Rakovina žalúdka

karrynka
11. máj 2022

Dobrý deň, bola tu niekomu nedávno diagnostikovaná rakovina žalúdka?

nikdenikto
11. máj 2022

Ahoj, môjmu svokrovi 2 roky dozadu...

andreakotesova
11. máj 2022

Moja babka mala. 40 rokov vydržala po operácii (zobrali jej skoro 3/4 zaludka) byt zdrava, v roku 2009 sa jej vrátila, po necelom roku zomrela.

karrynka
autor
12. máj 2022

@nikdenikto A svokor žije? Zvládol to, alebo ešte bojuje?

karrynka
autor
12. máj 2022

@andreakotesova Tak to je povzbudzujúca správa. Manželovi diagnostimovali cca pre 3 týždňami. Metastázy zatiaľ potvrdené nie sú, už má za sebou jednu sériu chemo. Veľmi verím, že to zvladne(me). Jemu musia vyoperovať celý žalúdok :(

nikdenikto
12. máj 2022

@karrynka áno žije, keď mu zistili mal 74rokov. Chodil na chemoterapie a potom mal ísť na operáciu. No nakoniec chirurg rozhodol že v jeho veku je to veľmi riskantna operácia takže dokončil liečbu infuznej chemoterapie a teraz chodí len na kontrolné vyšetrenia myslím raz za mesiac. A berie nejaké lieky. Inak teraz v 76rokoch stále pracuje v zahrade, chodí na prechádzky so psom je ciperny aj po liečbe.

karrynka
autor
12. máj 2022

@nikdenikto To je skvelá správa. Dúfam, že aj môj manžel to zvládne, porazí to a bude ešte dlho žiť. Tešim sa, že svokrovi sa darí, že to zvláda.Držím mu palce.

lusy9911
12. máj 2022

Dobrý deň.moja svokra mala rakovinu žalúdka.uz je to 6rokov.vo februári jej to zistili a v máji zomrela.zobrali jej celý žalúdok aj časť pažeráka

karrynka
autor
12. máj 2022

@lusy9911 To mi je ľúto :( , ale asi už mala zlé štádium a bola neskoro diagnostikovaná. Ja verím, že môj manžel to dá, aj keď som si vedomá, že bude asi všelijako. :( Prosím, držte mu palce. 🙏

andreakotesova
12. máj 2022

@karrynka babke ten druhýkrát vyoperovali celý žalúdok, takže jej museli urobiť vývod, cez ktorý prijímala potravu. Už nesmela jest nič cez ústa, žiaľ.

h2
12. máj 2022

@karrynka Ahoj, jednému môjmu kamarátovi vyoperovali cca pred 4-5 rokmi celý žalúdok, podstúpil chemoterapiu a úplne sa vyliečil.
(Potom sa mu, bohužiaľ, objavila rakovina inde, ale to už je iný príbeh, nechcem ho sem radšej písať, tak zostaňme pri tom, že z tej rakoviny žalúdka sa vyliečil.) Držím manželovi palce, nech to zvládne.

karrynka
autor
12. máj 2022

@h2 Ďakujem za podporu, to mi je ľúto, že kamošovi sa objavila inde :( Verím, že manžel sa vylieči a tak to ostane.🙏

katonova94
14. máj 2022

@karrynka ako prosím manželovi zistili rakovinu? Aké mal príznaky? A prajem skoré uzdravenie

fineta
14. máj 2022

Kamaratka.... Mala 38 rokov, zial, u nej mala choroba extremne rychly progres... Približne pol roka bojovala, ale neúspešne. 😔 Manzelovi drzim silno paste. Drzte sa.

srdeenko19
14. máj 2022

@karrynka ahoj, aj mňa by zaujímalo, ako sa na to prišlo. Mal manžel nejaké problémy, bolesti, problémy s vyprázdňovanim, atď.? Ak budeš môcť, napíš nám. Držte sa.

23lenka
14. máj 2022

@karrynka ako to zistili? Alebo aké mal príznaky? Toto by ma zaujímalo.. Ďakujem za odpoveď

karrynka
autor
16. máj 2022

@katonova94 Dlhodobo (cca 5 mesiacov) mal silné bolesti hrudnej chrbtice, ktoré mu vyrážali do hrude. Mal príznaky ako pri infarkte, preto sa lekári zamerali na neurologickú liečbu, tiež bol u pľúciara, a tiež na kardio. Všade bolo všetko v poriadku, len bolesti na hrudi mal neúnosné a bol trošku anemický. Z tohto dôvodu bol hospitalizovaný na internom oddelení, kde mu urobili aj gastro vyšetrenie a to potvrdilo veľký nález. Iné príznaky, ktoré sa opisujú pri tomto type rakoviny nemal. Jedol normálne, chutilo mu, nechudol, nemal bolesti ani problémy s trávením, len bol viac unavený.

karrynka
autor
16. máj 2022

@srdeenko19 Dlhodobo (cca 5 mesiacov) mal silné bolesti hrudnej chrbtice, ktoré mu vyrážali do hrude. Mal príznaky ako pri infarkte, preto sa lekári zamerali na neurologickú liečbu, tiež bol u pľúciara, a tiež na kardio. Všade bolo všetko v poriadku, len bolesti na hrudi mal neúnosné a bol trošku anemický. Z tohto dôvodu bol hospitalizovaný na internom oddelení, kde mu urobili aj gastro vyšetrenie a to potvrdilo veľký nález. Iné príznaky, ktoré sa opisujú pri tomto type rakoviny nemal. Jedol normálne, chutilo mu, nechudol, nemal bolesti ani problémy s trávením, len bol viac unavený.

karrynka
autor
16. máj 2022

@23lenka Dlhodobo (cca 5 mesiacov) mal silné bolesti hrudnej chrbtice, ktoré mu vyrážali do hrude. Mal príznaky ako pri infarkte, preto sa lekári zamerali na neurologickú liečbu, tiež bol u pľúciara, a tiež na kardio. Všade bolo všetko v poriadku, len bolesti na hrudi mal neúnosné a bol trošku anemický. Z tohto dôvodu bol hospitalizovaný na internom oddelení, kde mu urobili aj gastro vyšetrenie a to potvrdilo veľký nález. Iné príznaky, ktoré sa opisujú pri tomto type rakoviny nemal. Jedol normálne, chutilo mu, nechudol, nemal bolesti ani problémy s trávením, len bol viac unavený.

23lenka
16. máj 2022

@karrynka držím silno palce v liečbe 🙏🙏🙏🙏

karrynka
autor
16. máj 2022

@23lenka Ďakujem z celého ❤

nattinatta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mk22
5. jún 2023

@karrynka ahoj.
Môžem sa opýtať, ako sa máte?

karrynka
autor
6. jún 2023

@mk22 Ahoj 🙂 Máme sa, myslím na manželovu diagnózu /rakovina žalúdka), výborne. V 07/23 bude rok, čo mu vyoperovali celý žalúdok, slezinu a časť pankráca. Žije, zje takmer všetko, je vitálny, vrátil sa späť do "bežného" života, pracuje. Jediné negatívum je, že schudol 17 kg a nevie pribrať, max.1kg, ale to zas inokedy stratí. Takže my sa máme dobre.

kvetinka75
6. jún 2023

@karrynka tak to mi je ľúto, čím ste si museli prejsť. Držím palce nech je aj naďalej všetko v poriadku. Môj muž teraz začal chodiť po vyšetreniach so žalúdkom. Tiež to začalo tlakom na hrudi a pod. Ale on má aj tetániu zdiagnostikovanú, tak to pripisovali tomu.

karrynka
autor
6. jún 2023

@kvetinka75 Takže ešte nemáte potvrdenú rakovinu? To je úplne skvelé 🙂 Muža bolel asi 5-6 mesiacov chrbát, hlavne medzi lopatkami, nikto nevedel zistiť z čoho až dr.kardiologička po svojom vyšetrení zavolal prednostovi nemocnice a povedala, že má anemického pacienta a ten nariadil okamžitú hospitalizáciu. A tam sa spustila vlna vyšetrení a za pár dní bola dg.na svete. Ale ako som už písala, dal TO 🙂

kvetinka75
6. jún 2023

@karrynka ešte nie. Zatiaľ že až také hrozné že to nie je. Sú opatrní. Muž by mal držať dietu, no ale kašle na to. Aj povedal, že už kašle na hadicu a iné vyšetrenia. Ten tam pôjde asi až keď bude ozaj už moc zle.

fineta
6. jún 2023

@karrynka super, veľmi sa teším, že manžel to takto krásne ustál a funguje. Spravila si mi normálne ešte krajšie ráno. Veľa zdravia prajem. 🙂

karrynka
autor
6. jún 2023

@kvetinka75 No chlap...tak sa k tomu staval aj môj muž. Kebny sa to bolo zistilo skôr, nemuseli mu vyoperovať celý žalúdok. :(