Mamičky som neskutočne zdrvená diagnostikovali mi sklerozu multiplex :( chcem sa vás spýtať ktoré ju máte alebo poznáte vo svojom okoli čo pomáha k tomu zvládnuť to čo najlepšie bez bolesti myslím stravu atd. Ďakujem 🙏🏻
@jaass napísala som ..
Mali sme pacientov s touto diagnózou,osobne mám známu,kt.to diagnostikovali po 30tke,kolegyňa má v rodine.Mam ich okolo seba dosť,bohužiaľ,no ak ťa "poteším" väčšina z nich funguje úplne normálne až na pár drobností.
Ahoj môžem sa opýtať aké si mala príznaky? Môžeš kľudne aj do správy
@andovka007 píšem správu
Moja byvala kolegyna ma sklerozu multiplex, bola na liecbe tysabri, vsetky nalezy inaktivne, vedie normalny zivot, bez nejakych obmedzeni.
Ahoj, len ta chcem povzbudiť.. SM mam diagnostikovanu od 17, teraz mam 35,dve krásne deti a kto nevie, čo mi je, mi ani neverí, že mám SM (vrátane lekárov) 😊
@rebellefleur môžem napisat správu ? 🙂
Jasne kľudne napíš 😊
wim hof metoda
Problémy som mala 6 rokov, až potom mi diagnostikovali SM, mám ju od 19 .. nazýva sa aj choroba 1000 tvari.. sú ľudia ktorým nič nie je aj 10 rokov a potom sú ľudia ktorý majú problém častejšie..
Prosim ake ste mali priznaky??
@flakulka ja osobne som mala príznaky ako sú závraty, bolesť tela hlavne nôh, bolesti hlavy ...
To iste mam aj ja a este palenie tela a uzkosti
@flakulka to môže byt aj borelióza treba spraviť vyšetrenia aspoň základne krv a pýtať si od Dr testy na boreliozu dať spraviť ..
@flakulka ja som mala silne bolesti nôh jedno ráno som sa nevedela postaviť na nohy
Ďakujem po sviatkoch to poriešim prajem krásne Vianoce🎄
Napis mi ip ak chceš 🙂