Rady ohľadom sklerózy multiplex

mirusik1807
9. feb 2021

Prosím vás manžel má sklerózu multipex diagnostikovú už 4 roky. Užíva pravidelne lieky a choroba nenapreduje. Sú však dni kedy má zdravotné problémy opuchnú mu kĺby ledva chodí. Po cca 2 dňoch oddychu to prejde. Uvažujem nad kúpou biolapmy. Nemáte niekto skúsenosť či to pomáha aj pri tomto ochorení??

pininka1
9. feb 2021

Skus skupinu som mama so sklerozou multiplex, tak ti urcite skvelo poradia

scorpionlady
9. feb 2021

@mirusik1807 Pekný deň, príčina sklerózy multiplex je zápalového pôvodu. Biolampa môže byť fajn doplnok. Čo by som odporúčala je, aby ste zistili aký má manžel pomer omega 6 a omega 3 mastných kyselín. Mal by byť 3:1 alebo menej. Ak je veľký nepomer, tak to svedčí o tom, že je v tele chronický zápal na bunkovej úrovni. A z toho potom vznikajú rôzne choroby.
Rovnováha omega 6 a omega 3 mastných kyselín sa dá dať do poriadku napr. užívaním prípravku BalanceOil čo je špeciálna zmes rybieho oleja, polyfenolov z olív a vitamínu D3. Tým, že obsahuje polyfenoly, tak dokáže to, že omega 3 mastné kyseliny sa zabudovávajú do buniek, a tým pádom je účinnejší ako klasické prípravky s omega 3. A dávkuje sa podľa hmotnosti 0,15ml x hmotnosť užívateľa. Toto je taký základ, s ktorým je vhodné začať.
Taktiež sa treba zamyslieť v akom stave má črevnú mikroflóru, či prijíma dostatok vlákniny (my na to používame Zinobiotic - upratuje v črevách a poskytuje potravu tým dobrým baktériám). Vhodné je tiež obmedziť glutén a cukor.
Na nervovú sústavu má výborný vplyv Viva - obsahuje výťažok zo šafránu. Je toho viac. Ale ten test považujem za základ, aby sme zistili na čom sme. Sú ľudia, čo majú pomer aj 80:1. A to už je dosť zlé. Ak by ste chceli ďalšie info, tak mi kľudne napíšte.

acer11
9. feb 2021

Neviem prečo mám pocit,že je to reklama na predražené doplnky...

zuzickazuzanka
9. feb 2021

Tiez mam SMku, som na copaxone a tiez ma bolia klby. Momentalne lavy bedrovy, ja uzivam wobenzym ale aby to nejako pomahalo nemozem povedat. Tiez vela oddychujem. Jeden den je lepsi jeden horsi no pri dvoch detom musim fungovat aj cez bolest.

scorpionlady
9. feb 2021

@acer11 Každý si z danej informácie zoberie to, čo chce 🙂 Váš pocit Vám nikto nezoberie. Príčinou chronických chorôb sú chronické zápaly. Na faktoch nemení nič to, že im neveríte. A či je nejaký doplnok predražený alebo nie... Uhol pohľadu. Či budem užívať doplnok za 5 eur a nedosiahnem s ním nič, alebo dám 30 eur a dosiahnem s ním to, na čo bol vyvinutý... Som zástancom toho, že prevencia je lacnejšia ako liečba. Každý si však vyberáme podľa priorít. Prajem pekný deň 🙂

scorpionlady
9. feb 2021

@zuzickazuzanka Pekný deň, wobenzym môže byť ako prípravok v pohode a dobrý. Hlavný problém je však ten, že keď je v tele chronický zápal (nerovnováha omega 6 a omega 3 mastných kyselín, ideálny je pomer 3:1 alebo menej), tak to má vplyv aj na priepustnosť bunkovej membrány.
To znamená, že Vy si môžete dávať dobrý doplnok, do Vašich buniek sa však výživné látky z daného doplnku nedokážu vstrebať v potrebnom množstve, vstrebávajú sa iba čiastočne. A čo je asi ešte horšie, tak ani z buniek nedokážu odchádzať odpadové látky a hromadia sa v nich. A vzniká postupne chronický zápal, ktorý vedie ku chronickej chorobe.

ivca82
9. feb 2021

@mirusik1807 a co na opuch klbov povedal neurolog? Biolampu mozete vyskusat, no lepsie by bolo zistit, co to sposobuje, nie za vsetkym je smka.

mirusik1807
autor
9. feb 2021

@ivca82 neurolog povedal ze je to zo SM a ze sa ma setrit vraj to moze mat aj zo zmien počasia

nesiris
9. feb 2021

@scorpionlady tak toľko nezmyslov v jednom príspevku som dávno nečítala...a vy tie nezmysly podávate tak roztomilo a presvedčivo..

acer11
9. feb 2021

@scorpionlady Vy máte lekárske vzdelanie? Odporúčate bohorovne niečo,čo môže aj poškodiť zdravie,alebo nepomôže vôbec.Preberáte zodpovednosť za prípadné následky?

scorpionlady
10. feb 2021

@nesiris aky nezmysel som podla Vas povedala?

scorpionlady
10. feb 2021

@acer11 nemam lekarske vzdelanie. Ked idete k lekarovi,lekar prebera zodpovednost za nasledky jeho liecby, ktoru Vam naordinuje?? Zodpovednost ma kazdy sam za seba! Co z toho, co som napisala moze poskodit zdravie? Prosim objasnite mi to. Dakujem.

nesiris
11. feb 2021

@scorpionlady s tým rozdielom, že lekarska liečba je vedecky podložená, empiricky overená a tým pádom prevažne účinná. Čo vy tu vyššie splietate ste si predtým prečítali na reklamných letákoch výživových doplnkov. Znie to podobne,akoby som tu ja začala múdrovat o teórii relativity, viem o nej veľké ...nič. U mňa vyhráva jednoznačne pojem ," chronický zápal na bunkovej úrovni"😄😄😄Skúste mi to priblížiť, najlepšie z biochemického hľadiska.A skutočne by ma zaujímalo , že keď SMka je zápalové ochorenie,CNS, či pani má svietiť tou lampou na hlavu?Viete vy vôbec o čo ide pri biolampa?😁Nie, to,čo ste napísali nemôže poškodiť zdravie, ale ani uzdraviť. Akurát odľahčiť peňaženku. Vy ste práve odhalili príčinu vzniku autoimunitnych chorôb, predsa nesprávny pomer 😁mastných kyselín.To bude na Nobelovu. Apropo,viete vôbec, čo sú mastné kyseliny? Myslím,bez Googlu?

scorpionlady
11. feb 2021

@nesiris Viete, myslite si čo chcete 🙂 To, čo som tvrdila, nie je z mojej hlavy. Je to vedecky podložené. Vy si kľudne verte lekárskej vede, ktorá je výborná akurát tak pri riešení akútnych problémov. Pri chronických chorobách má však obrovský problém a nie je schopná s tým dokopy robiť nič. Okrem akéhosi zmierňovania príznakov nasadením liekov, ktoré majú kopec vedľajších účinkov. Takže asi toľko k tomu. A vysmievajte sa akurát svojmu obmedzenému mysleniu 🙂 Nech sa vám darí ;)

nesiris
12. feb 2021

Problém nie je ten, čo si myslíte, čomu veríte či neveríte...To je mi úplne fuk!! Problém je ten, že vy to šírite, tvrdíte, že je to vedecky overené, čo je bohapustá lož a rozumiete sa tomu s prepáčením veľký prd. Akurát narieka moja vedecká duša, ked čítam také donebavolajúce nezmysly. a obyčajne na podobné výplody nereagujem, ale proste mi to už nedalo. Na SMku biolampa? Jasné, predajme pacientovi všetko, čo mu neuškodí, nevadí, ked má dôchodok 300eur, kapsuly s 3omega kyselinami ho rozhodne spasia. Chronické choroby ako vysoký krvný tlak, cukrovku, SMku, reumatickú artritídu, osteoporozu a všetky ostatné , ked ju budú mať moji príbuzní, ja ich budem liečiť liekmi a vy pomerom mastných kyselín, ok? Ked vám telo nedokáže vyrobiť vlastný inzulín, viete čo môžte s mastnými kyselinami. Ten inzulín treba dopraviť do tela pacientovi bud liekmi alebo injekčne. Okrem vás, vy prehltnete pár zázračných kapsúl 3omega mastných kyselín. Nech sa aj vám darí ..hlavne teda dosiahnuť ten ideálny pomer..

scorpionlady
12. feb 2021

@nesiris uprimne lutujem Vasu vedecku... Mali by ste asi studovat viac...Biolampa moze pomoct s klbami,kedze aj to bol problem. Nie s SM. A s tymi kapsulami mate pravdu, tie su neucinne... To, o com som hovorila ja nie su ziadne kapsule. Vobec netusite o com hovorim, neviete o tom ani makke f a uz sa pustate do utoku. Neviem ci mate kapacitu podobnu spickovym vedcom, ktori vyvijali produkt, ktory aj ucinkuje vdaka latkam, ktore obsahuje. A navyse sa to da zmerat aj testami... Tak nech sa Vam dari liekmi dopovat ludi. Kazdeho volba. Niekto zvladne chorobu aj bez liekov..