Včera som sa dozvedela, že moja veľmi blízka rodina má rakovinu obličiek, 4. Štádium. S tým, že budúci týždeň majú prísť výsledky či zabrala dialýza. Viete mi prosím niekto vysvetliť čo ďalej, prípadne ako sa to lieči a podobne? Na googli sú veľmi všeobecné informácie, ktoré mi nijako nepomohli. Samozrejme každý má iný priebeh, ale aspoň, že aký je postup, či je šanca a podobne. Bohužiaľ od daného človeka to nezistíme, pretože to vie tri mesiace a oznámil nám to včera, vlastne nám dal hrozne malo informácií, pretože pochopiteľne túto situáciu sám nezvláda. Viete mi prosím niekto pomôcť a vysvetliť aspoň trošku o tom?
IV. Štádium-nádory už rastú mimo obličky. Ďalšie je už iba V. Štádium, kedy metastázujú do pľúc, kostí alebo mozgu.
Moja nebohá svokra mala rak pečene s metastázami v pľúcach a chrbtici keď jej na to prišli v 4 št. Dávali jej chemo ale nepomohlo a ptm bola už na paliativke, mala aj metastázy v mozgu a do 3 m od DG zomrela
Spolužiačkin dedko mal teraz neviem či tretie alebo štvrté štádium rak.konecnika a dostal sa z toho..je tomu už 15 rokov a teší sa dobrému zdraviu
Bohužiaľ prognóza veľmi zlá
Dialyza na rakovinu nezabera. Dialyza moze pomoct organizmu pri zlyhani obliciek...
jedna naša známa žije už roky s metastázami v kostiach, mysleli sme ked nam to oznamili, ze jej vela casu nezostava, ale uz je to niekolko rokov a ona chodi, hovori, berie sice lieky a niekedy je spavá, ale neleží stále, tesi sa z vnucat...
Ahoj, 4.stadium znamena v podstate paliativne, kedy sa liecba dava na spomalenie príznakov inak povedané oddialiť koniec života. U niekoho to môže byt mesiac, u niekoho rok u niekoho 3-4,záleží coho je to ca,čo všetko je napadnuté aký to ma rastový potenciál a podobne..