Dobrý deň, bola tu niekomu nedávno diagnostikovaná rakovina žalúdka?
Moja babka mala. 40 rokov vydržala po operácii (zobrali jej skoro 3/4 zaludka) byt zdrava, v roku 2009 sa jej vrátila, po necelom roku zomrela.
@nikdenikto A svokor žije? Zvládol to, alebo ešte bojuje?
@andreakotesova Tak to je povzbudzujúca správa. Manželovi diagnostimovali cca pre 3 týždňami. Metastázy zatiaľ potvrdené nie sú, už má za sebou jednu sériu chemo. Veľmi verím, že to zvladne(me). Jemu musia vyoperovať celý žalúdok :(
@karrynka áno žije, keď mu zistili mal 74rokov. Chodil na chemoterapie a potom mal ísť na operáciu. No nakoniec chirurg rozhodol že v jeho veku je to veľmi riskantna operácia takže dokončil liečbu infuznej chemoterapie a teraz chodí len na kontrolné vyšetrenia myslím raz za mesiac. A berie nejaké lieky. Inak teraz v 76rokoch stále pracuje v zahrade, chodí na prechádzky so psom je ciperny aj po liečbe.
@nikdenikto To je skvelá správa. Dúfam, že aj môj manžel to zvládne, porazí to a bude ešte dlho žiť. Tešim sa, že svokrovi sa darí, že to zvláda.Držím mu palce.
Dobrý deň.moja svokra mala rakovinu žalúdka.uz je to 6rokov.vo februári jej to zistili a v máji zomrela.zobrali jej celý žalúdok aj časť pažeráka
@karrynka babke ten druhýkrát vyoperovali celý žalúdok, takže jej museli urobiť vývod, cez ktorý prijímala potravu. Už nesmela jest nič cez ústa, žiaľ.
@karrynka Ahoj, jednému môjmu kamarátovi vyoperovali cca pred 4-5 rokmi celý žalúdok, podstúpil chemoterapiu a úplne sa vyliečil.
(Potom sa mu, bohužiaľ, objavila rakovina inde, ale to už je iný príbeh, nechcem ho sem radšej písať, tak zostaňme pri tom, že z tej rakoviny žalúdka sa vyliečil.) Držím manželovi palce, nech to zvládne.
@karrynka ako prosím manželovi zistili rakovinu? Aké mal príznaky? A prajem skoré uzdravenie
Kamaratka.... Mala 38 rokov, zial, u nej mala choroba extremne rychly progres... Približne pol roka bojovala, ale neúspešne. 😔 Manzelovi drzim silno paste. Drzte sa.
@karrynka ahoj, aj mňa by zaujímalo, ako sa na to prišlo. Mal manžel nejaké problémy, bolesti, problémy s vyprázdňovanim, atď.? Ak budeš môcť, napíš nám. Držte sa.
@katonova94 Dlhodobo (cca 5 mesiacov) mal silné bolesti hrudnej chrbtice, ktoré mu vyrážali do hrude. Mal príznaky ako pri infarkte, preto sa lekári zamerali na neurologickú liečbu, tiež bol u pľúciara, a tiež na kardio. Všade bolo všetko v poriadku, len bolesti na hrudi mal neúnosné a bol trošku anemický. Z tohto dôvodu bol hospitalizovaný na internom oddelení, kde mu urobili aj gastro vyšetrenie a to potvrdilo veľký nález. Iné príznaky, ktoré sa opisujú pri tomto type rakoviny nemal. Jedol normálne, chutilo mu, nechudol, nemal bolesti ani problémy s trávením, len bol viac unavený.
@srdeenko19 Dlhodobo (cca 5 mesiacov) mal silné bolesti hrudnej chrbtice, ktoré mu vyrážali do hrude. Mal príznaky ako pri infarkte, preto sa lekári zamerali na neurologickú liečbu, tiež bol u pľúciara, a tiež na kardio. Všade bolo všetko v poriadku, len bolesti na hrudi mal neúnosné a bol trošku anemický. Z tohto dôvodu bol hospitalizovaný na internom oddelení, kde mu urobili aj gastro vyšetrenie a to potvrdilo veľký nález. Iné príznaky, ktoré sa opisujú pri tomto type rakoviny nemal. Jedol normálne, chutilo mu, nechudol, nemal bolesti ani problémy s trávením, len bol viac unavený.
@23lenka Dlhodobo (cca 5 mesiacov) mal silné bolesti hrudnej chrbtice, ktoré mu vyrážali do hrude. Mal príznaky ako pri infarkte, preto sa lekári zamerali na neurologickú liečbu, tiež bol u pľúciara, a tiež na kardio. Všade bolo všetko v poriadku, len bolesti na hrudi mal neúnosné a bol trošku anemický. Z tohto dôvodu bol hospitalizovaný na internom oddelení, kde mu urobili aj gastro vyšetrenie a to potvrdilo veľký nález. Iné príznaky, ktoré sa opisujú pri tomto type rakoviny nemal. Jedol normálne, chutilo mu, nechudol, nemal bolesti ani problémy s trávením, len bol viac unavený.
@mk22 Ahoj 🙂 Máme sa, myslím na manželovu diagnózu /rakovina žalúdka), výborne. V 07/23 bude rok, čo mu vyoperovali celý žalúdok, slezinu a časť pankráca. Žije, zje takmer všetko, je vitálny, vrátil sa späť do "bežného" života, pracuje. Jediné negatívum je, že schudol 17 kg a nevie pribrať, max.1kg, ale to zas inokedy stratí. Takže my sa máme dobre.
@karrynka tak to mi je ľúto, čím ste si museli prejsť. Držím palce nech je aj naďalej všetko v poriadku. Môj muž teraz začal chodiť po vyšetreniach so žalúdkom. Tiež to začalo tlakom na hrudi a pod. Ale on má aj tetániu zdiagnostikovanú, tak to pripisovali tomu.
@kvetinka75 Takže ešte nemáte potvrdenú rakovinu? To je úplne skvelé 🙂 Muža bolel asi 5-6 mesiacov chrbát, hlavne medzi lopatkami, nikto nevedel zistiť z čoho až dr.kardiologička po svojom vyšetrení zavolal prednostovi nemocnice a povedala, že má anemického pacienta a ten nariadil okamžitú hospitalizáciu. A tam sa spustila vlna vyšetrení a za pár dní bola dg.na svete. Ale ako som už písala, dal TO 🙂
@karrynka ešte nie. Zatiaľ že až také hrozné že to nie je. Sú opatrní. Muž by mal držať dietu, no ale kašle na to. Aj povedal, že už kašle na hadicu a iné vyšetrenia. Ten tam pôjde asi až keď bude ozaj už moc zle.
@kvetinka75 No chlap...tak sa k tomu staval aj môj muž. Kebny sa to bolo zistilo skôr, nemuseli mu vyoperovať celý žalúdok. :(
Ahoj, môjmu svokrovi 2 roky dozadu...