Rakovina hrtana

sedlaiet
20. feb 2023

Zdravím, môj manžel má rakovinu hrtanu.
V piatok ideme na ORL. Odobrali mu vzorku na histologiu. Nemôžu mu odstrániť tumor, neprežil by anestéziu. Neviem čo bude , on je veľmi trpezlivý a bojovník. Ja to znášam oveľa horšie. Neviem ako budeme fungovať počas liečby. Momentálne som PN. Beriem lieky proti úzkosti aj AD. Bojím sa že to ja nezvládnem ani v práci ani doma. Neviem ako to bude fungovať logisticky. Mám vodičský preukaz ale ako v robote? Akú liečbu mu dajú a aké má štádium. Prepáčte mi potrebujem to takto zverejniť nechcem dcéru zaťažovať i keď o nemoci otca vie. Má toho dosť dve malé deti a teraz nastúpila do práce po MD.
Viem že pozitívne myslenie veľa pomôže psychike ale ako sa k nemu dostať?

tibor79
20. feb 2023

@sedlaiet môj otec mal. Operovali ho ale,6 hodín trvala operácia. Všetko dobre dopadlo. Potom mal oziare,tie sme oľutovali. Neboli nutné podľa určitého ved.pracovnika. To sme sa dozvedeli neskoro žiaľ. Bol ok cca 5-6 rokov. Ale potom ďalší úder na jazyku. Som presvedčená,že to dôsledok ožarovania. To už neprežil. Ale poznám dvoch ľudí s touto dg,ktorí žijú dá sa povedať dobrý život,až na to,že nerozprávajú,lebo boli zasiahnuté aj hlasivky. Ale na to sú pomôcky. Dokonca poznám ženu,ktorá je po oper.odstraneni bez následkov. Len teda neviem prečo nemôže podst.operaciu. Tá je kľúčová. Táto dg.ma dosť dobru prognózu,ak je človek mladší. Môj otec bol vyšší vek už. Ale vždy budem tvrdiť,že chyba bola u NÁS v ožarovaní. Aby si to niekto zle nevysvetlil.

tibor79
20. feb 2023

@sedlaiet ide to,verte. Táto rakovina metastázuje pomaly,ak je zachytená včas,prognóza je dobrá🍀
Študovala som to cele noci.

tibor79
20. feb 2023

@sedlaiet mne bolo povedané,a ako som naštudovala,tak pri jeho dg.stacila operácia. Len neviem teda,ak niekto nemôže podstúpiť.....

sedlaiet
autor
20. feb 2023

@tibor79 nemôžu mu dať celkovú anestéziu kvôli stáženemu dychaniu netoleruje horizontálny polohu. Aj spáva posediačky málo hodín v noci leží.

maxxim
20. feb 2023

@sedlaiet napiste mi sukromnú správu. Ďakujem

jazminn
25. júl 2023

a čo z hlasom pri tejto rakovine...

superholka77
6. dec 2023

@sedlaiet Dobrý večer môžem sa opýtať ked manželovi odobrali vzorku na histologiu potom ho bolelo to miesto ked jedol alebo niečo po odobratí tej vzorky na tom mieste ? ak ano koľko mu trvalo kym sa to po tom odobratí zahojilo to miesto, Mal manžel výsledky histológie v poriadku alebo mal nejakú liečbu ked ste neboli na operácii? pozerám že už je to 10 mesiacov od kedy ste sem písali v tom hrtane nespravil sa mu tam aj opuch ? ďakujem krásne

sofia1979
6. dec 2023

@sedlaiet môžem sa opýtať, ako to zvládol?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz