Rakovina konečníka - strava

12. feb 2022

Zdravím vás.. Nemáte niekto skúsenosti s rakovinou konečníka? Čo treba vylúčiť a čo jesť? Ďakujem.

ivettbalint
12. feb 2022

Odporucam knihy od Bukového, taktiež videá...tv.akv.sk..

diamond007
12. feb 2022

Pri zistení alebo po operácii/chemo ?
Nášmu dedkovi, ktorý sa na to momentálne lieči tak nedali nič špeciálne

autor
12. feb 2022

@ivettbalint ďakujem 🙂

autor
12. feb 2022

@diamond007 pri zistení zatiaľ.. Až v utorok budeme vedieť, aká bude stanovená liečba.. Len to je problém, že každú chvíľku sa musí ísť vyprázdniť a bolí to, keďže to dobre nejde.. Niekedy jej neuškodí a niekedy zas áno.. Už nevie, čo by jedla.. :(

autor
12. feb 2022

A ak sa môžem spýtať.. Dedko sa ako lieči? A ako sa má?

diamond007
13. feb 2022

Dedkovi to zistili na preventívnej prehliadke kedy mu zrovna aj začínali prvé príznaky (krv v stolici).
Dva mesiace čakal na stanovenie liečby od prvotného zistenia 🤦 absolvoval 6chemo, bezproblémov, každú z chemo bol v nemocnici štyri dni asi kvôli veku, vôbec sa nesťažoval, chemo nebola na nom ani vidno iba býval unavený viac vraj, inak bez zmeny. V januári ho operovali, to už zvláda doma ťažšie keďže chodí na wc aj po pohári vody a tiež ho to boli už teda aj 20-30x denne . Od zajtra nastupuje opäť na chemo ale vraj kvôli nálezu na pečeni 😥😑 a snáď to tým aj skončí už.
Najskôr tvrdili konečník, potom aj s hrubým črevom a teraz nálezy aj v pečeni (čo pri prvej chemo skoro celé zmizli) tak to musí ísť na chemo ,,zabiť ,, úplne.
Po operácii v nemocnici mu bolo fajn, aj sa všetko hojí a nehnisa len tam mu dávali infúziu.. doma dosť schudol teraz za tie tri týždne lebo nechce jesť ako ho preháňa.
Držím palce

autor
13. feb 2022

@diamond007 to mi je ľúto, že má nález na pečeni.. Ach, aj s takouto pliagou.. Ale verme, že to dobre dopadne.. Ale to je sila, že až 2 mesiace po príznakoch mu určili diagnózu.. A potom hovoria, že treba rýchlo ísť keď sú nejaké príznaky a oni majú čas.. Moja krstná začala chodiť pred Vianocami po každom jedle na WC, stále cítila, že nie je dobre vyprazdnena a tiež trochu krvi mala.. V januári išla k svojej mudr., tá mala akurát dovolenku, tak jej aspoň sestrička dala výmenný lístok na gastro, išla tam a hneď na druhý deň ju objednali na rektoskopiu.. A hneď jej povedali, že to vyzerá na zhubný nádor a tak aj bolo.. V tomto mala možno šťastie, že ju hneď zobrali.. No v utorok snáď už stanovia liečbu a hádam to dobre dopadne.. Musíme veriť, aj my, aj vy.🙏. Držím palce aby to vášmu dedkovi aj mojej krstnej dobre dopadlo.. A koľko ma dedko rokov? Moja krstná 52..v živote jej nič nebolo, ešte sa aj zdravo stravovala, nepije, nefajčí, nemá obezitu.. A zrazu takáto diagnoza... 😑

spageta85
18. feb 2023

Ahojte je táto téma aktívna proa ste tu dievčatá poradite mi? 🙏🙏

meca
22. mar 2023

Ako sa drží krstná?