Zdravím, v našej rodine bola diagnostikovaný nález na pankreasi, zatiaľ pomocou CT. Doktor nás objednal na MR, kde sa toho ukáže viacej. Bol to pre nás šok, doteraz sa riešil iba nález na hrubom čreve, ktorý mal bezproblémovo vyoperovať a nakoniec sa to takto zvrtlo. Je tu niekto prosím vás, ktorý by mi vedel pomôcť. Ako sa postupuje pri rakovine pankreasu. Poprípade, ak by ste ma vedeli odkázať aj na nejaké zahraničné strediská prípadne štúdie, ktoré sa tomuý venovali. Za čokolovek budem veľmi vďačný 🙂
mojej známej otec sa na to momentálne lieči a vyzerá že úspešne, aj dobre znáša liečbu, čo sme prekvapení nakoľko je to údajne jedna z najťažších diagnóz
Aké má klinické štádium?
Aj tak,pankreas je prakticky infaustná prognóza.
Tu sa hra najmä o čas, nech dotyčnému spravia vyšetrenia čím skôr a navrhnú liečbu.
Problém pri rakovine pankreasu je ten, že sa zvykne diagnostikovať až v poslednom štádiu ... sú výnimky, no je to mizivé percento a od diagnostiky žijú cca 5 rokov ... môj otec na rakovinu pankreasu odišiel, viac písať nebudem ... nechcem Ti pridávať ... je to najagresívnejší typ rakoviny, šanca na prežitie je takmer nulová.
@theoscotyy
@theoscotyy môžem sa spytat ako sa to diagnostikovalo? Aké boli príznaky?
Príznaky žiadne... robili mi CT hrubégo čreva a doktor si všimol niečo na pankreasi...
@13matka17
@theoscotyy koľko máte rokov?
@theoscotyy ja len drzim palce....
@theoscotyy drzim palce, nech to bude len neaka cysta....
@1dorotka1
@theoscotyy Dobrý deň prajem. Pred 10 dni mi diagnistikovali nádor panreasu 1cm veĺkosti. Som zničená. Neviem čo mám robiť. Nanorv picedal prímár že je to kameň. Neshudla som, Nebolo mi
. Sem zrazu mi bolo žlčník. Cez ústa mi vybrali kameň z žlčovodu. Vtedy všimli že mám tam nádor na konci pankreasu. Podľa výzoru lekár konštatoval že je to rakovuna😥Vlani som stratila manžela mal rakovinu pľúca. Tak že som úplne v šoku. Dúfam že vy budete v poriadku.
@hela50 dobrý deň, obráťte sa na centrum v Martine
Ja len pridam trosku povzbudivu spravu,moj svokor je uz viac ako 5rokov po zisteni rakoviny pankreasu a chemoterapii..Ma momentalne 71rokov a nielen ze stale zije ale je aj velmi aktivny,denne bicykluje,stretava sa s ludmi a velmi vela vari a vsetko zje 🙂 U neho bol a podla mna stale je velmi pozitivny pristup k zivotu,on je taky ten typ,ktory si nepripusta ze je chory..Podla doktorov je zazrak mediciny,davali mu dva mesiace,a je to uz 5 rokov..
@theoscotyy dobry den, ake centrum mate prosim na mysli?
mojej veľmi dobrej kamarátke mame mali operovať maternicu na veľký myom , mala robené CT , lekárovi ktorý robil hodnotenie sa nejako nezdal pankreas , do týždňa MR a operácia výsledok zhubný nádor pankreasu ale bez metastáz . Nádor odoperovaný , vybral i jej aj maternicu, vajcovody a vaječníky ( pani 61 rokov) , bez chemo a rádia , pani 7 rokov po operácii a teší sa dobrému zdraviu .
@omela bohuzial neviem odpovedat ani na jednu otazku..V case ked bol chory,som s nim nebola v kontakte vobec..ako to niekedy v rodinach byva,pred rokmi sme sa kvoli hluposti prestali rozpravat..Prave jeho rakovina a vidina jeho moznej smrti nam dovolila zabudnut na malichernosti a znovu si k sebe najst cestu 🙂 Ako sa hovori,vsetko zle je na nieco dobre a jeho choroba znovu spojila pohadanu rodinu..On ani my sa nechceme uz nikdy vracat ku tomu,co bolo vtedy,takze temu rakoviny vynechavame pokial to je mozne..Moj svokor zije tu a teraz,neobzera sa spat a ani prilisne nehladi dopredu,hovori ze pokial je hore koncom,bude robit,pomahat a stretavat sa s ludmi,jest dobre jedlo a jednoducho zit..
Nechcem byt posol zlých správ, ale toto je diagnoza s veľmi zlou prognózou