Psychosomatické problémy

20. júl 2024

Ahojte.Ako dlho trvá kým odznejú psychosomaticke problémy?Ide o to že problémy v mojom vzťahu vyústili do toho že mám pravidelne hnačky a zvraciam,raz to vyústilo až do toho že som musela byť hospitalizovana na infúziách čo som sa doslovne prezvracala do dehydratácie a mala som aj zmeny na ekg.Už je to pomaly pol roka odvtedy a stále tieto problémy s pocitmi na zvracanie a striedajuce sa hnačky a zápchy pokračujú.Neviem čo robiť, pchať do seba psychiatrické lieky na oblbnutie a utlmenie moc nechcem ale niejak nedokážem presmerovať svoje myšlienky na niečo iné.Je niekto tu čo mal podobne problémy a dostal sa s toho?

thereisabear
20. júl 2024

A teda vzťah už skončil? Psychológa nechceš skúsiť?

kacena4
20. júl 2024

psychosomaticke priznaky nie su same o sebe, ak sa prejavia treba ich riesit minimalne cez psychologa ak nie psychiatra, same po tak dlhom case nevymiznu drzim palceky

deti95060810
20. júl 2024

toto už bez Ad asi ani nepôjde... tieto stavy poznám,
ešte vyskúšaj psychol., len nie každý učí dychové cvičenia - tie by mali byť na ukľudnenie resp. ukľudnia rýchlejšie ako lieky
chvália si aj jogu...
ak to dávaš bez liekov pol roka tak tak to si dobrá. nie každý by to dal.

cukroska
20. júl 2024

To sú psychické problémy a pomôže jedine psychológ alebo rovno psychiater.To uz v poriadku nie je.

kattty85
20. júl 2024

Precitaj si nieco o uzkostiach, a syndrome drazdiveho creva.... Po prvé ukoncit vztah, lebo fakt budes musiet tlmit pocity antidepresivami... Ak ho aj ukoncis, uvidis ci to das sama, alebo fakt pomozu len lieky.... Ak vztah mas ukončený a problemy ti ostali, smer psycholog a psychiater....antidepresiva na cas urcite pomôžu.... Tiez vyskusaj proti hnacke imodium a na ukludnenie nejake anxyolitika, ale to fakt len obcas, kedze aposobuju zavislost, resp. kym nezaucinkuju AD... Hlavne riešiť pricinu uzkosti...

andaluzia12
20. júl 2024

Psychológ pomôže. Lieky pravdepodobne nebude treba a tie ti psychológ ani nepredpiše. Problémy odozveli cca do roka od začiatku terapie …