Rakovina pankreasu

1dorotka1
30. dec 2015

Prosim mal u vas niekto v rodine tuto chorobu? Chcem vediet priebeh tejto choroby dakujem

loginexistuje
30. dec 2015

Nic moc ... je mi to luto ... 9 mesiacov

pink_lady
30. dec 2015

@1dorotka1 ...velmi rychly priebeh ☹... 2 mesiacee

lvka
30. dec 2015

@1dorotka1 je mi velmi luto.. moj otec vydrzal.od diagnozy rok a 12 dni :( prognoza bola ale 3 mes....drzte sa

smoulingirl
30. dec 2015

@1dorotka1 v rodine nie ale v okruhu kamaratov- adenokarcinom -5mesiacov, zistene v pokrocilom stadiu. Priebeh zalezi od stadia v ktorom bol zisteny a od typu nadoru, adenokarcinom je castejsia a agresivnejsia forma. Okrem nej existuje este neuroendokrinny nador, tam je liecba uspesnejsia ale je zriedkavy. Drzim palce.

anula
30. dec 2015

zalezi od typu nadoru, stadia (uzliny, vzdialene metastazy) a od operabilnosti.

ivanka33
30. dec 2015

☹..u mňa mala túto dg.mama,je to už vyše 20 rokov-veľmi zlé a krátke-2 mesiace,príznaky choroby náhle z plného zdravia...ale teraz už je zdrav.na vyššej úrovni v týchto veciach...min.týždeň som náhodou spoznala pani kt.mala túto dg.a po operáciach žije niekoľko rokov-nateraz stabilizovaná,má vyop.pankreas,žlčník a časť pečene-následok je len cukrovka...záleží v akom štádiu je to zistené.

rebellefleur
30. dec 2015

najhoršie "liečiteľný" typ rakoviny práve preto, že v drvivej vačšine je odhalený až v príliš neskorom štádiu, keďže prvotné štádiá sú takmer bezpríznakové, preto je prognoza tejto diagnozy veľmi nepriaznivá 😒, povacsine rovnajúca sa rozsudku smrti..

1dorotka1
autor
30. dec 2015

Kocky myslela som si...otec ma rakovinu v maji ho zacalo bolet len brucho nasledne ozltol a doteraz sa to taha vysledky z hys.boli pozitivne ma adenokarcinom este prijma potravu teda len vyvar a detske vyzivy

lvka
30. dec 2015

@1dorotka1 :(
mojho ocina v july pobolievalo - sono neukazalo NIC az CTcko...mal ale vysev takze neoperovatelny stav...pocas zimi a chemoterapie sa jeho stav totalne zlepsil...az do aprila kedy sa zacal zhorsovat..padadoxne nie pankreas ale metastazy na peceni..nasledovala agresivnejsia chemoterapia, silne leiky proti bolesti, problemy s prijimom potravy lebo akonahle nieco zjedol mal bolesti..morfin, morfinova pumpa na doma, totalna hladovka, strata vnimania a teda bohuzial v septembri odisiel :( neda sa operovat?

1dorotka1
autor
30. dec 2015

@lvka oni ho v maji mali operovat pankreas aj ho otvorili no nedotkli sa ho.odvtedy ma stale problemy ma uz lozisko metastaz.je doma ma od bolesti morfin.povedali ze nie

santafe
30. dec 2015

@1dorotka1 svokor ☹ koncom augusta z plneho zdravia zrazu bolesti, 2.12. zomrel. bolo to minuly rok. islo to velmi rychlo. posledny mesiac uz vobec nic nejedol ☹ velmi smutny priebeh a velmi smutny koniec ☹ je to bohuzial tak ako aj ostatne dievcata pisu, jedna z najagresivnejsich foriem...

tinka01
30. dec 2015

môj kolega, v auguste tohto roku diagnostikavaná, teraz v decembri zomrel...kolegynin otec diagnostikovaná vo februári 2007, v máji 2007 zomrel....mamkin ujo, diagnostikovaná v máji tohto roku, ešte je medzi nami, ale už len čakáme kedy svoj boj prehrá....

loginexistuje
30. dec 2015

@1dorotka1 no vela sil drzte sa ... nech sa dlho netrapi ... aspon ze moze byt doma ...

danusskaaa
30. dec 2015

Náš sused z úplného zdravia, cez zistenie a smrť 2 mesiace,moja teta po milión rôznych alternatívnych liečbach 7 mesiacov V ukrutnych bolestiach ☹

lvka
30. dec 2015

@1dorotka1 morfin je uz zle stadium :( je tatino doma?

lillien11
30. dec 2015

Mrzí ma to ☹ Mne zomrel v septembri starký na to,bývali sme s nim a s mamou sme sa o neho do konca starali...poviem ti len,aby ste bolo silní ,lebo je to ku koncu velmi velmi zlé 😢

1dorotka1
autor
30. dec 2015

@lvka je doma ivka pred vianocami ho pustili este k tomu mal nepriechodny zaludok ....fakt nikdy nemal problemy z nicim nikdy nebol v nemocnici a v maji zacalo toto teraz 22.12 mal 60r. Tak sa tesil ze pojde di predcas.doc hodku a uzivat si mojich malych...teraz je doma. Co bude dalej???

1dorotka1
autor
30. dec 2015

@lillien11 prosim napises mi ako? Xhcem sa na to pripravit aj ked je to tazke ☹((

lillien11
30. dec 2015

@1dorotka1 Napisem ti správu.

loginexistuje
30. dec 2015

@1dorotka1 a co vam povedali ze uz je na paliativnej starostlivosti? no hlavne treba hladat to co mu najviac ulahci zivot aktualne ... proste drobne radosti ... ale zasa nepretazovat ho ... ak bude velmi zle da sa volat aj 112 oni vedia tiez poradit .. pomoct pri fakt akutnych bolestiach ... aspon u nas vedeli ..

pripadne ak by ste to doma nezvladali tak potom hospic ale to sa priplaca. Neviem ci sa na to da pripravit ... pomozte sa mu vysporiadat so vsetkym a potom aj podla toho ci ste veriaca rodina a pod.. byvate spolu?

sashka22
30. dec 2015

Treba mať nádej. Mama šla neskoro..posledné štádium. Mohla som ju zaviezť za ľudmi, ktorich chcela ešte vidiet(spoluziacky zo zakladnej, kolegyne...)Bola stastna.

rebellefleur
30. dec 2015

@1dorotka1 - nerada Ti to vravím, ale na to, čo príde, ťa nepripraví nik, pretože vidieť to v reáli na milovanom človeku je xkrat horšie ako čokolvek, čo si prečítaš 😒

sashka22
30. dec 2015

Je to tak ako to má byť, kedy najskor odidu rodicia, potom deti, neopušťa vás predsa, len predbieha.

1dorotka1
autor
30. dec 2015

@loginexistuje byva s nim sestra mladsia 22r. a mama ja byvam od nich 5min. Takze tie bolesti sa budu stupnovat morf.naplaste uz nezaberu alebo tab.pod jazyk?

lvka
30. dec 2015

@1dorotka1 chces to naozaj vediet? napisem ti ip.... :(

macamac
30. dec 2015

Môj švagor. ..40-tnik...otvorili ho...už nič nerobili...celé to trvalo cca 4 mesiace....
Veľa síl prajem.

hababa
30. dec 2015

moja maminka, 60 rocna, strasny koniec, hrozne bolesti, su to 3 roky a doteraz sa z toho neviem spamatat

1dorotka1
autor
30. dec 2015

@hababa pisem ti spravu

marlene
30. dec 2015

moja krtsna -ca pankreasu v pokrocilom stadiu-rozhodla sa nedat sa operovat a miesto 3 mesiacov predpovedanych,zila este 6 -posledne v hospici . moj brat -diagnoza nahla -nador ohraniceny,ziadne metastazy,vynikajuce prognozy -operacia - o dva tyzdne zomrel .nevieme sa z toho spamätat. vela sil zelam .