Rakovina pankreasu a zlepšujúci sa stav

sendricka
25. júl 2019

Ahojte dievcata
Mam choreho ocina, rakovina pankreasu posledny stupen, metastazy pluca, pecen + cukrovka prognoza 3 tyzdne, uz je to 5 mes.
Zistili mu to na zaciatku marca az na tretej operacii vo Viedni. Podstupil chemoterapiu, do zaciatku jula, potom vyskedky ( zle, nador sa zvacsuje).
Mal bolesti hrozne ( opium, morfium, zaberalo velmi malo...Strasne schudol, uz nevladal ani stat, este 3 tyzdne dozadu soferoval, robil v ramci moznosti vsetko...
Ked ho zobrali do nemocnice po tyzdni a po zlych vyskedkoch chradol, prestal jest na 4 dni, uz sme sa s nim vsetci lucili. Chemoterapiu uz mu nechceli dat, odporucili hospic... Otca to ako krby vytrhlo z depresie a zacal jest ale ani uz nerozpraval nic. Isli sme do viedne, ze budeme dokonca s nim.
Rano o osmej telefonat id neho, kde nam povedal, ze ide z nemocnice prec a o 9:30 ho mame cakat s autom pred nemocnicou. Tak stresy, hned do auta leteli sme a on spal...Previezli ho do hospicu, kde povedal, ze vyskusa a bude jest aby zosilnel a aby bol mozny prevoz. My sme za, jeho priatelka pracuje v podobnom zariadeni, chce si ho doopatrovat doma. Dnes mu povedali, ze buduci tyzden pride doktorka a rozhodne+ plus vybavia sa formality. Normalne dnes sa sam osprchoval, sedi, cita noviny chodi sa na wc (predtym uz mal plienky), no bojim sa ze to je to posledne polepsenie pred koncom. Som s tym v ramci moznosti zmierena, a dufam, ze takto to bude az dokonca (navecer je slabsi)... Mal niekto niekoho s takymto priebehom choroby?

natuska87
25. júl 2019

@sendricka No...Veľa psychickej sily! Je mi to ľúto...

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0hena0
25. júl 2019

@sendricka moja zlata, bodaj by som sa mylila. Akoby som citala, co mi zivot s mamkou nadelil. Tri dni bola ako najzdravsi clovek na Zemi a potom, oci pre plac. Zazraky sa vraj deju ale nie pri takychto diagnozach. Treba si uzit kazdy okamih. Prajem aby to trvalo este dlho, ten dobry stav.

natuska87
25. júl 2019

@0hena0 včera sme pochovali kamarátku...Išlo to rýchlo...Pár dní dozadu sa chystala naspať do práce...Škoda tak mladého života...

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0hena0
25. júl 2019

@natuska87 to mi je luto. 😔

natuska87
25. júl 2019

@peter952 Človeče, netapetujte tu dookola jedno a to isté!

h_petra
25. júl 2019

@natuska87 kolko rokov mala kamaratka? Mala tuto diagnozu?

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natuska87
25. júl 2019

@peter952 Nemusíte sa usilovať! Ja popletených fanatikov nepočúvam!🙈

natuska87
25. júl 2019

@h_petra Áno...Mala 35 rokov...

h_petra
25. júl 2019

@natuska87 preboha! To takato diagnoza je mozna uz aj v takomto veku? Strasne...

natuska87
25. júl 2019

@h_petra O ulicu vyššie, pred 5. rokmi na túto diagnózu umrelo aj 19 ročné dievča...Myslím, že vek už nehrá úlohu...Kedysi malé deti neumierali tak na rakoviny...Dnes, žiaľ, áno...

lucin_kaa
25. júl 2019

Moja drž sa! Prajem Ocinkovi veľa zdravia, buď pri ňom každú chvíľu ♥️ Moja suseda žila s touto diagnózou niekoľko rokov, držím palce celej rodinke a hlavne otcovi ♥️🙏🏼

dzulli1980
25. júl 2019

Prajem veľa psychických síl Tebe i Tvojim blízkym ... táto diagnóza znamená konečnú ... mám osobnú skúsenosť, môj ocko tak odišiel dva roky dozadu ... dávali mu nejakú drahú chemoterapiu, po ktorej mu dokonca klesli aj onkomarkery, vedel sa obriadiť, najesť, dokonca pribral ... ale po pár mesiacoch to opäť prepuklo v oveľa väčšej sile ... no stále sa mi ťažko o tom rozpráva, strašné trápenie ... drž sa ❤
@sendricka

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natuska87
25. júl 2019

@lucin_kaa
@lucin_kaa Niekoľko rokov? No, neviem...Tu sa umiera na to do niekoľkých mesiacov...rekordérom je asi iba Steve Jobs, ktorý pri špičkovej starostlivosti, o ktorej môžeme iba snívať, dožil 8 rokov...Aj Patrick Sweyzie zomrel na rakovinu pankreasu do 8. mesiacov...Je to veľmi zlá prognóza...

sendricka
autor
25. júl 2019

@0hena0 Viete ja na taketo zazraky neverim aj ked v ne dufam ale to asi vsetci.
Ide mi o to ci to vzdy ide spadom dole a clovek sa neskutocne trapi, pred tyzdnom tam lezal ako s” prepacenim” ziva mrtvola... alebo je moznost, ze zomrie pokojnejsie.
Velmi ma mrzi, co sa Vam stalo, je to nieco hrozne ♥️

natuska87
25. júl 2019

@peter952
Určite! Napchali ste to ku každej chorobe...Nebudem kopírovať pavedcov a pchať nečťastným ľu´dom do vedomia...

lucin_kaa
25. júl 2019

@natuska87 áno niekoľko rokov ale tým myslím 3-4 roky. Bola aj žltá ale potom sa to nejak ustálilo a bolo jej lepšie aj bez chemo. Potom to už malo rýchlo spád, pohoršilo sa jej a náhle do pár dni umrela.

sendricka
autor
25. júl 2019

@natuska87
@dzulli1980
@lucin_kaa
@h_petra
@0hena0
Dakujem vam dievcata velmi pekne, normalne ste ma rozplakali... Neverila som ako dobre padne komentar od niekoho, koho sni nepoznam♥️Velmi si vazim vsetky odpovede.

natuska87
25. júl 2019

@sendricka
🍀🍀

queen_mary
25. júl 2019

@peter952 prosim, tieto bludy si nechajte pre seba a nepodsuvajte ich inym, pribuznym onkologickych pacientov.

natuska87
25. júl 2019

@queen_mary hyena to je!!! Večia to tu tá baba ku každej téme...

queen_mary
25. júl 2019

@sendricka drzim palce, aby sa otec co najmenej trapil a mal co najprijemnejsie vsetky dni, ktore ho este cakaju. Ja to mam podobne s mamou, onkologicky pacient 9 rokov, metastazujuci karcinom prsníka. Ma to uz na kostiach, plucach, najnovsie v hlave. Este v maji to vyzeralo tak, ze ma pred sebou posledne tyzdne, ale dala sa dokopy a bojuje dalej, my s nou. Drzim palce a vela sil 💞

zuzka1117
25. júl 2019

Ach zle sa to číta, držkaj sa

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
queen_mary
25. júl 2019

@natuska87 asi tak. Fora a internety znesu vsetko, pokial tie bludy nemusi testovat na chirych pribuznych.

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silvuska47
25. júl 2019

Prajem vela sil.Dnes su to presne 4roky co tato diagnoza zobrala zivot môjmu ockovi😢Ten isty scenar co ste opisali.Ach.Ťažko mi je s toho ale uživajte si sním kolko este vladzete.Povedzte mu všetko čo Vás ťaži na srdci čo ste si nestihli povedať alebo vypovedať do teraz.Držim Vám palce nech to všetko zvladnete!