Rady ako si zlepšiť držanie tela

28. máj 2022

Ahojte
Máte nejaké rady ako si zlepšiť držanie tela? Mám veľmi dopredu posadené ramená, spôsobuje mi to bolesť chrbta ale aj celkovo zhoršuje to ako vyzerám keď stojím. Ďakujem ❤️

autor
28. máj 2022

A či sa dá vôbec s tým niečo robiť.. že tie ramená sú také dopredu ..mám z toho aj vypucene brucho a celkovo postoj vyzerá cudne, neprirodzene..

aurora33
28. máj 2022

dá sa s tým niečo robiť 🙂 ak chceš napíš mi sukromnu správu

komplikovana
28. máj 2022

jasne, ze sa da robit, treba si najst dobreho fyzioterapeuta a cvicit a cvicit a cvicit.

syslik81
28. máj 2022

Cvicit Pilates a jogu a dobry fyzio ties pomoze

baskac
28. máj 2022

Skús si pozrieť niečo o SM systéme a nájdi si kvalifikovaného terapeuta v tejto metóde, ktorý ťa to správne naučí cvičiť.

patricka
28. máj 2022

Ja vyzerám tak isto cvičím kazdy den ale aj tak zatiaľ nepomaha

mogaa
28. máj 2022

no len cvičenie.....osobne si myslím že či už pilates, joga alebo SM systém, hlavne také cvičenie kde si budeš dávať pozor na držanie tela....vyslovene na to je SM systém, ak nájdeš dobrého lektora, toto cvičenie vychádza zo správneho držania tela, teda spevniť zadok, brucho, lopatky, ramená dozadu dole a zasunúť bradu....vôbec to nie je jednoduché aj keď to jednoducho vyzerá......určite individuálne hodiny, nestačí kurz či 10minutové ukázanie cvičenia, ale treba aby ťa prvé hodiny niekto napravoval......predtým som chodila aj na pilates, tieto základy ako chodiť nám hovorila aj tam, ale....nejako som to tam ani neriešila, veď čo také správne držanie tela ovplyvní....až po dobu ked ma aj vďaka sedavej práci začal bolieť chrbát.....takže od bolesti mi pomáha joga a na správne držanie chodím na na SM systém ......je to cvičenie ktoré si povieš že nič moc, lebo nejako nie je náročné ani nevidíš nejaké viditeľné výsledky, ale naozaj si začneš uvemovať ako sedíš, ako chodíš, teda minimáne či máš aspom trochu spevnené brucho , stiahnuté lopatky či nie si zhrbená.....

svetlonos
28. máj 2022

Ahoj, da. Kamarat trpi cez 20 tokov chronickymi bolestami po uraze ruky, co sposobuje napetie svalov a tym padom zle, zhrbene drzanie tela. Po asi 5 tich navstevach zacal chodit rovno. Ak chce napis mi soravu a poviem ti viac o tom. Meno fizioterapeutky ti dam ale hned. Anrea Chrenkova, Trencin. Robi masaz najskor a potom cviky metodou SM ( neboj, nie sado maso 😁 len to ma taku skratku) Je naozaj super. Viem aj ze to nestoji malo ale videla som vysledky a jemu to velmi pomohlo.

gdulskadarina
31. máj 2022

pilates, joga, uvedomela chodza, je toho velmi vela, ale nejde to hned, ono to ide malymi krokmi, takze sa treba obrnit trpezlivostou, tiez s tym bojujem a uz niekolko rokov, posuny vidiet, ale ozaj to ide slimacimi krokmi