Rakovina štítnej žľazy

donutka99
14. júl 2023

Ahojte ,je tu niekto kto mal rakovinu stitnej žľazy?
Ake ste maly priznaky ?
Začnem takto asi mesiac my je divne cítim sa tak vyčerpané unavene a asi týždeň ma dusi stránke kašlem ale mam aj nádchu ked som sa dotýkala môjho krku cítila som takú malú gulky v prednej strane bojím sa uz som sa objednávala k endokrinológicke ale nedvíha vôbec v o týždeň tak idem osobne ...chcem len vedieť ci to niekto nemal ake mal priznaky atď ďakujem

petronelag
14. júl 2023

@donutka99 Nemusí to byť hneď rakovina štítnej žľazy. Tá malá guľka môže byť aj uzol na štítnej žľaze, to sa vyskytuje pomerne často, niekto ich má aj viac. Ale treba si to preveriť, treba sa objednať, teraz sú aj dovolenky.

stellarstar
14. júl 2023

@donutka99 a prečo myslíš hneď na rakovinu?? Nie všetko je hneď rakovina. Obj sa u endo nech ti urobia usg a odber hormónov sz

aurelia2000
14. júl 2023

Každý druhý deň si tu na MK niekto samodiagnostikuje rakovinu.

marlent
14. júl 2023

Podľa mňa sa v tomto teple cíti unavený uplne každý.
Ta gulicka môže byť hocičo. Sú súkromné kliniky kde ta vezmú hned

janetinka27
14. júl 2023
irusa
14. júl 2023

Limfaticke uzliny = rakovina

marlent
14. júl 2023

@irusa lymfatické uzliny = rakovina? A keď si chorá (co autorka je) a máš ich zväčšené tak to co?

guudy
15. júl 2023

@irusa to si napisala riadnu blbost.

guudy
15. júl 2023

@donutka99 suhlasim, v tomto teple su unaveni vsetci. Na stitnej zlaze mas velmi pravdepodobne uzol, skontroluju ti to ultrazvukom. Je to bezna vec. Moze byt aj velky, viac ako 1 cm. Takze klud, chod k vseobecnemu lekarovi a ten sa odosle na endokrinologiu.

irusa
15. júl 2023

@marlent bolo to myslené ironický, nakoľko dotyčná vkuse rieši rakovinu podla Google

emilka32
1. aug 2023

@donutka99 ahoj ja som mala rakovinu stitnej zlazy priznaky som mala asi take ze na prednej strane krku som mala uzol bolo ho dost vydno bola som unavena ale to som pripisovala tomu ze je to z toho ze skoro vstavam do prace a posledne dni pred operaciou som pocitovala akoby ma v hrdle nieco steklilo vies ja som po porode isla na vysetrenie ku endokrinologicke koly tej hrcke urobila odber a nasadila mi lthyroxin 25mg brala som ho 3 roky samozrejme som chodila na pravidelne kontroli odporucila operaciu ale ja som odmietala koly malej lebo som ju kojila potom sama som citila ze je nieco zle hrcka rastla a mna to obmedzovalo tak som isla za doktorkov ze chcem operaciu doktorka bola stastna ze som sa tak rozhodla vobec netusila ze to moze byt rakovina ale ja som to akosi vedela po operacii sa to potvrdilo nasledovala liecba radiojodom doktor ktory ma operoval povedal ze som mala stastiebze som tak skoro prisla mala som metastazu v LU ktore vybrali bola som operovana 4 hodiny bolo to velmi tazke obdobie pre mna a malu dceru a samozrejme mojho manzela ktory stal pri mne ak mas niejake otazky kludne sa pytaj. Uz som v pohode mam 34 lieky uzivam ale som vdacna ze tu mozem byt

emilka32
1. aug 2023

@donutka99 ale nie kazdy uzol znamena hned rakovinu ale ked ti odporucia ju dat von necakaj dlho ako som to urobila ja

donutka99
autor
6. aug 2023

@emilka32 môžem ti napísať prosím?

emilka32
20. jan 2024

@donutka99 jasne ze ano

kikusinna
13. mar 2024

@emilka32 môžem sa opýtať koľko krát ste boli na rj ??? Ja už tiež nemám šž kvôli karcinómu.

francis25
20. mar 2024

@kikusinna ja som bola trikrát, ale druhý a tretí RJ mi nezabral. Mám papilárny karcinóm šž.

kikusinna
20. mar 2024

@francis25 ako to ze nezabral ?? Ja idem akurát teraz 3.4 druhý krát... a to keď ti nezabral co ďalej????

francis25
26. apr 2024

@kikusinna Ďalej len sledujú kde sa na CT zobrazí nádor a ak je operovateľný, tak ho vyoperujú. Budúci pondelok budem vedieť čo ďalej.

emilka32
11. máj 2024

@kikusinna ja som bola 3x ale prva mi zabrala dalsie dve boli len diagnosticke podla potreby...