Rakovina - 4. štádium

26. máj 2024

Včera som sa dozvedela, že moja veľmi blízka rodina má rakovinu obličiek, 4. Štádium. S tým, že budúci týždeň majú prísť výsledky či zabrala dialýza. Viete mi prosím niekto vysvetliť čo ďalej, prípadne ako sa to lieči a podobne? Na googli sú veľmi všeobecné informácie, ktoré mi nijako nepomohli. Samozrejme každý má iný priebeh, ale aspoň, že aký je postup, či je šanca a podobne. Bohužiaľ od daného človeka to nezistíme, pretože to vie tri mesiace a oznámil nám to včera, vlastne nám dal hrozne malo informácií, pretože pochopiteľne túto situáciu sám nezvláda. Viete mi prosím niekto pomôcť a vysvetliť aspoň trošku o tom?

alissa1222
26. máj 2024

Ahoj, 4.stadium znamena v podstate paliativne, kedy sa liecba dava na spomalenie príznakov inak povedané oddialiť koniec života. U niekoho to môže byt mesiac, u niekoho rok u niekoho 3-4,záleží coho je to ca,čo všetko je napadnuté aký to ma rastový potenciál a podobne..

enmery
26. máj 2024

IV. Štádium-nádory už rastú mimo obličky. Ďalšie je už iba V. Štádium, kedy metastázujú do pľúc, kostí alebo mozgu.

stellarstar
26. máj 2024

Moja nebohá svokra mala rak pečene s metastázami v pľúcach a chrbtici keď jej na to prišli v 4 št. Dávali jej chemo ale nepomohlo a ptm bola už na paliativke, mala aj metastázy v mozgu a do 3 m od DG zomrela

amy2807
26. máj 2024

Spolužiačkin dedko mal teraz neviem či tretie alebo štvrté štádium rak.konecnika a dostal sa z toho..je tomu už 15 rokov a teší sa dobrému zdraviu

miamaria
26. máj 2024

Bohužiaľ prognóza veľmi zlá

janickadr
26. máj 2024

Dialyza na rakovinu nezabera. Dialyza moze pomoct organizmu pri zlyhani obliciek...

babulkomale
26. máj 2024

jedna naša známa žije už roky s metastázami v kostiach, mysleli sme ked nam to oznamili, ze jej vela casu nezostava, ale uz je to niekolko rokov a ona chodi, hovori, berie sice lieky a niekedy je spavá, ale neleží stále, tesi sa z vnucat...