Pulzovanie po výplni koreňových kanálikov

samiki
16. nov 2022

Ahojte
Včera som bola na endodoncii, zubárka mi povedala že 2 kanáliky sa dali bez problému ale ten 3 sa jej nedal prejsť. Dala mi tam liečivú vložku tak povedala že vyplniť potiaľ pokiaľ sa bude dať, ale to asi nebude dobre lebo kanálik musí byť hermeticky uzavretý. No ale dnes ma to začalo ako keby pichať je to stolička na hornej časti a nepichá ma v zube ale v ďasňe. Bolí to ten nevyplneny alebo tie vyplnené ?

Ten zub je mŕtvy lebo som mala pod blombou kaz.
Máte niekto s týmto skúsenosť čo ste robili prešlo to čn nie?

aliaray1
17. nov 2022

@samiki ano, lekarka ti to neuzatvori kym nebude mat kontrolny rtg a nemalo by to vobec pulzovat. Aj po uzatvoreni by ti mala neskor spravit rtg. Ak by ti to zle uzavrela (moj pripad), zapali sa ti to a mne z dvoch mrtvych zubov museli 1 vytrhnut aj s korunkou a druhy sme stihli spravit resekciu (chirurg nareze dasno hore a vytiahne zapal a zasije).

aurelia2000
17. nov 2022

@samiki
Ako ti je? Nemalo by to pulzovat. Bude ti to musieť otvoriť, vyčistiť, prípadne to nechá pár dní otvorené. Potom znovu vyčistí, dá liečivú vložku. Po mesiaci odstráni tu vložku, vystuži kanáliky, pekne zaplombuje a máš zub OK. Žiadny katastrofický scenár, len nesmieš vyčkávat - ono to samé neprejde.