Ahojte, je tu niekto kto absolvoval tento zákrok či už v NÚSCH alebo na súkromnej klinike? Zaujímajú ma všetky vaše skúsenosti, prečo ste sa rozhodli pre tento zàkrok, priebeh zákroku, rekonvalescencia, či sa vám varixy vrátili a v neposlednom rade koľko vás to stálo peňazí. Ďakujem!
Ahoj, ja to mám za sebou v Nuschu. Robili mi to asi 6 rokov dozadu jednu nohu. Epiduralna anestézia, jedna noc na pozorovaní. Všetko takmer úplne bezbolestné, na druhý deň som odkráčala domov. Metóda podľa mňa výborná, no mne sa bohužiaľ krv preliala do iných žil, ktoré cca po dvoch rokoch boli také, ako tie operované. Cena 500€. Oslabený žilový systém sa už bohužiaľ nedá nikdy úplne vyliečiť. Pančuchy som nosila veľmi dlho, možno aj rok. Ale nevadilo mi to. Tato metóda je podľa mňa jedna z najlepších, čo sa týka bolesti a rekonvalescencie.
no žienky neviem ale ako čítam tak radšej len pôjdem zas na operáciu laserom...
stálo to 130 e, o 2 hod. som išla domov, rekonvalesc. super...
@catalin dakujem krasne za recenziu.
@jaja1979 dakujem za recenziu. a tie co sa znovu objavili si riesila nejako? presne to iste mi doktor povedal, ze nikdy sa z tejto choroby clovek nevylieci a treba chodit na zakroky pravidelne, vzdy po par rokoch.
@deti95060810 dakujem, myslim, ze na kmenove varixy laser nie je ucinny.
Nie, neriešila. Začala som potom chodiť na pijavice, ale bola som z toho ťažko chudokrvna a mala som veľmi nízky tlak, tak som musela bohužiaľ skončiť... Momentálne to neriesim
Ahoj, absolvovala si radiofrekvenciu alebo si nesla kvoli korone?
Ja som bola na laserovej operácii varičov. Stalo ma to 2 tisíc EUR, ale hned som odišla domov kontrola na druhý deň a potom cca po 5-6 týždňoch. Odstraňoval, resp.lepil mi zilu odspodu od lýtka až po triesla. O 2 tyzdne som ani nevedela, že som bola na operácii. Po operácii som o tri dni išla na dovolenku, tam som veľa plávala,chodila a nohu som dala do poriadku v rekordnom čase ;)
Ahoj ja to mam za sebou. robili mi to v kosiciach, dr.smola. bola to jednodnova záležitost. rano som prisla, o deviatej ma brali dnu a o pol 11 som pisala muzovi ze hotovo. robili mi v plnej narkoze, obe nohy, co zvycajne nerobia. klasicky zákrok som nechcela, toto bola vtedy novinka, cca 7 rokov dozadu. rekonvalescencia bola v pohode, az na fakt, ze mi popalil jednu zilu pod kolenom, ona uz bola dost vystupla a blizko koze, ta vysoka teplota je asi zoskvarila. 🙂 cize len tato rana mi potom sposobovala problemy, lebo sa dlho hojila,inak v pohode.par dni kompresky a potom uz vsetko ako zvycajne. ziadne jazvy po vpichu ci rezani.
par rokov zily nebolo vobec vidno, a teraz mam pocit ze zase vystupuju aj ked lekar vravi, ze zily su uzavrete. stalo ma to 1000 eur obe nohy. a na niektorych castiach som dlho pocitovala take mravcenie, a doteraz mam pocit, ze na niektorych miestach proste tie nervy boli poskodene.