Rana po extrakcii zuba

gigibev
23. sep 2024

Ahojte,mal niekto rovnaky problem? O 2 dni budu 2 tyzdne odkedy mi tahali osmicku. Bol to pomerne tazky zakrok, mam to aj zasite pricom sa mi stehy uz rozpadavaju a rana otvara. Ako dlho vam trvalo kym sa rozpadli cele stehy? Tiez som si vsimla v rane nieco svetle(neviem ci to moze byt suche lozko?..alebo som len paranoidna). Casto sa mi tam zasekava jedlo ktore sa snazim opatrne vyberat. Rana ma vyslovene neboli. Samozrejme trochu ano,nakolko to bol tazky zakrok ale nie je to nic strasne na nevydrzanie, neberiem na to ani lieky. Predpokladam ze je to bezna bolest po extrakcii. Rozumie sa niekto do toho? Je to v pohode hojenie?

ronie338
23. sep 2024

Úplne normálne hojenie, to biele je chrasta len zbavená farby v dôsledku slín, čo je úplne normálne, a stehy ak sú vstrebatelne asi tak do mesiaca sa rozpadnu. Ale ak dávali normálne treba ich vybrať. Sú pacienti ktorým vadia aj vstrebatelne a nechávajú si ich vybrať. Bolesť po trhani je normálna. A nesparat sa v tom zbytočne, jest na druhej strane a po jedle vyplqchnut ústa vodou čistou. A len kefkou umývať zuby a tam opatrne aby sa tá chrasta nedala prec.

opica_skorica
23. sep 2024

@ronie338 presne.
A este dodám, nepit studene ani horuce, nevycucavat. Nesparat sa v tom. Jest na opacnej strane. Nejest makove ani prézlové. Preplachnut jemne ustnou vodou alebo repikovym cajom.

tina1549
24. sep 2024

mne ranu museli šiť na dvakrát lebo sa mi to nehojilo, skúste s tým ísť na kontrolu možno Vám to prešujú ak máte z toho zlý pocit.
Na jedlo ktoré sa tam zasekáva odporúčam striekačku alebo tú vodnú sprchu to bol u mňa jediný spôsob ako som to dokázala vybrať (mala som na to násadku priamo od zubára takú malú zahnutú)