Máte nejaké osvedčené rady na zaľahnuté ucho? od včera mi zaľahlo v uchu, nič ma nebolí, len cítim že je zaľahnuté a slabšie počujem a trocha sa mi motá hlava, bolesť ale žiadna ani nemám nádchu alebo že by som bola nejak chorá, tak neviem z čoho to môže byť.
Ja som tak mala. Z ničoho nič som sa v noci zobudila,že mi zalahlo na ucho. Mala som zapal stredného ucha. Na ORL mi prepichli ucho a ATB,na kontrole potom zase prepichli...normálne mi odtiaľ vytekal hnis. Odvtedy mám to ucho citlivé a pri každej nádche mám pocit,že mi zase zalahuje 😤
Mala som podobny problem vzdy v noci mi v jednom uhu zalahlo uplne a ak som spala na druhej strane nepocula som vobec nic ani deti v noci. Isla som k ORL, tam mi spravili komplet vysetrenie a vycistili usi (doma tycinky, spreje atd nepomahali a su nic oproti tomu ako to vie dr vycistit) a odvtedy mam pokoj uz mi nezalahlo a pocujem aj muchu vo vedlajsej miestnosti 😅 chod k dr nech ti to vycistia tak profesionalne
Nič ma nebolelo,len som nepočula na to ucho. Ak ti to neprejdú,tak jednoznačne zajtra k lekárke. A toho prepichnutia bubienka sa netreba báť,je to rýchly a účinný proces. Ale to neznamená,že máš aj ty zápal stredného ucha.
absolutne nevhodné babské rady ideš použiť a môžeš si uškodiť,smer orl a výplach ucha
Ja teda verim v liecivu silu cibule ci cesnaku, ale do ucha by som teda neriskovala davat takto nic. Ja som raz mala zaliahnute v uchu a iba mi to vypláchli a dobre bolo. Ale ked sa ti aj kruti hlava. Isla by som na tvojom mieste urcite k dr
Skus skákať na jednej nohe na tej strane kde to ucho máš zalahnuté.Aspoň mne to väčšinou pomôže.Ale ak je to nejak moc a dlho to trvá tak fakt jedine k doktorovi
cesnak a podobné veci do ucha vymysleli ľudia z núdze,dáš cesnak,prestane bolieť...no áno,cesnak spáli nervové zakončenia v epiteli kože zvukovodu a vybavené...
ak ťa ucho nebolí,tak nezaťažuj týmto pohotovosť,stačí zajtra ísť na orl amb....nie som laik v tomto
Ziadna cibula, ziadny cesnak! Mame lieky, pre boha. Burow kvapky, alebo otipax a zajtra obvodak a orl. Mne "len" 24 hodin piskalo v uchu. Nastastie som zazila rozumu a masirovala k lekarovi. Bol z toho infarkt ucha a tam ak neprides vcas, rozumej prve hodiny, max dni, sluch mas nenavratne poskodeny. Tak aj ty, ak mas zapal, nemusi boliet. Pidli ku lekarovi. Ze sa ti toci hlava, to suvisi s vnutornym uchom mozno prave. A rste raz zoadnu cibulu do ucha!
Skus otovent - nam to teraz odporucila orl dr, da sa to pouzivat opakovane
V zime mi zalahlo, pískalo, sumelo.
Lekárka mi odporučila kvapky na rozpustenie mazu, o 3 dni výplach.
Kvalitne tvrdý kúsok bol zapadnutý úplne za rohom v dutine. Výplach za 2 minúty a počula som aj susedovu muchu.
@natal12 HM, nepamätám si, ani nie som doma. Kedy som si kúpila, nepomohli, tak už som šla na ORL, predpísala mi iné že si mám kúpiť, a používať do termínu kedy má objednala, cca 3 dni, na výplach nechápem v čom boli lepšie, aj tak som si nepoužívala, iba asi 2x, zabudla som 😇. Urobila výplach za 2 minúty a bolo po mesačnom trápení
Ako si dopadla?
Možno máte veľa mazu a urobila sa zátka. Alebo stlačiť nos, zavrieť ústa a fuknut cez stlačený nos