Rakovina pľúc a onkomarkery

13matka17
16. feb 2024

Dobrý deň,
prosím o malú radu, kto má skúsenosti s touto pliagou.
Už 3 týždne ma trápi hrozný kašel. Najskôr suchý, záchvaty najmä v noci a nad ránom.
Následne to prešlo do kompletného zahlienenia. Úplne hnusné husté zelené hlieny sem tam s prímesou krvi.
Absolvovala som 2 x RTG, negatívny, kompletná krv aj výsledky spúta negatívne.
Pľúcna ma nastrašila, že by mohlo ísť o niečo vážnejšie, tak čakám na CT pľúc a bronchoskopiu.
Medzitým mi ale na krčnom, krčiar povedal, že by to aj tak preliečil ATB, po nasadení som teraz druhý deň, sa ten zelený hlien začal meniť v hustý biely, ale kašel a záchvaty stále pretrvávajú.
Ako samoplatca som si dala zaplatiť všetky onkomarkery týkajúce sa plúc, našťastie vyšli negatívne. A však som počúla, že to nemusí nič znamenať.
V novembri mi zistili alergiu na roztoče tak sa utešujem, že by to mohlo súvisieť. Okrem iného mám akoby pocit upchatého nosu aj keď nádchu nemám.
Ďakujem.

guudy
16. feb 2024

Klud. Ked si mala rtg cisty, tak si nemala ani zapal pluc. Nador by videli aj na rtg. Zelene hlieny su znakom pritomnosti bakterii, na ktore si dostala ATB.
Mna by fakt zaujimalo, na zaklade coho ta plucna vystrasila…

13matka17
autor
16. feb 2024

@guudy lebo všetky stery, CRP, aj výsledky ukazuju ze to nie je ziadna bakteria ani virus a teda ked vykaslem aj krv, tak na zaklade toho povedala, ze môže ist aj o vážne ochorenie. Ja som stresak ja som posrata zo všetkého, takže mne po tejto informácii už hlava kupovala rakvu

guudy
16. feb 2024

@13matka17 ked kasles par dni/tyzdnov, tak od namahy ti kludne moze prasknut cievka a vykasles krv. Zda sa, ze panikaris, tak chod na to ct, snad sa potom ukludnis..
Nemyslim si, ze by si mala zelene hlieny z rakoviny. Chod na prechadzku a vyvetraj si hlavu…

luccija
16. feb 2024

@13matka17 brali ti krv na chlamýdie, mykoplazmy?Puškárová sa liečila mesiace🙂vidíš zlepšenie, že hlien nie je zelený to je dobre buď trpezlivá kašeľ sa lieči dlho.Okrem toho aj vysušené sliznice suchý vzduch v byte...alergia..

13matka17
autor
16. feb 2024

@luccija bola som si včera dať zobrať v labáku, tak čakám na výsledky.

tinka2233
16. feb 2024

@13matka17 CRP nehovori o tom že su pritimne virusy, kludne sa moze jednat o virusove ochorenie.

zuzanka.zuzu
16. feb 2024

kks kvôli kašľu toľko lekárov v pohotovosti 🙈 ja som kaslala minulý rok 3 mesiace, z toho 1 tak veľmi že som myslela že zomieram ale vedela som že je to kašeľ, nie rakovina pľúc 🙄 chcelo by to viac psychiatrov

deti95060810
16. feb 2024

nemala si chrípku...?
po chrípke býva kašeľ aj 2 mesiace... mala som , dokonca som sa pri záchvate nemohla ani len nadýchnuť...

13matka17
autor
16. feb 2024

@zuzanka.zuzu a vykašliavali ste krv? Áno, je pravda, že mám určite psychický problém, že hneď panikárim. Ale sama doktorka plúcna mi povedala, že akonáhle človek vykašliava krv, nie je to v poriadku a treba vylúčiť bohužiaľ aj rakovinu, kedže je to jeden so symptómov.

martul
16. feb 2024

@13matka17 všetko máš v poriadku a negatívne...tak? Veď buď rada, antibiotiká zaberajú cielene, navyše začínajú jarné alergie.... navyše zelené sople určite nie sú príznakom rakoviny.

martul
16. feb 2024

@13matka17 z kašľa máš podráždenú sliznicu, tak z toho je krv, kľud a nevymýšľaj si.

kleopatra114
16. feb 2024

Chlamydie , mykoplqzmy , čierny kašeľ boli ok ? Ja a deti sme mali a kašľali sme dobre 2-3 mesiace .

13matka17
autor
16. feb 2024

@martul hej vďaka začínam sa obracať už iným smerok ako napr. tie alergie. Ale napr. mne pľucna ppvedala, že už sa stretla s tým, že rakovina mala aj takyto priebeh. Zelené huste sople s obsahom krvi. Ide o to, že ja som nebola chorá, mna len v jednu noc začalo dusit s prisernymi bolestami na hrudi, tak presne najskor sa liečila chripka, ale po tyzdni to nepreslo a všetky stery zatiaľ boli negstivne takze mi obvodna povedala, že to nebude choroboplodné, nemala som nič teploty, bolest hrdla nadchu nic, ze treba ist na plucne. Takze v ppdstate takto som sa pomaly dopracovala k tomuto stresu, že už keď obvodná aj plucna ppvedali, že nevedia, ze treba zacat patrat na CT ci tam nieco nie je tak som sa vyplasila. Nedodava mi na energii to ze ma z prace poslali domov, lebo ludia sa sťažovali, nie je to bežný kašel, ani to neviem opísať. Takže sedim doma a rozmyslam, ale uz od dnes sa snazim s tymito stavmi bojovat 🙂

13matka17
autor
16. feb 2024

@kleopatra114 chlamýdie áno, ale len zo spúta, čakám teraz na mikroplazmy aj chlamýdie z krvi

kleopatra114
16. feb 2024

@13matka17 počkaj na tie výsledky z krvi na chlamýdie a mykoplazmy. Ja som sa len tiež jedno ráno zobudila s bolesťou na hrudi a potom kašľom , dráždivym a vykaslavajucim. Treba preliecit dva tri týždne vhodne zvolenými ATb a bude dobre, neboj sa.