Pustia ma z nemocnice?

misulkasikulka
24. dec 2023

Ahojte myslite si že ma pustia domov z pôrodnice stým že som v nemocnici nemala stolicu? Alebo ju musím vykonať tu a až potom ma môžu prepustiť?

thoughtfulweirdo
24. dec 2023

Mne pred 6 rokmi povedali, že domov nepôjdem, kým ju tam neurobím. Že si mám pýtať čípky, keď mi nejde. Priznám sa, že ja som potom klamala, aby ma pustili, doma som šla na WC hneď a bez problémov.

rogerkafedererka
24. dec 2023

@misulkasikulka Mňa v TN pôrodnici pustili. Povedala som im, že nie som doma, a preto sa mi nedá. A keď budem mať problém, budem ho riešiť so svojou lekárkou.

petamich
24. dec 2023

uz je to sice chvila co som rodila v BA ale nikto sa ma na stolicu nepytal

sasesoe
24. dec 2023

@misulkasikulka ahoj, skôr si poloz otázku, že čo urobíš, ak prídeš domov a z nejakého dôvodu to stále bude problém? Ak by následne bola potrebná hospitalizácia, väčšinou už bez dieťaťa ... Rozumiem, že človek chce byť čím skôr doma, ale za mňa čo najviac toho vyriešiť, kým sme tam spolu, aspoň pri našej nemocničnej praxi... Držím palce

denden77
24. dec 2023

@petamich inak.. taky tak 🤔😁

petamich
24. dec 2023

@denden77 a radsej sa veru mohli, keby som vedela co ma potom doma caka 😂

misulkasikulka
autor
24. dec 2023

@petamich je to veľká bolesť ?

misulkasikulka
autor
24. dec 2023

Lebo ja som dosť šitá a keď som skúšala tlačiť tak som si akurát tak rozkrvavila ranu po šití a ajtak som to nedokázala lebo som sa nevedela uvoľniť

drakvak
24. dec 2023

@misulkasikulka Radím dať si niečo na lepší priebeh - ľanové alebo chia semienka, jogurt či sušené slivky, čo zaberá. A ranu si pritom pridržať čistou vložkou alebo viacerými vrstvami toaletného papiera. Utierať vlhčeným toaletným, kým sa rana nezahojí. Prvýkrát je to ťažšie, potom to už ide.

martinka13
25. dec 2023

Mňa veru skôr nepustili. Tiež som mala problém, tak mi dali glycerínovy čipok. Potom to šlo ľahko.

didip
25. dec 2023

@misulkasikulka mne veľmi pomohli nektarinky, aj doma. Stačilo mi dať jednu dve nektarinky a išlo to. Na ranu odporúčam intímnu sprchu. Mne to veľmi pomohlo udržať šitie stále v čistote. Prajem skoré zotavenie 🙂

aliaray1
25. dec 2023

@misulkasikulka poprosila by som ich o cipok. Od nas to tiez chceli po sekcii, ale nepodmienovali to prepustenim. Jedli sme len kasovite jedla a pili vela vody. Kazde postavenie ci zmenu polohy sme ganili az sme sa obe mamky na izbe smiali...vsetko nas bolelo. Na wc sme si vladali ledva sadnut, ked som slzila od bolesti pri malej potrebe, zo strachu mi 3 dni trvalo vykonat co trebalo.
Podotykam tieto bolesti sme mali preto, ze sme nejedli ziadne lieky, ani proti bolesti (novalgin atd totiz ide do mlieka), takze sme nesmeli.

domka222
25. dec 2023

Že či to bolí po takom šití? Ja som si myslela,že druhý krát rodím. Pýtali sa,či som bola. Ale bola som až doma

eternity24
25. dec 2023

@misulkasikulka nesmieš tlačiť. Len sa uvoľni. A skus ako to radia hore si dať niečo, aby to slo ľahšie, sušené slivky,slivkovy džús, lanové semienka alebo acidko, dokonca sa dá kúpiť v lekár i aj moneralka na podporu stolice, ale ak už vôbec nepôjde, daj si ten cipok… Len sa uvoľni a netlac. Je to síce blbi pocit, keď si sita a ešte po pôrode je tam dole všetko citlivé. Ja som sa tiež strašne bála , ale dala som to.

marcellka32
25. dec 2023

Oklamala som lekára že som bola, bol tam nízky záchod a mne to tam proste nešlo🙂
Doma už áno

pininka1
25. dec 2023

@marcellka32 presne aj ja, povedala som ze som bola a doma som v kľude išla. Čipok si vie ak doma dat.

jazula
25. dec 2023

Nas sa pytali len na plyny, ci odchadzaju. Inak na prve dni si zozen glycerinove cipky, prvy den boli na nezaplatenie… A na rany po siti velmi odporucam Cicatridina sprej. Okamzite ulavil a pekne rychlo sa vsetko zahojilo.

bucko555
25. dec 2023

Povedala som že som bola, došla som domov dala capicino a išlo to ľahko .....

maryetta
25. dec 2023

Prvu som mala sekciu…. Dala som si cipok lebo mama tiez ze ma nepustia….
Ale pri druhom prirodzenom… sita. Opuchnuta. Obrovske hemeroidy.
Dr ze staci ze mam vetry. Ze creva su priechodne. A tolko co som prisla domov som utekala na wc.
Rovnako aj po tretom porode. Ale tam som uz na 3.den isla domov takze….

anavixy
25. dec 2023

Ano, mala by si mat prvu stolicu este v nemocnici (nie kazde pracovisko to vyzaduje). Vetry ti odchadzaju? Stravujes sa normalne (v ramci moznosti nemocnicnej strav)? Vypytaj si capik. Druha vec je, ze nikto sa na to tvoje ….. pozriet nepride. 🤫😎

majlo1234
25. dec 2023

2021, nikto sa ma nepytal, ci som srala. Spytali sa ma na celkove pocity, ci nemam tvrde brucho…je to na tebe, ci to vidis ako problem, v nemocnici ti s tym vedia pomoct. A hlavne ty si nasad stravu taku, aby si mala co najlahsiu kakanicu.

lucia13022023
25. dec 2023

Sú ľudia čo proste nevedia keď nie sú doma. Ja som mala stolicu v nemocnici, bez problémov. Strach bol väčší, nebolelo to. Síce som bola na wc aj pol hodinu ale zvládla som to 💪🤣
Pýtali sa nás každé ráno ci je v poriadku močenie a či už bola stolica. Keď som tuším na 3 deň povedala ze ešte nie, povedali mi ze mi dajú zajtra cipok. Skus sa aj ty pýtať na cipok.