Pekny vecer, prosim vas mam problem stale mam potrebu otočiť hlavou a v krku mi praskne / pukne, neurolog mi uz treti krát termín kvoli tejto pandémii, neviete mi pomôcť, ci to je problem veľký?
ja to robim tiez, a nie len s krkom celkovo si pukam klby, nejako mi nenapadlo s tym ist ku dr podla mna je to normalne
myslím že je to niečo ako normálne punkanie kĺbov na prstoch alebo nohách tiež mám potrebu to robiť (nie s krkom ale inými časťami tela)
Ja mam pri to taku úľavu ako ked príklad dlho sedim pri pc tak vzdy si tak otocim doľava pukne/praskne do práva pukne praskne a je lepšie úľava
To treba riesit s ortopedom alebo reumatologom, dobre je ked sa spravi RTG. Dolezite je cvicenie na krcnu chrbitcu. Ale pukanie krcnej chrbtice sa vseobecne neodporuca, moze dojst k poskodeniu chrbtice aj kosti, je aj nebezpecne, moze sa roztrhnut vertebralna tepna, ktora vedie do mozgu a sposobuje mozgovu mrtvicu..Sice ide o velmi ojedinely pripad, ale stane sa..
@nikola1987 ahoj, keď ti tak praskne,pukne v hlave, cítiš len úľavu alebo ti aj akoby zaleje hlavu také silné teplo asi na 5sekund a potom to ustane.nestretli ste sa niekto s tým?každý na mňa pozerá,že o čom hovorím?mne sa to stáva sem tam..
Prepáč, je to mimo tvojej témy.