Radiojód pri zvýšenej funkcii štítnej žľazy.

kinedrilka
30. júl 2018

Dobrý deň.Rada by som si popisala so zenami, ktoré boli na radiojode ako ja.V nemocnici mi tvrdili, že sa stitna po radiojode upraví a začne fungovat. No moja lekarka mi povedala, že stitna prestane fungovat ,alebo prejde do zníženej a budem musiet brať lieky doživotne.Vybrala som si pred operaciou radšej radiojod, aby som nemusela doživotne brať lieky a zrazu aj po radiojode ma čaká branie liekov?

wiqi
30. júl 2018

Je tu skupina štitna žlaza skus sa tam opytat

kinedrilka
autor
30. júl 2018

@wiqi Dakujem za info

savmebej
1. aug 2018

@kinedrilka ahoj pravdu ma tvoja lekarka

kinedrilka
autor
1. aug 2018

@savmebej ahoj,aj ty si bola na radiojode?Ak áno,ako si dopadla ty?Pomohlo Ti to? Moja doktorka vedela,že mám dve deti a to jedno malé,tak nerozumiem prečo mi to lepšie nevysvetlila pred radiojodom.Nemusela som zbytocne absolvovat odlucenie na 4týždne od mojich deti,ale mohla som to vyriesit jednoduchsie.😒

savmebej
1. aug 2018

@kinedrilka ano bola som mala som rakovinu,dokonca som musela ist aj druhy krat napriek tomu,ze som mala vyborne vysledky a musela sa znova vystavit ziareniu a ked som odmietla,vyhrozili sa mi,ze ma vylucia zo zoznamu pacientov a nemal by mi kto predpisat tabletky,ktore potrebujem pre zivot a teraz mam z toho kopec problemov a riesit to nikto nechce

stanulinka1979
4. máj 2023

@savmebej aké ste mali problémy po radiojóde?

isabelladeni
20. máj 2023

@kinedrilka mam taktiez planovany zakrok radiojodom. Mam dost velke obavy ako to dopadne a co ma caka. Ako sa citite teraz vy, mate nejake zdravotne nasledky prosim?

kinedrilka
autor
20. máj 2023

@isabelladeni beriem lieky euthyrox 125mg, cítim sa obcas unavená a jedine čo som si všimla po radiojode, že ma bolievaju kolená, ale nie často. Inak som si na sebe nič iné nevšimla. Držím Vám palce, aby Vám to dobre dopadlo.

isabelladeni
20. máj 2023

@kinedrilka a co ten samotny zakrok, ked vam dali radiojod, nebolo to moc neprijemne? Citala som, ze je pritom vela vedlajsich ucinkov ako z vracanie, nevolnost atd.. A co vaha? 🙂

kinedrilka
autor
20. máj 2023

@isabelladeni z izby sa dá zavolať na sestričky, keby vám bolo nevoľno. Po podaní radiojodu ( oni vám pri vysetreni zistia koľko vám dajú radiojodu) musíte ostať v izbe, sestričky jedlo nechávajú uz iba na chodbe, aby neboli ožiarene. No ak by ste mali problémy, tak sestrička si oblečie vestu a na krk si dá šál, takže sa nemusíte báť( tak isto keď si vás budú chcieť odmerať koľko ešte ziarite, aby zistili či už môžete ísť domov). Po rádiojode budete dostávať ovocie, ktoré zjedzte. To vám vysvetli aj sestrička. My sme boli na izbe dve a ani jednej nič nebolo a čo viem, tak ani okolo čo boli ženy na izbách nemali žiadne problémy. Pyžamo vám dajú oni. A čo sa týka váhy, tak nepriberam. Od podaní radiojodu som stále na tej istej váhe i keď som prešla na zníženú funkciu. Vy máte zvýšenú funkciu štítnej žľazy?

isabelladeni
21. máj 2023

@kinedrilka ano mam hypertyreozu Basedow uz treti krat recidivu, preto zvazujrm zakrok. Brala som na ustalenie thyrozol pretoze som mala velky pokles vahy a pri tabl som vzdy pribrala tak ja by som celkom prijala keby som po zakroku nabrala nejake kg. Ako ste prosim vas odchadzali z nemocnice, ked nie je vhodne byt v kontakte s ludmi? Ja byvam cca 50km z BA a niekto ma bude musiet odviezt no neviem ako to poriesit.. A co sa tyka vasho zdravot.stavu, citite sa celkovo lepsie ako pred zakrokom?

kinedrilka
autor
21. máj 2023

@isabelladeni ja som tiež chudla ako vy. Za dva mesiace som schudla 10kg, jedla som a stále má preháňalo. V kľude mi strašne bilo srdce, triasli sa mi ruky. Ruky sa upravili po rádiojode, no čo sa týka či som unavená, som často unavená. Domov som išla autom, sedela som vzadu v aute, nie vedľa šoféra a hlavne ma viezla osoba, ktorá doma nemala malé deti. A kým sa vám upraví štítna a prejdete na euthyrox (zníženú funkciu), tak je možné že priberiete, ale nie veľa.