Pulz v bruchu

3. nov 2024

Dobrý deň prajem všetkým idem sa opýtať viem že tu bola nedávno taká téma ale aj ja mám teraz poslednú dobu asi 3 týždne taký problém že pociťujem pulz v bruchu v oblasti žalúdka pod rebrami je tu ešte niekto kto to normslne v kuse má pri oddychu sedení? Chcem sa hlavne opýtať či radšej ísť daake vyšetrenie lebo má aj kríže pobolievaju aj brucho. Ďakujem za poskytnutie rad

mamina7070
3. nov 2024

volaj sanitku alebo vrtulnik neotalaj 😉

glade22
3. nov 2024

Takto ide aorta, najväčšia tepna v tele, priamo zo srdca. Veľkosť na obrázku je proporcionalne správna. Je úplne normálne, že v bruchu cítiš pulz.

pribinak
3. nov 2024

Trochu sa zamyslí, v bruchu máš brušnú aortu, preto cítiš pulz, najmä ak si stihla

autor
3. nov 2024

@mamina7070 za 3 roky čo mám tento profil som prvý raz napísala daaku diskusiu ale dosť často si čítam diskusie ostatne a vsade kde vy daco napíšete tak je to ako keď vlak ide vedľa koľajníc takze ďakujem za zbytočný dotaz práve pre toto som si našla ako sa dáva tento inkognito príspevok

stanulienkat
3. nov 2024

Raz to citis viac, inokedy vobec. Nepozoruj sa.

autor
3. nov 2024

@glade áno ale takto že nikdy nič nebolo cítiť ale práve teraz posledné tri týždne výrazne preto má zaujímalo z akého dôvodu lebo internet nechcem citát je tam len sama aneuryzma a neviem čo podobne a som mladá na takéto veci

stanulienkat
3. nov 2024

Ver mi, že aneurizmu vôbec nebudeš musiet cítiť.

autor
3. nov 2024

@stanulienkat to ano ale take veci si nepripúšťam ani len som chcela vedieť že či tieto veci nemusia tiež z dacim súvisieť ako napríklad u búšenia srdca že nedostatok horčíka a tak napodobne

stanulienkat
3. nov 2024

To ti neviem povedať, ale ja to tiež mávam často, ci to závisí od stresu, od psychickej pohody, od toho ako sa naješ....Neviem ti povedať, dávaj si horčík, určite tým nič nepokazíš. Mávam to často, neviem či to nemávajú častejšie chudí ľudia, ale aortu mi kontrolovali a mám ju úplne v poriadku.

autor
3. nov 2024

@stanulienkat ako vám ju kontrolovali ak sa smiem opýtať ?

stanulienkat
3. nov 2024

Usg. Neries, nepozoruj sa. Aneurizmu nemas.

autor
3. nov 2024

Ani ja si nemyslím ale aj tak ďakujem za rady <3 pekný zvýšok dňa vám prajem

lonely66
3. nov 2024

aj ja to mávam často. usg brucha mávam pravidelne raz za rok z iných dôvodov, ale vždy pozrie aj toto a mám to vždy OK. dokonca som to mala OK aj v čase, keď som mala "pulzovanie". takže kľud. ak sa veľmi bojíš, tak navštív lekára, popíš mu to + povedz o tých bolestiach, možno urobí aspoň základné vyšetrenia, ktoré ak vyjdu OK, môžeš byť pokojná

lubossi
3. nov 2024

Mne to vybruje v ramene alebo pri kolene, niekedy viečko.
Nemá to nič s aortou. Nejaké minerály chýbajú

lonely66
3. nov 2024

@lubossi tak to sa mýliš 🙂 tebe trhá nervom. jej pulzuje v bruchu a áno, to je cieva, resp. tepna.

lubossi
3. nov 2024

@lonely66 zasklby nerobí nerv ale sval. Vybruje to ako tepna takže sa to da ľahko zameniť

lonely66
3. nov 2024

@lubossi dobre. ako povieš. tak jej šklbe svalmi. v podstate tam asi ani nemá žiadnu tepnu ani cievu, kdeže 😀
mimochodom, presne toto som riešila ja s lekárom minulý týždeň, lebo mi to tepalo po dlhom, predlhom čase a nebolo to príjemné.
tu je jeho odpoveď:

Co sa tyka pulzovania, obvykle je to sposobene beznou pulzaciou cievy, ktorá je viac naplnená, v zásade to nie je nebezpečné.

ale ok, on je len doktor, ty si viac. tak si to uži 😀

lubossi
3. nov 2024

@lonely66 Dik 😎

autor
4. nov 2024

Vy ste dobre duo🤪 nie cítim určite svoj tep v oblasti žalúdka nepretržite dva týždne už hlavne keď ležím ale keď na ten žalúdok že trochu zatlačim tak to jemnejšie cítim ale neviem no Asi radšej urobím daake vyšetrenie lebo po doktoroch nechodím moc @lonely66 aké sú základne vyšetrenia ak sa smiem spýtať

lonely66
4. nov 2024

autorka, ak ide o cievy a tepny, tak ultrazvukové. určite zájdi za lekárom, ak to trvá dva týždne, on rozhodne o ďalšom postupe. či sa zisťuje niečo z krvi, netuším, nie som lekár. ale za obvodným choď, už len pre pokoj v duši. niekedy aj lekár priamo popočúva to miesto, kde ti to pulzuje a zrejme na základe niečoho potom rozhoduje, či poslať ďalej alebo ako... nič tým nepokazíš, ak zájdeš. radšej zbytočne, ako neskoro, ako sa hovorí.

lubossi
4. nov 2024

ak si v BA, viem ti poradit sono kde necakas a nepotrebujes vymenny

autor
4. nov 2024

@lubossi pracujem v ba mozte poradiť

autor
4. nov 2024

Ďakujem koľko je tam cena za vyšetrenie ak sa smiem spýtať

lubossi
4. nov 2024

No tak. Ked klikneš na link mas tam cennik. Brucho je za 20e.
Ma veľmi presný prístroj s dobrým rozlíšením a tiež vie merať prietok krvi v cievach (sleduje tým kŕčové žily a prietok žilami) takže by mohol pomôcť.
Ked nič aspoň ti pozrie žlčník, pankreas, slezinu 🙂

autor
4. nov 2024

Mám 24 rokov čiže si myslím že tam nič nebude ale radšej

lubossi
4. nov 2024

Tak náhodné objavy ako žlčové kamene, polypy alebo stukovatena pečeň ci pankreas alebo kalcity v mocaku su aj u mladších ročníkov.
Ale teda ked vie pozrieť ci nie je blokovaný prietok krvy, môže pozrieť aj cievy v bruchu

autor
4. nov 2024

Dobre super určite si to objednam. Dá sa tam len telefonicky objednať ?

lubossi
4. nov 2024

Waw. Fakt keď klikneš na tu stránku tak tam píšu, ze sa neobjednáva. Pacienti sa prijímajú priebežne ako sedia v čakárni.
Robí štvrtok piatok určite hodiny len. Kľudne teda tento týždeň len sadnes a ides. A zober si hotovosť, myslím ze nemal terminal

autor
4. nov 2024

Ospravedlňujem sa mohlo má to hneď napadnúť áno pozerala som to už . Ďakujem za radu.