Rada pri extrémne suchej pokožke hlavy

jjanulienka
5. nov 2021

Baby, prosím Vás, tie, ktoré máte skúsenosť s extrémne suchou pokožkou vo vlasoch a na tvari popri vlasoch čo Vám pomohlo? Ja som už naozaj zúfalá! 😫
Začala to cca pred necelými dvomi rokmi keď som vysadila šampón, na ktorý som bola dlhé roky zvyknutá. Vtedy som začala mat obrovské supiny a extrémnu svrbivost pokožky. Vyskúšala som už asi všetky možné sampony ak aj niečo zaberie tak naozaj na dva týždne a potom opäť🤦‍♀️ Bola som aj u kožného lebo som sa bála či to nieje psoriaza ale ten ju vylúčil nasadil mi kortikoidovu masticku, ktorá síce zaberie ale keď ju prestanem užívať zas to iste dokola. Prosím ak máte nejakú skúsenosť dajte tipy čo mám vyskusat. Pridávam aj fotku aktuálnu - večer som si celu premastila s extraktom so šalvie v olivovom oleji, zmyjem to a sucha červená pokožka.
Za každú rada ďakujem ☺️

atafrog
5. nov 2021

@jjanulienka mne celkom pomaha ichtamolovy sampon, alebo sampuch. Este som sa niekde docitala, ze pred umyvanim aspon hodinu riadne premastit pokozku vlasovu.

kate9999
5. nov 2021

@jjanulienka Mala som také isté pomohol mi krém od Biodermy Sensibio DS+

kate9999
5. nov 2021

@jjanulienka Šampón som musela zmeniť,poskusala som kadečo nakoniec mi zabral od LA roche posay Kerium mám už tuším 4.balenie nedám na neho dopustiť zmizli mi aj lupiny aj svrbenie.

jjanulienka
autor
5. nov 2021

@atafrog a kde by som zohnala ten ichtamolovy šampón? Mám teraz klasicky suchý šampón úplne prírodný a aj tak to mám🤦‍♀️ Celu noc som mala namastenu hlavu zmyla som to a suché zas 😫

jjanulienka
autor
5. nov 2021

@kate9999 ďakujem mám od nich krém na telo lebo aj to mám dosť suché tak asi vyskusam šampón.. ale keď ja už som ich mala toľko 😫

zojkaaa
5. nov 2021

@jjanulienka toto poznam velmi dobre mam to aj na spankoch a zato som uz roky len na samponoch vichy dercos alebo ta bioderma, su drahe ale 2-3 pouzitia a hned je vidno zlepsenie, tu sa neoplati setrit a skusat bo sa to bude len zhorsovat, ja ajonahle prejdem na ,,obycajny drogerkovy,, sampin som na tom ako ty

elenka.k
5. nov 2021

olejčik aviril - modrý

kate9999
5. nov 2021

@jjanulienka Mne ten krém od Biodermy odporučili v lekárni a fakt mi pomohol.

enka81
5. nov 2021

@jjanulienka skúsim ti poradiť, tiež som sa s tým trápila a používala rôzne šampóny z lekárne, od dr , začarovaný kruh, potom mi poradila jedna mamina z MK, že nie premasťvať, ale hydratovať. Ja som mala ale aj problémy s pleťou, tam to zabralo skvelé, čo sa týka vlasov, jediný šampón,, ktorý mi zaberá dlhodobo je od Vichy DERCOS Anti - darndruff

jjanulienka
autor
5. nov 2021

@elenka.k oleje nepomáhajú ani klasicky olivový ani kokosový

jjanulienka
autor
5. nov 2021

@zojkaaa biodermu som mala absolútne mi nepomohol, aj eucerin vichy som ešte neskúšala ďakujem za tip ☺️

luckamjar
5. nov 2021

Toto bude seboroicka dermatitida…tiež s tým bojujem…mne sa to zhoršuje aj podľa cyklu čiže to pripisujem aj hormónom. Pomáha mi jedine head & shoulders, ten na citlivú pokožku hlavy. Keď ho dlhšie používam tak sa mi to zmierni. Ja to mám sem tam aj okolo nosa, na pleť si dávam od biodermy DS+, je to rada kozmetiky presne na to. Pogoogli o tom niečo a skusaj čo zaberie. Je to nadlho.

marcellka32
5. nov 2021

Vyšetrenie štítnej žľazy, po nasadení liečby všetky suché miesta pomaly vymizli, šampón bez silikónov hydratačný

jjanulienka
autor
5. nov 2021

@luckamjar presne taku diagnózu mi napísal kožný, head&shoalders bol šampón, ktorý som užívala asi 12 rokov lebo z iných som mala lupiny, potom som ho vysadila a odvtedy mám tento kolobeh. Aj som sa k nemu skúsila vrátiť ale už nezabralo

jjanulienka
autor
5. nov 2021

@marcellka32 u endokrinologicky som bola, mám zväčšenú štítnu ale hormóny v norme Čiže ani lieky nemusím brat 🤷🏽‍♀️

luckamjar
5. nov 2021

@jjanulienka áno, mne pomáha len on, ja teda som ho obmienala, keď sa mi polepšilo, používala som aj iné, ale nie invazívne, najhoršie mi kedysi robila akákoľvek Nivea. Keď sa to zhoršuje tak idem zase spat k H&S…možno preto mi ešte ako tak zaberie že to obmienam. Mala som mnozstvoooo samponov z lekárne, aj drahých, aj rôzne sampony na prírodnej báze a fakt nič len vyhodené peniaze 😔

elenka.k
5. nov 2021

@jjanulienka ale to je detský aviril, dcére pomohol , ale jasne, každému niečo iné pomáha, tak aby si našla pravé to, čo tebe pomôže

atafrog
5. nov 2021

@jjanulienka bud v lekarni sampon, alebo cez net zvyknem kupovat sampuch, napr. tu: https://ponio.sk/collections/sampuchy/products/...

heidy222
5. nov 2021

Ja som to Mala, pomohol Mi sampon s Antimykotikom.

kiwi3
5. nov 2021

to nie je sucha koza ale seboroicka dermatitida.

missviolet
5. nov 2021

Toto je isto seborea. Kup si vlasovu vodu Seborin, maju napr v Tescu - po umyti priamo na pokozku, stipe, ale fakt to zlepsi. Zo samponov ako ti tu uz baby pisali, ichtamol vyskusat alebo Biodermu na lupiny ....

vanessa0311
5. nov 2021

Mne pomohol olivový olej. Nemala som to síce až také suché ako ty ale možno pomôže.drzim prsty

lilyianka
5. nov 2021

@jjanulienka ja mam tiež seboreu, skúsila som xy rôznych masticiek, samponov, sprejov atď. Teraz už pár rokov používam sampon skin cap. Nič iné mi nepomáha. A už som na tom bola tak,že som si vedela hlavu škriabat do krvi. Tento sampon necháš 3 minúty pôsobiť,riadne vmasirujes a až potom opláchneš. V lekárni stojí cca 25€ 150ml,ale cez net nájdeš aj o 10€ lacnejšie

dominika7990
5. nov 2021

Vyskusaj nizoral šampón. Kúpiš v lekárni. Stojí nejako 12€ Mala flaska. mne vydrží cca mesiac. Stačí ho na vlasy malo. Skúšala som niekoľko predtým iných známych značiek a účinok 0 bodov alebo veľmi slabý :/ nizoral topka. Po dvoch umytiach ani náznak chrast.

jjanulienka
autor
6. nov 2021

@dominika7990 nizoral mi zabral ale to sa nemôže používať ako normálny šampón, ci?

dominika7990
6. nov 2021

Ja ho používam dlhodobo už 3. Rok. Mne toto začalo ako som porodila 🤦🏼‍♀️ Prvé razy som ho musela používať každé umývanie. Prvé umytie s obyčajným samponom a ihneď potom som dala nizoral. Teraz to mám tak že používam klasicky šampón a len keď vidím že začínajú sa objavovať lupinky dám nizoral a ku chrastam sa to uz nestihne zhoršiť. Cca 1x za 1,5-2 týždne použijem nizoral. Mne na to fakt nič iné nepomáhalo. Ani šampón a olej čo mi dala kozna zarobiť len ten nizoral.

anickaaa6aaa
6. nov 2021

@kate9999 tento mame aj my doma. Aj muz ho chvali ze iny nechce.

kate9999
6. nov 2021

@anickaaa6aaa
Je skvelý ,tiež som toľko toho vyskúšala už ale táto kombinácia mi v podstate úplne odstránila môj problém

jjanulienka
autor
6. nov 2021

@lilyianka ďakujem moc objednala som si ho som zvedavá ☺️

lilyianka
6. nov 2021

@jjanulienka potom daj vedieť,či pomohol...