Pulz v končekoch prstov

27. nov 2024

Dievčatá asi mesiac pociťujem ako mi pulzuje v prstoch na rukách aj nohách proste ten pulz je citeľný viac ako inokedy. Na rukách je to až jemnučke mravenčenie. Žiadne iné ťažkosti nemám pulz nieje ani vysoký nieje mi zle nič proste. Som manikerka a ja som ti to všimla u niektorých zákazníčiek keď im držím prsty že to cítim a stále mi to bolo divne. A zrazu sa to stane mne. Z čoho to môže byť ?

ada_alica
27. nov 2024

Tetania?

tyrkysova_lentilka
27. nov 2024

Cítiš to na všetkých prstoch rovnako intenzívne?

autor
27. nov 2024

@tyrkysova_lentilka nie . Palec necítim vôbec. Skôr prsty ktoré používam najviac. Citim to napr pre vysvetlenie pri dotyku na displej že to mravenči. Skôr také jemne brnenie ale ten pulz citim aj v nohách aj rukách.

autor
27. nov 2024

@ada_alica ja už mám pocit že slovo tetania je používane a sklonovane v každom zdravotnom probléme v diskusiách. Neviem či je to môj prípad. Ako píšem. Nemám žiadne iné ťažkosti ani s tlakom s ničim. Akurát mam KO chrbticu keďže mam sedavé zamestnanie .

stanulienkat
27. nov 2024

Môže to byť buď karpálny tunel, alebo krčná chrbtica. To je veľmi pravdepodobné, mravčenie býva z krčnej chrbtice. Ak bývaš často zohnutá nad klientkami, tak je to aj možné. Kúp si Milgammu a užívaj dva- tri mesiace dvakrát denne. Su to vitamíny skupiny B na regeneráciu nervov, chod na rehabilitáciu a masáže.

autor
27. nov 2024

@stanulienkat ďakujem. Myslela som že chrbtica mam skoliozu a samozrejme moja práca je mimoriadne na chrbát náročná. Hlave krčná. Často sa zobudím v noci že sa mi až trasu ruky úplne som cela ztuhnuta stačí keď prejdem na WC a už dobre ale po prebudení som ako klbko krčov.

stanulienkat
27. nov 2024

A nespat na bruchu. To je velmi zle na chrbticu.

tyrkysova_lentilka
27. nov 2024

Pri karpálnom tŕpne väčšinou palec a ďalšie dva prsty, podľa stavu v akom je.
Tým pádom by som to skôr videla na chrbticu, skolióza je na to dobrý základ.
Skús si nájsť nejaké jednoduché naťahovanie cvičenie na chrbticu, či sa to zlepší.
Nemôžem povedať, že by mi tŕpli prsty, ale občas cítim taký tlak / ťahanie, ťažko sa to opisuje. Pomáha mi protizápalový krém, a elektroliečba, ale tá vplýva na každého inak. Dosť mi pomohlo aj cvičenie SM systém s lanom.

butterflyeffect
27. nov 2024

Ja som to prave vcera googlila lebo ja to mam tiez ale v tehotenstve( cize u mna iny dovod) prve co mi vsade vybehlo bolo ze karpalny tunel, alebo zaseknuty nerv v chrbtici. Moja znama to mala ked robila krajcirku, cize mozno to mozes mat aj ty z prace, predsa ako manikerka tie ruky namahas. Viem ze jej vtedy davali obstreky a pomohlo. Asi by som zasla za lekarom, nech ti spravy aspon rtg, alebo posle na neurologiu