko a o 12:30 obed. Ja by som nevydržala nič nejesť celé doobedie, fungujem takto už roky.

siska53
3. jan 2023

@mirka438 tak toto by som nedala!

akvi
3. jan 2023

Prvé jedlo dňa jem najskôr dve hodiny po zobudení. Niekedy aj viac, vôbec mi hneď ráno nechutí jesť. A ja fungujem na pôste 8/16, to mi vyhovuje a vlastne neriešim príliš, že čo su akože ranajky a pod. Kľudne si dám ako prvé jedlo dňa polievku. Snažím sa aby som mala vyvážený celý deň, čo sa týka živín, ostatné neriešim.

siska53
3. jan 2023

@alofinka ranajkujem, niekedy viac, niekedy menej, ale ked mam slabsie ranajky ( jogurt, alebo len pol krajca chleba ci pol rozka), tak okolo 8:30-9 uz nahanam, co by som este zjedla. Samozrejme obed, vecera. A zvacsa aj nejaky ten dezert poobede, dakedy aj doobeda.. ako dopchatie k ranajkam. Ked boli deti mensie, tak som s nimi desiatovala ovocie a rano som mala omnoho sytejsie ranajky, kedze som nevstavala tak skoro ako ked idem do prace.

oblecenie99
3. jan 2023

Ja raňajkujem, bez toho by mi bolo cez deň zle. Skoro vždy niečo slané, zo sladkých len ovsenú kašu osladenu iba rozpučeným banánom. Základné zdravé (a primerane sýte) raňajky, triezvy obed a skromnejšia večera (vtedy už bez pečiva) a cez deň veľa vody u mňa stále zaručene fungujú, aj keď potrebujem chudnut resp. sa udržiavať fit, a to bez hladovania 🙂

nafka0483
3. jan 2023

@avanka Niekomu kase vyhovuju a zasytia, tak skusit moze. Mne zas nechutia.

avanka
3. jan 2023

@nafka0483 áno jasne..len ja vločky milujem a nemusím ovocie..takže to by som musela zjesť veľa a to je zase kalorické

mirka438
3. jan 2023

@siska53 ja to uz tiez prestavam davat. Necitim sa dobre, mam rozne zdravotne problemy, niesu na nevydrzanie tak riesenie, liecbu stale odkladam,.som stale unavena, bez energie a aj napriek tomu sa proste neviem donutit sadnut k stolu a jest pravidelne. Nevravim, ze nikdy nejem, aj dnes sme si dala misku polievky poobede ale to je vsetko. Viem, ze je to velmi velmi zle

tykat
3. jan 2023

@alofinka ...u mna uplne jedno kedy vstanem, jem najskor o hodinu, ked idem rano do prace tak az tam (2h od zobudenia), syn je taky isty. Muz ak napr.vstane o 4 tak hned ranajkuje. Dcera detto. A ranajkuju pred odchodom do prace/skoly.
A vzdy ranajkujem nieco slane. Kludne rozok maslo zelenina, kava bez cukru. Sladke by ma rano "zabilo". Uplne sa mi po nom dviha zaludok a je mi na zvracanie. Takisto obed, vecera musi byt slane.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aduskatt
3. jan 2023

@nafka0483 je to smidka, nie smitka ako napísala autorka a znamená to krajec, kúsok...

lucinka1988
3. jan 2023

@alofinka áno ranajkujem každý jeden deň, väčšinou okolo 08:00 spolu s deťmi, keďže som s nimi na RD doma, ale aj keď niekam ideme skoro ráno, musím raňajkovať, kľudne aj o 06:00, bez raňajok nevyjdem z domu..A zvyknem najčastejšie jogurt s ovocím a cerealiami, pripadne len čerstvé ovocie a a striedam to s pečivom so šunkou, syrom a veľa zeleniny pripadne ešte praženica a zelenina, toto obmieňam..Pre mňa je zdravá, pravidelná a vyvážená strava jednou z priorít a raňajky k nej určite patria..

savanna
3. jan 2023

Jednoznacne ano, prve, co rano spravim, idem sa najest. Cas zalezi ako vstanem, ci je vikend, alebo prac.tyzden, ci robim na HO alebo idem do officu. Zvycajne ranajkujem nesladene kase s ovocim a orieskovym maslom, sem tam prazenicu alebo kaiserku so syrom. Mne pravidelna strava dopomaha ku stihlej postave, takze ranajky urcite odporucam 🙂

majada35
3. jan 2023

@mirka438 ako potom bez kalórií - energie cez deň fungujes?! No, máš veľmi zle stravovanie .. Mozes si privolať žalúdočné problémy, verím, ze ich nemáš. Skús to zmeniť. No, šokla si ma...