Pukanie v hrdle pri prehĺtaní

e_s_p_r_i_t
4. feb 2017

Ahojte. Chcem Vas poprosit o radu, ci niekto nezazil nieco podobne ako ja. Vcera ma nahle zacalo z nicoho nic strasne boliet na jednej strane hrdlo a do toho sa pridalo vejmi neprijemne pukanie v hrdle vzdy ked prehltam sliny...ked jem alebo pijem vtedy to necitim. Moj dr. ma dovolenku este tyzden...na piatok som objednana pre nieco ine na sono krku tak si dam aj toto pozriet ale dost ma to psychicky nici....nemal to niekto?

janinah
4. feb 2017

ešte ťa bolí? horúčka? sono krku kvôli čomu? -môže to súvisieť...

e_s_p_r_i_t
autor
4. feb 2017

@janinah bolest ustupila len to pukanie zostalo horucku nemam...rano upchaty nos....idem lebo ma vzadu na krku seklo pred mesiacom a moj dr. mi povedal ze je to svalovy tonus...trosku sa mi to zlepsilo ale stale tam mam taku hrcku tak som sa sukromne objednala na to sono pre istotu ci to nemoze byt neaky vyrastok alebo nebodaj este nieco horsie...stalo sa mi to vo velmi velkom strese a napati....no a do toho este aj toto....

mravvcek
4. feb 2017

@e_s_p_r_i_t co je svalovy tonus? Ako sa to lieci? Mam tiez problem v hrdle. Na usg som bola a je ok. Drzim palce

zuzik307
4. feb 2017

@e_s_p_r_i_t svalovy tonus je vyraz pre napatie v svale, nie je to diagnoza...

e_s_p_r_i_t
autor
4. feb 2017

@e_s_p_r_i_t k tomu sonu....od kedy som sa vratila po materskej do sedavej prace viac si namaham krk a ked som si raz obliekala vetrovku neako som musela zle otocit krk a strasne ma na pravej strane pod lebkou zabolelo...ale hned aj prestalo...koncom roka som mala stres v praci aj v rodine smutok a ja neviem ci to s tym moze suvisiet ale citila som take napatie v tych svaloch na krku...a vzadu som si potom nahmatala tu hrcku naskor nebolela zlakla som sa ( som laik ale teraz ked si to hmatam tak ako keby som mala ten prvy stavec c1 na tej strane vysunutejsi tam co su po stranach toho stavca take vycnelky( neviem ako sa volaju) a vseobecne mam teendenciu viacej otacat a zaklanat sa do tej strany....davala som si na to asi 4 dni diky a tam sa pise aj o vedl. Ucinkoch na hrdlo ale neviem ci to moze suvisiet.

e_s_p_r_i_t
autor
4. feb 2017

@mravvcek mne to dr. povedal na tu zdureninu ale ja to mam na krku...to si len idem dat este pre istotu vysetrit teraz ma trapi to pukanie v hrdle...neviem co s tym
@zuzik307 to mi povedal dr. A predpisal fastugel ale ten neako nezabral...

sosicka
19. feb 2017

@e_s_p_r_i_t ahoj, tiez mam tento problem, z boku ohryzku na oboch stranach mi puka pri urcitych pohyboch.je to akoby mandle alebo co. Citim to aj ked si tam prilozim prst a potlacim. Najviac ked lezim na boku a zdvihnem sa. Tiez som objednana na sono ale sukromne, kedze obvodna mi ohmatala krk a zdalo sa jej vsetko ok. Pukanie samozrejme nezacitila lebo mi to nepuka stale

e_s_p_r_i_t
autor
19. feb 2017

@sosicka bola som aj ja sukromne popozerala mi cele hrdlo az dozadu na krk a nic nevidela povedala ze to moze byt aj psychicke lebo som mala problem ze som si nahmatala hrcku na krku a uz som sa lucila zo zivotom aj to mi pozrela a vsetko ok...od kedy som v psychickej pohode tak odisiel aj ten pocit cudzieho telesa v hrdle aj to pukanie...tak drzim palce aby bolo vsetko ok

sosicka
19. feb 2017

@e_s_p_r_i_t dakujem. Ja mam momentalne velmi zle obdobie a vsade po tele si hmatam uzliny, kedze sa mi pozvacsovali po liecbe kortikosteroidmi a vsetky ine ochorenia ktore suvisia s uzlinami mam negativne.... takze dost sa bojim celkovo o seba, stale sa sledujem a mam pocit ze uz mi sibe a mam tie najhorsie choroby sveta

e_s_p_r_i_t
autor
20. feb 2017

@sosicka je to normálne, že sa bojíš, hovorím aj mne z toho zašibalo, aby som bola v pohode tak som si dávala magne b6, to má také upokojujúce účinky, alebo mi dr. čo som bola na sone hrdla doporučila persen...neboj, hlavne pokoj, ja som sa trápila 3 mesiace, a uplne som si pokazila vianoce zbytočne, lebo som si nahovárala somariny, takže pokoj, uvidíš že ked si to prestaneš všímať zmizne to

alex666
20. feb 2017

@e_s_p_r_i_t Ahoj, mne tiež puká v hrdle pri pregĺganí slín, pri iných pohyboch nie, myslím, že to trvá už aspoň rok, ale zatiaľ som to neriešila, nepokladala som to za nič dôležité. Teraz si ma trochu vydesila s tým sonom...

sosicka
20. feb 2017

@e_s_p_r_i_t presne ako ja.... aj ja som si pokazilia vianoce a trva mi to doteraz. Vo stvrtok idem na sono tak sa uvidi. Ale dakujem za povzbudive reci🙂

e_s_p_r_i_t
autor
20. feb 2017

@alex666 ja som nesla na sono kvoli tomu...ja som si vzadu na krku nahmatala hrcku ...moj dr mi povedal ze to mam svalovu hrcku ale pre istotu som sa objednala na sono no a predtym ako som isla ma silno rozbolelo hrdlo a zacalo mi tam nechutne pukat...tak mi uz pozreoa na tom sone cele hrdlo nie len tu hrcu vzadu

galina691
7. nov 2017

Ahojte.vidim ze nie som sama s pukanim v krku resp.hrdle pri prehltani.mam tento problem vyse roka.bola som na MR,CT,ezofagografii,ORL ,sono stitnej zlazy a nic nikto nezistil.videla som nejake fora kde ludia riesili tento problem no za rok som nenasla nikde nikoho co by zistil co to je.ide to na nervy spat na chrbte mozem len s hlavou otocenou nalavo vtedy to nepuka.som zufala z toho :(

romea
7. nov 2017

mohla by to byť štítna žľaza ja som to tak mala a mám ju zväčšenú

e_s_p_r_i_t
autor
7. nov 2017

@romea už mi to prestalo, prestala som si to všímať a je pokoj

romea
7. nov 2017

@e_s_p_r_i_t tak otazka je či ti už nepuka alebo si si to prestala všímať, lebo štítna zas nieje sranda

galina691
8. nov 2017

Ja som prave kvoli tomu bola na sone stitnej zlazy a to ze je ok.na stitnu beriem euthyrox uz par rokov a kazdy rok chodim na kontrolu.

galina691
8. nov 2017

Na googli som nasla foto.presne tu pukla mne

viktoria39912111
21. feb 2018

Ahojte. Aj ja mam tento isty problem vyse tyzdna :( prejde to ? Ja mam panicku chorobu moze to byt z toho ?? Prejde to ?? Ako ste na tom Vy ? 🙂 🙂

viktoria39912111
21. feb 2018

@galina691 ahoj 🙂 preslo ? 🙂

galina691
21. feb 2018

Ahoj.nie puka dalej uz vyse roka ak nie dva :(

viktoria39912111
5. apr 2018

Ahoj. Aj mne to trva stale :( a bola si s tym ? Vysledky ? :( mne sa aj tazsko prehltava

galina691
5. apr 2018

Ja som bola uz na vsetkom okrem gastro.a vsade vsetko v poriadku.nepuka mi tam len ked otocim hlavu dolava.

jvlo
24. okt 2019

@galina691 ahoj, prosim, uz ti zistili z coho to je? Mne to poka rovnako ako tebe, ked dam hlavu do lava, tak nepuka, so z toho nervozna...

galina691
25. okt 2019

@jvlo ahoj nikto mi nič nezistil. A pukanie pokračuje. Akurát na kontrole štítnej žľazy co chodím som to spomenula a ze moze to byť v hrdle nejaká šľacha ale ze sa s tým nič nedá robiť.

dominika2221
6. sep 2023

@sosicka ahoj môžeš mi napísať ako si dopadla? Mám to isté