Ahojte! 2 mesiace som po úplnej hysterektómii a som psychicky úplne rozbitá.Strašne upadám na nálade a neviem si pomôcť.Nemám žiadnu hormonálnu liečbu a dosť sa jej bojím,teraz mám 87 kg,čo potom pri nej.Neviete prosím ,ako si pomôcť ? Ďakujem za každú odpoveď 🙏
@simonka32 ono to je spôsobené tými hormónmi tieto stavy, tiež som 2 mesiace po hysterektomii zatiaľ v pohode,ale známa mi vravela že takéto stavy môžu prísť,ona nejaké bylinky užívala vraj jej to pomohlo
@simonka32 ja som už 7 rokov po. Keďže ti zobrali aj vaječníky, prežívaš iné stavy ako ženy,kt. zobrali "iba" maternicu, tie fungujú normálne ďalej.Prvé mesiace ti padne hormonálny systém, a to teda s psychikou riadne zamáva.Ale ja som bola viac v eufórii, že to mám za sebou a top mi pomáhalo zvládať ťažšie dni. Hormonálnu terapiu tiež nemám, som na fytoestrogénoch ale tie zaberú tak na 75% a aj to až po pár mesiacoch. Musíš si však vybrať také kde je najviac účinných látok. príp. sa poraď s lekárom Nepribrala som za tie roky nič,práve naopak aj by som trošku chcela. Ak cjhceš kuk do témy hysterektómia, tam sme si o tomto popísali viac.
@simonka32 ahoj ja uz to mam 2 rok za sebou a neberiem nic na kolko som to mala zhubne nemozem brat nic. Hlavne sa vyvaruj stresu a treba relaxovat a chodit na prechadzky ja som schudla nie pribrala pribera sa iba ak beries hormony a tie zevraj sposobuju rakoviny prsnika tak mi to nedoporucovali.