ahojte mate skusenosti s psychopatmi ? popripade ste sami s poruchami osobnosti ?
osobné skúsenosti nie, iba odtiaľto z koňa 😀
@akvilee ide mi o to baby , ze ci tu je niekto kto sa s takymto “cyklom” v zivote stretol co mu bolo napomocne ako to prerusil popripade niekto kto vie pripady ze sa realne niekto z takychto veci oslobodil a vytvaral uz dobre vztahy do buducnosti dal si povedat poradit som z toho totalne zmetena
@akvilee keď chceš o tom diskutovať, tak nemusíš zakladat duplicitné témy.. stačí jedna
@ladycat2021 nevedela som to nikdy som este neprispievala na forum
@ladycat2021 nie v tomto pripade musim priznat ze som neporozumela budem na to pamatat ako vravim este sa tu vobec neorientujem ohladom tem
moj problem spociva v tom ze sa v sebe dost motam po poslednych udalostiach , chytili sme sa s mamou do skriepky a skoncilo to tak ze so mnou zrusila kontakt a vydedila ma ? jej reakcia mi uprimne pride totalne pritiahnuta za. vlasy koli skriepke vyhadzovat decko svoje ??? ze vobec sa ani nebavit , potom pracovala som v praci kde som sa stretla s sikanou od sefky no to bolo uplne strasne od tial som doslova utekala kade lahsie a nakoniec moj partner uplne cisty dement proste hrozne isli sme sa brat a on utiekol zo svadby stala som tam v svadobnych satach ako uplny idiot kde som urobila chybu nevedela som to ze ma tam necha ziadne signaly neboli vsetko bolo vybavene…
Ano mam skusenost so vsetkymi poruchami osobnosti robim v odbore
@bosorka2302 zdravim , naozaj ? ja som tak rada za odpoved😊 skoro uz vobec sa nestretavam s pozitivnou spetnou vazbou,mozem vam povedat ze mam z toho docela dost poslapane sebavedomie mate skusenosti s napravou ? mam obavy : :( ze sa do toho opat spustim a ze som odsudena len na zle alebo ziadne vztahy
@akvilee a ty si myslis ze mas poruchu osobnosti?
@bosorka2302 uprimne musim povedat ze ma to napadlo kedze som hladala v sebe chybu ,no nemyslim si ,ze som nejaky naruseny clovek ,schopny rozvratit nejako vztahy ,alebo neviem co ,vnutorne sa s tym neviem stotoznit, ze by som bola nejaka chybna skrz naskrz ,urcite robim chyby ako kazdy ale toto proste nie , tiez mi nepride normalne ze moja matka po mne od mala vykrikuje ,ze som bola jej najvacsia chyba v zivote to nieje normalne ale musim povedat ze keby. som uplne ok ,tak taketo vztahy nikdy nevytvorim to zas tiez svata pravda ,teraz to citim tak ,ze som z toho zhrozena ,ze preboha aka som hlupa, ze som vobec s takym muzom bola, analyzujem to preto , lebo naozaj sa tomuto chcem do buducna vyhnut vsetkymi 9 timi, je to bolave a v cloveku zostava citova diera , mne sa to teda nikdy nestalo pred tym, ale ako som ostala teraz tieto sviatky v socialnej izolacii, nikto mi nezavolal nic .. bola som z toho tak mimo ,ze som totalne vyhorela ,alebo ako to povedat, bola som apaticka ,uplne utlmena ,nikdy som si nebola ochotna pripustit ze to dokaze takto otriast s clovekom… ale moze ,nemyslim si ze mam patologicku osobnost ,no nejake strachy a komplexy tam su ,myslim si ze tu pisem koli tomu ,aby som si potvrdila ze niesom nenormalna, pretoze v mojom okoli si to nemam kde..
A preco si myslis ze mas poruchu osobnosti?
@bosorka2302 myslim si ze to ze ma take nieco napadlo prameni z toho ze moj nazor prilis zavisel od inych ludi co by nemal a myslim si ze to aj suvisi este z jednou vecou ktoru vlastne riesim a to su tie cykly o ktorych som pisala vyssie podla mna si to snazim ako sa to povie zracionalizovat ? az do takej miery ze som vlastne ochotna , podrazit seba a prijat taky blud ze , som chora , to by som kedysi urobila , presne takto by som rozmyslala, teraz to vidim inac ale akoby este stale bolo nieco vo mne, co by som nazvala neistota .
@akvilee tak pri tazkom detstve potom je obrovska pravdepodobnost ze si clovek najde nejakeho toxickeho cloveka lebo to toxicke je mu zname z primarnej rodiny. Nemusi sa jednat o poruchu osobnosti.
@bosorka2302 tiez si to myslim … lebo to je jasne dieta mali nasi ( mna) v 15 stich mama je teda dost nevyzreta v tomto napr. utoci na otca , vyvolava konflikty , zbytocne tresta , nevie sa absolutne ovladat , stale kritizuje , nikdy nepochvali no napriklad na pochvalu reaguje tak ze sa strasne rozplace srdcervuco…ale kritiku neznesie kedze za nu ma vydedila takze je precitlivena ale tak akurat na seba ale co pacha druhym na to sa nepozrie neviem cely zivot sa pohybujem na “hrane” stretla som sa s alloholikmi so schizofreniou , dokonca som zila s ludmi kde jeden mal clovek schizofreniu dalsi maniodepresiu a treti depresiu 😵💫😵💫a taketo zivly si ma vedeli vzdy najst tak isto sikana sa u mna opakovala a to v dvoch zamestnaniach po sebe nasledujucich vytrhla som sa z toho a snazim sa prist na vsetky chyby aby som si ich uvedomila lebo to na sebe citim ze by som to dalej bez nasledkov uz nedala je to sialena vec a len a lěn sa to stupnuje
@akvilee ano presne take typy muzov psychicky nie v poriadku vyhladavaju zeny ktore mali tazke detstvo lebo maju tendenciu im vsetko prepacit. A ako z toho von? Obratit sa na psychologicku a absolvovat dlgodobejsiu terapiu
@bosorka2302 myslite ? asi si s tym sama neporadim to uplne vyriesit viete mi opisat co mi moze byt ? alebo ako ma vnimate ?
myslim to tak ze ci vidite na mne nejaku psycho nezvratnu patologiu alebo nieco take kedze problematika je vam znama
@akvilee treba naozaj komplexnu diagnostiku+terapie. Pravdopodobne len traumy z detstva, nefunkcna rodina ale nevieme ci blizki pribuzni metrpeli nejakou psych diagnozou+ testy treba urobit na vylucenie depresie a pod to sa neda na dialku
@bosorka2302 idem si hned pozret nejake terminy pretoze citim strach z toho ze aby mi nic nebolo 😩
@akvilee nemyslim si zeby ti nieco bolo takze klud. Skor terapiu na posilnenie sebavedomia, spracovanie traumy a nastavenie hranic aby si nepritahovala samych tpxickych partnerov. Za rok terapie bude z teba iny clovek len vytrvat a dokoncit terapie
@gleep1 bolo to tak ze sme do seba skocili bolo to strasne divne stale to nechapem poriadne bola som vtedy v zahranici a chystala sa domov o com vedela a proste mi zavolala ze a ty kurva nikam nepojdes … naco ja som sa dost ostro ohradila a uz to bolo odvtedy nic urcite mam na tom podiel viny snazila som sa jej ospravedlnit ale neprijala to potom som sa dozvedela ze s vyjadrila ze som sa stretavala s pofidernym clovekom a je to aj koli tomu a to musim povedat ze je pravda pretoze dotycny podfiderny clovek mi opravoval auto v tom case je to automechanik a je o nom zname ze fetuje no ja som to nerobila ale neverila mi zas ale nikdy nepovedala ze beriem drogy takze vazne tomu nerozumiem dokonca sa ani neobavala ani nezaujimala ci nefetujem jednoducho dovod : pofiderny clovek a koniec zas ale robil mi auto … a je to jeho zivot chovala som sa k nemu normalne