Rakovina krčka maternice

1. máj 2021

Ahojte, chcem Vas poprosit o radu, alebo o Vasu skusenost. Vcera som bola na prev.prehliadke u gynekologicky. Priblizne pred mesiacom som pri sexe zacala krvacat, prednedavnom som mala po sexe len slabucicky hnedy vytok. Pri prezerani krcka mi Mudr. povedala:"Ten krcok je taky...". Ked som sa jej spytala, ci to moze byt nieco vazne, povedala "Teraz nebudeme nic hovorit, uvidime po vysledkoch". Ale vysledky maju byt o 3 tyzdne! Som z toho hotova, mam dve malicke deti, a neviem si predstavit, co by bolo keby...Nemali ste nieco podobne, alebo nie je tu nejaka gynekologicka, ktora by mi mohla povedat, co by to okrem rakoviny mohlo byt?

marci77
1. máj 2021

a nie su to iba este nejake dozvuky po porodoch? sitie ste nemali? neobavala by som sa hned najhorsieho....
myslim, ze v skupinke zdravotnici na MK je urcite aj gynekologicka, skuste sa pripadne aj tam opytat
https://www.modrykonik.sk/group/6796/

tncka
1. máj 2021

Neobavaj sa hned najhorsieho,ak chodis na preventivky pravidelne je mala sanca ze to bude rakovina.

bolarazjedna
1. máj 2021

Rakovina krčka maternice je jedna z tých "lepších" nádorov, pretože rastie pomaly a ma dlhú predrakovinou fázu, kedy už nejaké histologicke zmeny sú, ale neni to ešte rakovina. Väčšinou vývoj z takého predrakovinoveho štádia do rakoviny trvá aj 5-10rokov. Výnimočne sa stane, že z ničoho nič za 1-2roky vznikne rakovina. Preto ak máš malé detičky, predpokladám, že chodíš ku gynekológovi na preventívku, on by ti mal minim raz za 2 roky zobrať cytologiu (práve kvôli vyššie spomenutým veciam sa robí pravidelný screening, aby sa to včas mohlo zachytiť).

Pokiaľ by tam boli nejaké zmeny, tak podľa výsledku bud počká a ordinuje kontrola o 6 mesiacov, existuje aj taky vaginálny gel ktorý pomáha sa regenerovať krčku - názov si nepamätám, ale je dosť drahy), alebo keby si mala výraznejšie zmeny tak sa urobí konizacia - časť krčka maternice ti odstránia (aj následne žena môže byť tehotná aj rodiť, ak by si ešte plánovala). Ak chodíš pravidelne ku gynekológovi raz ročne, nepredpokladám tam výraznejší nález.

Takže hlavne si zachovaj klud. Neplas sa dopredu, tým viac skodis sebe než si myslíš.

renata1405
1. máj 2021

Skus na napisat na poradna gynimun sk. odpovie ti lekar

dejna_
1. máj 2021

Ja som mala podobný problém krvácanie po sexe občas ale teda mimo cyklu a našla mi ranku na krčku že pri sexe to väčšinou opäť rozdrazdime a nestihne sa to zahojiť ..dali sme si pauzu a dala mi aj nejaké vaginálne tablety na zlepšenie ph tuším ale pomohlo už to nemávam niekoľko rokov ...a raz mi povedala že mám takú akoby hrozienkovu štruktúru na krčku a vtedy mi vyšlo zvýšené HPV ale nič to neznamenalo užívala som indonal tri mesiace a kontrola bola o pol roka a všetko v poriadku ... Držím palceky ale pravdepodobne to nebude nič vážne

renata1405
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. máj 2021

@bolarazjedna Ahoj, dakujem velmi pekne za koment. Chodim ku gyn pravidelne. Naposledy som bola min.rok, kedy mi robila stery a vsetko bolo ok. Tak teraz to velmi nechapem. Este po prvom porode mi moj byvaly gyn. hovoril, ze tam mam ranky a bolo by dobre to "zmrazit", ale kedze som planovala znovu otehotniet, tak mi to neodporucil nakoniec.

autor
1. máj 2021

@dejna_ dakujem, potesila si ma 💗

ewka9
1. máj 2021

@renata1405 toto pani určite nepotrebovala počuť 🙈🙈🙈

tncka
1. máj 2021

@renata1405 no to zas neverim ze za rok sa z toho vyvinulo 4stadium. Bud nechodili tak oravidelne ako tvrdili alebo to niekto riadne odflakol

luccija
1. máj 2021

Kľudne môžeš mat zápal a z toho spinenie

renata1405
1. máj 2021

@ewka9 citaj s porozumenim nikde som nepisala jej ze je to jej pripad jej som odpisala nech sa spyta v jednej poradni. To co myslis ty to som pisala inej autorke uplne k inej odpovedi. Ja neviem zeny co si domyslate ci ste fakt tak nechapave alebo potrebujete zaujat.

dzina007
1. máj 2021

Znama mala tiez nejakybtaky ze divny krcok, mala tam nejake hrcly polyoy ci co, co by mohlo signalizovat rakovinu. Nakoniec to bola neliecena borelioza z leta a tak je teraz na atb.

renata1405
1. máj 2021

@tncka veru ano ale nebudem ta presviedcat nepoznas... nevies... ale nikde nepisem ze autorka je na tom tak isto. To moze mat xy pricin samozrejme.

renata1405
1. máj 2021

@ewka9 Este tam mas aj nick komu som odpovedala tak ma neries.

tncka
1. máj 2021

@renata1405 budem drzat palce nech to autorke dobre dopadne🍀

kikus7
1. máj 2021

Milá autorka, pozitívne myslenie, nebude to nič vážne. Držím aj ja palce.👍🍀

ewka9
1. máj 2021

@renata1405 to je v poriadku, ale vidí to aj autorka diskusie, ktorá aspoň podľa môjho názoru skôr potrebuje povzbudiť, či podporiť a nie si prečítať, to čo ste napísali vy..veď je to do očí bijúce a je jedno komu to bolo adresované 🙄

andreatytler
2. máj 2021

Skoda ze ta doktorka takto vyplasila. Mohla si ten komentar odpustit, lebo to znie tak zahadne. Chapem ze ta napadlo hned to najhorsie. Nedali by sa tie vysledky trochu urychlit?
Ale aj ja suhlasim s babami, ze sance na to najhorsie su velmi male. Dufam ze ti to rychlo utecie a budes mat dobre spravy.

vikybotka
2. máj 2021

Ahoj nechcem ta vystrašiť ale keby náhodou aj moja mamka mala operáciu krčka a dokonca dve. Aj pri rakovine záleží od štádia po prvej operácii zvládla vynosiť brata 🙂 ešte aj po druhej uvažovala nad babom no potom sa rozhodla že stačí 😊 takze myslím že môžeš byt v klude pokial chodíš na každoročnú cytológiu.

micusa2222
2. máj 2021

neboj sa,treba pozitívne myslieť,,,

aduskalac
2. máj 2021

Aj mne raz gynekologicka povedala ze ten krcok nevyzera dobre,mala som aj zapal vysledky cytologie boli nakoniec v poriadku

dejna_
2. máj 2021

Inak aj ja čakám na výsledky cytologie 🙂 verím že budú v poriadku aj tie tvoje ..mne vtedy lekárka ukázala že kŕčok vo vnútri má takú hrozienkovitu štruktúru a že mňa tá štruktúra sa rozširuje na povrch krčka a že treba to sledovať aby sa to nezbujnilo a nebola z toho rakovina no po tom indonale som mala všetko ok len teda má väčšinou volala po pol roku na kontrolu ale všetko v poriadku odvtedy klop klop.

ankare
2. máj 2021

Pokojne napíš do skupiny Zdravotníci na MK, tam Ti poradia. Držím palce!

zazrakysadeju
3. máj 2021

Dobrý deň, rada by som sa informovala, že či ste náhodou neboli akurát niekoľko dní pred menštruáciou?

autor
3. máj 2021

@zazrakysadeju dobry den, priblizne tyzden - ak myslite, kedy ma vysetrovala Mudr

autor
3. máj 2021

@dejna_ drzim ti palce, aby si mala aj ty vysledky na jednotku! 🍀

autor
3. máj 2021

@aduskalac dufam, ze to bude aj moj pripad...

autor
3. máj 2021

@vikybotka dakujem, tym sa aj ja upokojujem, ze ak by boli zle vysledky, este sa vsetko da do poriadku...

autor
3. máj 2021

@andreatytler dakujem 💗