Ahojte je tu niekto z Vás kto mi vie hocičo poradiť alebo napísat niečo o tejto rakovine...Liečba a tak? Vlastne skusenosti alebo skusenosti známych...Ďakujem za každu odpoveď...🍀🙏💪
@marcellka32
Ono sa to začalo obycajnym odstranenim znamienka na ruke z co vysledky prišli ako zhubny nádor...a že to treba znovu zoperovať hlbšie a viac do krajov pre istotu a nič viac dali termin na ďalšiu operáciu.... čitala som toho už vela o tejto diagnoze...ale chcela by som komunikovať s niekym z bližšimi skúsenosťami😔😔😔
Moje dve zname, starsie panie, si dali odstranit znamienka. Boli zhubne. Od vtedy preslo par rokov, nic sa neprejavilo. Su v poriadku, nechodili na ziadne kontroly.
@deniii88 a mas urcite maligny? nemas nodularny? mas nejaku spravu?
@deniii88 kamarat mal maligny 20r spat po navrate z Australie a dostal obrez, nejaku lahku chemo a beha ako srna 🙂 nic mu nie je.
@kittykat22
Diagnoza je C43.6 je to maligny melanóm bohužiaľ 😔
@deniii88 maligny je v pohode 🙂 lepsie ako nodularny. Nic sa neboj. Teraz sa spravi razantna recesia a potom budes chodit na kontroly. Dostanes nejake slabe chemo injekcie a mozno biologicku liecbu preventivne a budes fit.
Mamina mala minuly rok zluu histoloogiu...zoperovali ju este raz-hlbsie a vybrali vseetko okolo znamienka plus lymfaticke uzliny v bliizkosti...Klopklop nastastie vybrali vsetko zhubnee a teraz okrem kraateru na nohe je v pohodke. Maa dobree vysledky. Chodii na kontroly a nesmie byt na slnku. Siice do konca zivota bude mat obviazanu dieru v nohe ale my sa tesiime,ze je teraz zdrava 🙂 a chodiii 🙂 hlaavku hore 🙂
Moja babka ho mala na čele. Vyrezali ho a to bolo všetko. Odvtedy prešlo x rokov a babka v pohode funguje. Ja mam teraz jedno veľmi divné na ramene. Idem s ním tiež a mám strach
@simik19 tak nakoniec s týmto nieje až taky problém to tmavé že dejú sa vňom zmeny tak musí von. To na prsníku je v kľude že to nemusím teda riešiť ale na chrbte mi našla znamienko o ktorom som ani nevedela mi iba tým kukatkom ohodnotila že melanom musí ísť von kým nieje neskoro že sa mám ešte teraz objednať k chirurgovi aby mi ho odstránil. Že po histologií zistíme v akom štádiu a aký druh to mám a že sa dohodneme na následnej liečbe
Ahojte je tu niekto kto ma túto diagnózu? Chcem sa niečo opýtať.
@deniii88 rakovina koze moze mat rozne typy. Ty sa pytas na mm. maligny melanom je zla forma rakoviny pretože nema lymfatické uzliny do ktorých by sa zachytil a rýchlo metastazuje do kosti, mozgu atď... priebeh byva rýchly liečba nedostacujuca. Tot v skratke. Ale este sa nic nepotvrdilo tak zbytočne nepanikar prosim. Držím palce nech to nie je to najhorsie
@kalianka pred 8 rokmi som mala malé ploché znamienko, kt. Vybrali a bol to melanom breslow 0.3 . Potom som ďalej štastne žila a bola zdravá. Chodila som na kontroly, kde náhodou na RTG pľúc mi už našli 8mm nodular, nejakú guličku. Po jej odstránení mi už začalo byť zlé. A po pátraní a vyšetreniach zistili, že už som v 4. Štádiu rakoviny...metastazovalo mi do pľúc, do pečene, sleziny a 🧠
A lekári povedali čo?