Potrebovala by som radu ohľadom kontaktných šošoviek a mojich parametrov od očnej. Zatiaľ som kontaktné šošovky nemala, takže som v tom teosku stratena :D netuším, ci pri tom parametri “os” môžem pri objednávaní šošoviek dat obe ako 180 stupňové? Pri druhe šošoviek, ktoré mi očná odporučila sa nedá vybrať 0 stupňov, takže preto som sa zamyslela, ci môžem dat obe na tých 180.
Ďakujem sa každú odpoved
Aspon prvy krat by som kupila u ocnej alebo v kamennej lekarni, kde ti daju presne to, co sedi na tvoje parametre. Ale mas tam cylinder s tym neviem ci bezne predavaju v online lekarnach. A os ani neviem co je za udaj, vacsinou sa uvadza priemer a zakrivenie…
Ako bolo predtým povedané chod k lekárke ktorá sa orientuje priamo na kontaktné šošovky. Ja som musela odskúšať 4 značky u nej kým som našla tie čo mi sedeli.
@smoulingirl nie, nie. Bola som u očnej, aj mi vsetko poukazovala a ona sama mi navrhla danú značku a druh šošoviek, len nie som si ista tým parametrom osi, tak preto som sa chcela uistiť, ci môžem dat pri oboch ten stupeň 0. Pretože, tie ktoré mi doporučila, tak pri nich stupeň 0 ani nejde zadať, tak neviem, ci tam môžem dat tých 180 aj k pravému oku aj k ľavému
@kk3 no evidentne sa tá očná do šošoviek nevyzná. Inak by ti povedala presne, čo si máš kúpiť. Pri cylindrickych je to obzvlášť dôležité, pretože sa ten cylinder úplne inak dáva, ako pri okuliaroch. Nájdi si hodinu času a objednaj sa do optiky, kde majú optometrisku a tá ti presne povie, aké šošovky potrebuješ. Naučí ťa ich aplikovať a pod.
Os sa dáva keď je astigmatismus.. keďže tam máš aj cylinder .. tiež potrebujem také šošovky. Podľa os tam mala byť 10.. ale ako baby radia prvé ti mala dať očná a tiež naučiť aj aplikáciu tých šošoviek. A uz ďalej podľa nich objednávať
@kk3 zajdi si s tým do optiky…. Nech ti poradia konkrétnu značku podľa tvojich parametrov. Ťažko je kupovať prvy krat úplne sama. Ja som išla tiež hneď od očnej do optiky a tam som jej dala papier s nameranými hodnotami, pani v optike mi hneď našla niekoľko značiek šošoviek a hneď mi aj ukázala aplikáciu + mi dala na skúšku ten pár čo som skúšala aj s roztokom úplne zadarmo
Ahoj, pokial so sosovkami nemas skusenosti nekupuj ich naslepo, nie je to taka sranda, ze ti napisu znacku a potom veselo nosis. Objednaj sa k niekomu kto robi aplikaciu, kde ti pomeraju prislusne parametre, vyskusaju s tebou niekolko druhov, naucia ta ich aplikovat, skontroluju ako sedia na oku, ...cela tato procedura trvala u mna skoro hodinu plus kontrolna opakovana navsteva. To ti dr povedala, ze tieto si kupte a vybavene?