Pukanie sánky

ancell971
8. jan 2023

Zdravím, mám menší problém a ja som dosť stressmen čiže mám menšie obavy 😃. Včera som si asi až moc zývol a niečo mi tak jemne puklo ma pravej strane, konkrétne kĺb na sánke. Chvíľu ma to bolelo a potom to úplne prešlo, pri otváraní úst a pri jedení mi nič nepraská, no keď zatlačím prstom na kĺb sánky a začnem otvárať ústa, cítim ako mi to praská, alebo skôr preskakuje. Ako to mám riešiť? Alebo to prejde samo?
Ďakujem vopred za odpoveď.

nnnuuunnn
8. jan 2023

Môže a nemusí to prejsť. Ale môžeš počkať a uvidíš.

natyk
8. jan 2023

Tiež som to mávala a časom to prešlo ale ak sa bojíš skúsila by som sa spýtať obvodného lekára 😊

veronikavaneska
8. jan 2023

Mne to dosť pukalo praskalo pri jedle. Riešila som to so zubarkou tá mi dala dlahu na noc. A super to povolilo. Ono keď to je často môže to byť dosť problém. Ale z jedného puknia by som nerobila nič...

beata_k
8. jan 2023

@ancell971 Ja mam akurat vymenny listok od zubara a idem to riesit. Bola som upozornena, ze si nicim klb a raz sa mi moze stat, ze nezatvorim usta.

marca12
8. jan 2023

@ancell971 je dobre to riesit,kym je to este v rannom stadiu. Ja to mam z krcnej chrbtice a riesi to celustny ortoped. Su na to cviky a da ti dlahu.

ivette1223
8. jan 2023

Aj mne zvykne pukat a preskakovat ale nezvykla som to riešiť , ale podla komentov by som asi mala 🤔

slovakboy
8. jan 2023

@ancell971 mal som to viac krát ale vždy to prešlo asi po týždni Netlač si tam prstom a keď ti to nerobí problémy iné tak to prejde podráždený kĺb sa zalieci. Raz som mal ale bolesti vnútri v ústach pri dotyku a trvalo to rok a pol potom to prešlo. Ale nebolo to nič hrozne dalo sa s tým normálne žiť aj jesť. Len keď som nejako viac žul tak vtedy to rozbolelo mierne.

ankare
8. jan 2023

@ancell971 ja to už roky mam, odmala mi to puka. 😢

bennn
8. jan 2023

Často mi tak nejak preskočí kedze nemam napasovane horne na dolne zuby... čiže mam predkus alebo tak... a zvykne to akože puknúť a preskočiť, niekedy až trochu moc sa zdá... ale zatial som nikdy nemal problem že by sa zaseklo alebo niečo... hoc podla zvuku to niekedy znie nebezpečne.

taktotedanie
9. jan 2023

Ako treba to riesit, klb sa opotrebuje a raz si clovek zivne a uz usta nezatvori lebo sa to zasekne a potom to musi napravat celustny chirurg
( bola som s tym na klinike )

gebinqa33
8. júl 2023

@taktotedanie prosím ťa na ktorej klinike si bola ? Tiež mám stím problém

taktotedanie
8. júl 2023

@gebinqa33 v kosiciach

marque
29. okt 2023

Zdravim včera mi začalo praskať v čeľuste neboli to ale je to dost nepríjemne čo by som mal robiť ?