Pupočná prietrž

domip
26. mar 2015

Ahojte, nájde sa tu niekto, kto mal alebo má pupočnú prietrž? Ako ste to vnímali? Ja mám prietrž menšiu, mierne vypuklý pupok, vraj to nemám vnímať a bežne fungovať. Niekedy to ale nie je jednoduché nevšímať si to a nemyslieť na to. Budem rada ak sa nájde niekto kto má rovnaké ,,potiaže,,.

siska53
26. mar 2015

@domip mne to zistili po prvom tehu. Prezila som s tym aj druhe tehu. Az ked malo druhe dieta 7.m,tak mi to zoperovali spolu so zlcnikom,lebo ta hernia bola mala.
No brucho mam stale vypukle lebo ja mam i diastazu brusnych svalov.
Ale ten pruh som ja osobne nejak nevnimala....

domip
autor
26. mar 2015

@siska53 dakujem za odpoved, povzbudila ma a hlavne som rada že to máte už v poriadku...ja ešte detičky nemam, netuším ani z čoho to vzniklo, len som sa obávala dalšieho priebehu, napr. ked už budem chcieť mať deti ako to bude...chirurg ma neskutočne upokojil, len ono to niekedy potiahne, ale musím si nejako zvyknúť. 🙂 🙂

ivet1371
27. mar 2015

Ja tak fungujem skoro 13 rokov a tehu som bola.nemám problém

domip
autor
27. mar 2015

@ivet1371 a nerobí vám to žiadne problémy? Treba sa s tým vžiť a je to v poriadku. Ďakujem že ste napísali.

ivet1371
27. mar 2015

@domip nerobí zo začiatku som sa bála ale teraz prerabame dom a odkopavali sme a bez problémov som nosila vedrá zo zemou a aj kopala.úplne bežne fungujem

anareei
27. mar 2015

To mala len moja dcerka ale bola to len kozmeticka vada...do pol roka som jej ho prelepovala a dnes ma pupcek ako kvet☺U dospelych tazko povedat..pravdepodobne len esteticka zalezitost.

domip
autor
27. mar 2015

@ivet1371 to ste ma potešili. Ja sa tiež o to bojím, dufam ze ma to prejde 😀 pozerám ci sa nezvacsil a akonáhle ma niečo pichne, zabolí už som vystrašená.

@anareei pri detickach sa to ešte môže upraviť, ale mne samé už asi ani nie. Veru v podstate to je len taká kozmetická vada, ja to mam maličké podľa chirurga.

ivet1371
27. mar 2015

@domip bez operácie sa to nespravi ale ja som si to nedala lebo tam dávajú sietku aby to držalo.lebo ze na prvý krát sa to väčšinou nespravi.

domip
autor
27. mar 2015

@ivet1371 ako myslite ze sa to nespraví? Také menšie prietrže robia aj bez sieťky tuším, môžem sa opýtať ake veľké to mate? Nemusíte verejne, ak vás poprosím do správy.

ivet1371
27. mar 2015

Od pupku asi 2-2,5 cm

domip
autor
27. mar 2015

@ivet1371 to je ešte myslím v pohode a aj to vidíte? Ci iba mate taky vypukly pupok? Prepáčte že sa pýtam, ale nemám sa koho iného.

ivet1371
27. mar 2015

@domip vidieť to nemám popok ako má byť ale od pupku taky ako trojuholník takto to tažko popísať

domip
autor
27. mar 2015

@ivet1371 ďakujem 😉

monikatn
28. mar 2015

@domip ahoj ja som po operácii pupku dva roky, mala som ho vypuklý tak som si to dala spraviť lekári mi to odporučili , že nemám čakať až sa čosi stane, že lepšie teraz keď má človek menej rokov ako čakať, tam môže šarapatu narobiť aj obyčajné kýchnutie a môže sa to pricviknúť, ale samozrejme niekomu to nemusí spraviť nič. Neviem či mi tam dávali sieťku asi skôr nie, pupok mám vtiahnutý dovnútra a pod pupkom asi 3cm jazvu. Tak taká skúsenosť , mne sa nechcelo stále na to myslieť a keď som išla k nejakému lekárovi a vyzliekla som sa tak vždy počúvať prečo si to nedám spraviť.

domip
autor
28. mar 2015

@monikatn ďakujem za reakciu. Aj ja čoraz častejšie nad tým rozmýšľam ale keď doktor krúti hlavou ze to je nič a malinke. Ale prečo ma to omina, ťahá a celkovo mam z toho divný pocit to neviem. V pohode ste zvládli operáciu? Nijako sa už teraz neobmedzujete?

monikatn
28. mar 2015

@domip mne to bolo vidieť aj cez tričko sa mi to pučilo, mne sa to spravilo v tehotenstve,ale nič ma neťahalo a pod. Ja som sa pýtala asi troch lekárov a každý mi to odporučil, ale každý to má iné. Dokonca aj manžel to má a tam vidím ako sa to mení, bude si to musieť aj on dať spraviť. Operácia bola celkom v pohode, tri dni som bola v nemocnici a pár týždňov treba dávať pozor, ale teraz sa už vôbec neobmedzujem.

saxanita1
30. mar 2015

@domip Ahoj tak ja som uz 3r.po operacii pupocnej hernie a teraz mi zistili ze to mam znova ,tak mi dr,vravel ze musim ist znova pod noz neboli mato da sa stym zit len mam taku hrcku pri pupku ale to som mala aj pred tou prvou opeeeraciou aj po operacii myslela som si ze mi to vobec nezoperovali ked mam to take iste ,,,a tak to mam znova teraz rozmylsam ci ist stym lebo ta brusna stena je oslabena cim viac sa do toho rypu ,,,takze to je moja skusenost ..

domip
autor
30. mar 2015

@saxanita1 keď to je malé a nezapricini to problémy možno to ani netreba operovať. Možno by vám iný doktor povedal ze to je ok. Ktovie 🙂 ďakujem za skúsenosť.

saxanita1
30. mar 2015

@domip Neni zac ,,,ja zatial nejdem stym nosim ten pas co mi kazal dr,nosit tak je to zatial ok