Rakovina ženských vecí

monikka30
25. júl 2015

U gynekologa som nebola cca 2 roky,posledný mesiac mám veľmi divnú mrchu-týždeň hnedý výtok,týždeň krvavý výtok,dva týždne mrcha a teraz ešte občas krvavý výtok.V pondelok som objednaná k dr.Dosť ma bolí aj brucho,raz na jednej strane od pupka,potom celý spodok,ide to až k žalúdku.Namýšľam si už kadečo.....a prečo som nešla skôr k dr?lebo sa bojím ,že mi tam niečo nájde....pred pol rokom mi zomrela mamka na rakovinu,videla som od začiatku až do konca ako ju tá pliaga zničila.....

kvetulienka253
25. júl 2015

@monikka30 Bojime sa vsetky. A strach robi vela. Je mi luto, co sa stalo tvojej maminke. To vsak neznamena, ze sa to stane aj tebe. Castokrat su to len zblaznene hormony, co zmenia mrsku. Podla toho, co opisujes, moze ist aj o cystu, rozpusti sa, alebo sa chirurgicky vyberie. Tych diagnoz a problemov je strasne vela. Neupinaj sa na to najhorsie! Budem ti drzat palec a cakat na tvoju pondelkovu spravu. Verim, ze budes pisat s radostou, ze to az taky problem nebol ;) A poznac si do kalendara, ze 27.7.2016 pojdes k dr. opat, je dolezite chodit na prevencie. Hlavu hore, dievca ;)

simsalabim
25. júl 2015

@monikka30 moze to byt aj polyp, ja som ho mala 2x, raz bez priznakov - videli ho nahodne na usg pocas preventivky, kazali pockat do mrchy, ci sa vyplavi, aj by nie, treba ho odstranit. Aj sa vyplavil. A 2x som mala podobne priznaky ako opisujes, opat polyp, dost velky. Opat sa cakalo, ci ho pocas mrchy telo vyluci - aj sa tak stalo. Ale priznaky u teba moze sposobovat mnozstvo inych veci. Je dobre, ze uz ides k dr. Najhlupejsie je neist k dr koli strachu. Drzim palce.

monikka30
autor
25. júl 2015

@simsalabim jasne,viem,ze kazde telo je ine.....Zo mna pri mrche idu vzdy hrudy pecienky.

monikka30
autor
25. júl 2015

@simsalabim a bolelo ťa aj brucho?

simsalabim
25. júl 2015

@monikka30 ano, ten druhykrat mi to vystrelovalo az do stehna smerom ku kolenu. Bolesti ako pri rozbiehajucej sa mrche. Ale 1x vobec, o polype som netusila. Ten druhykrat som cakala 10dni, kym som sla k dr. - cakala som, lebo som si najprv myslela, ze mi skor zacina mrcha (zvyknem pred tym spinit). Lekar vravel, ze by to mohlo byt aj anovulacnym cyklom, kedze sa blizim k prechodu, ale potom na usg uvidel ten polyp.

danielkarebjakova
26. jan 2023

Hnedy vytok