Psychika na hrane

13. aug 2024

Mám syna má 4 roky. Som slobodná mamička.
Moje dieťa je od narodenia podivné. Má adhd ale mam aj pocity akokeby bol autista. Od rána do večera ma iba bije, vychovávala som ho s láskou ale už dlho trvá že on sa nudí on nechce nič. Iba sa bije. Ja už neviem čo mám robiť.
Psychológ nepomohol ani nepomáha. Má hračky na celu izbu ale nehrá sa s ničím. Môžem vymýšľať rôzne aktivity a nič.

jaskolka
13. aug 2024

Chodí do škôlky? Mimo prázdnin myslím? Psychológ co vravel? Aj podľa neho môže byť autista? Sledujú ho aj iní odborníci, neurolog napríklad? Pediater co na to?

autor
13. aug 2024

@jaskolka V škôlke mu dali odklad,ide znovu od septembra. Podľa psychológa je normálny aj podla pediatra ale doma a mimo domu je teror. Nevie sa správať a nepočula, kdekoľvek s ním idem tak sa hanbím ako pes ako sa správa.

autor
13. aug 2024

@jaskolka V škôlke mu dali odklad,ide znovu od septembra. Podľa psychológa je normálny aj podla pediatra ale doma a mimo domu je teror. Nevie sa správať a nepočula, kdekoľvek s ním idem tak sa hanbím ako pes ako sa správa.

jaskolka
13. aug 2024

Ale čo robí konkrétne? Kričí, hádže sa o zem, hádže veci alebo co?

autor
13. aug 2024

@jaskolka Ráno vstane a budí ma tak že ma kopne do hlavy alebo mi dá facku. Kričí, hádže všetko o zem , bije ma cele dni od rána do večera. Hrať sa nechce s ničím, vonku robí tiež zle . V meste mi uteká všade, vyzuje sa a uteká bosí, vyhadzuje mi nákup s tašky na cestu , idem s nim niekam všetko chce , vysvetľujem mu že nemám toľko peňazí aj tak plače on to chce a začne ma biť. Nevládzem s nim , všetci sa lek pozerajú a lutuju ma. Ani spánok nemá.stale sa budi a keď niečo pýta a nemá.to tak začne plakať a reve aj dve hodiny .

alchemilkazltozelena
13. aug 2024

Berie nejaké lieky? Jednoznacne niečo na ukludnenie mu treba

30katrusa40
13. aug 2024

Ak si nie ísť tým čo hovorí psychológ choď s ním na diagnostiku priamo do centra kde sa zaoberajú PAS. Jedáva cukríky lizatka a podobne ? Ak áno nedávať mu to. Tie farbivá v Tom sú masaker. Mám autistu s Adhd a keď sa dostane k cukrikom tak je zle. Keď niekde na návšteve 1-2 ok ale väčšie množstvo pravidelne tak už je zle. A ešte by ma.zaujimalo ako zareaguješ keď ti dá facku , alebo robí bordel ? Videl niekedy že by ťa napadol fyzicky bývalí partner ? Porozmýšľaj aj nad zmenou psychológa.
U nás zabralo direktivne jednanie. Kým je syn ok som aj ja milá. Ale keď začne robiť bordel postavím sa proti nemu a skrátka mu všetko hovorím ako rozkaz. Niekedy viem že skôr potrebuje len objať, ale to len vtedy keď zastaví a vidím že je preťažený. To už viem na ňom rozoznať.

30katrusa40
13. aug 2024

Skús pozrieť toto zo začiatku to zlepšilo synovi spánok a skludnil. Je to na detox https://www.advancedhealth.sk/advanced-health-h...

lucia.t
13. aug 2024

Neviem, či si skúšala byť aj prísna, keď to prestrelí? Aby ťa fackoval vlastný syn? Ty mu to nejako fyzicky aj vrátiš, aby sa uvedomil? Samozrejme, ak má nejakú konkrétnu diagnózu, treba to celé konzultovať s odborníkom...Ale ak nemá, proste musíš byť prísnejšia, oveľa, aby pochopil, že si k tebe nemôže dovoľovať.

marca12
13. aug 2024

Nerozpravala si sa osamote so psychologickou? Nedala ti rady ako nanho?

autor
13. aug 2024

@alchemilkazltozelena Nie neberie podľa jeho obvodnej to môže narušiť mozog . Vraj z toho vyrastie alebo skôr ma len zabije. Spravil mi nedávno otras mozgu co mi hodil do hlavy kameň.

autor
13. aug 2024

@30katrusa40 nevidel násilie, som s nim od jeho narodenia sama. Sladkosti dostane iba výnimočne keď je dobrý. Keď ma bije snažím sa mu vysvetliť ze ma to boli a nemôže to robiť. Ale nepomáha, veľa krát pred nim aj plačem a on sa mi smeje do tváre. Prepína mu chvíľu je kľudný a potom sa prepne a ide robiť zle. Dostane aj po zadku keď toto robí ale ešte si pýta aby som mu dala viac .

autor
13. aug 2024

@lucia.t Áno nepustím ho za deťmi na ihrisko keď spravi niečo zlé alebo ho nechám samého v izbe ako trest ale jemu je všetko jedno smeje sa mi. A každý deň je horší.

autor
13. aug 2024

@marca12 Nie lebo na jej sedeniach sa pekne s nou hra a skúšala som ze aj idem za dvere a on neplače ale keď ho nechám doma so starkou tak plače za mnou aj hodiny pokým neprídem.

betulinka1
13. aug 2024

Tak pokial je zdravy, asi si ho vychovala s moc veľkou láskou. Tu nejde o to, ze si slobodna mamicka, ja som tiez bola a moj by dostal po zadku mozno 5x jedno capnutie. Ale ty ako slobodna mamicka musis hrat dve role, otca aj matku. Cize nie len s láskou ale musi tam byt aj rešpekt, ze ked zavelis, tak je v pozore ako keby zavelil otec. Fyzicke napádanie matky je dost velky problem, je to hnev voci tebe, ale preco? Vela lasky? Ja som proti akémukoľvek násiliu ale ak by ma decko koplo tretie rano do hlavy, po vysvetľovaní par dni pred tym, asi by na zadku nemal iba moju ruku ale varechu. Musis vyhladat psychologa, niekde robis chybu. Musis prist na to kde a ako z toho von. Na zaciatok skus vecer rozhovor, ze ked ma chces zobudiť, tak ma pohladkaj. Ked nieco chces musis mi to povedat, nie ma bit. Mna to boli. Ja nechcem aby ta to bolelo, tak to nerob ani ty mne. Ked ta ide bit, chyt mu ruku aby k tomu útoku nedoslo. Za trest mu nieco zakaz, zober obľúbenú hracku na par dni. Ked sa hádže o zem, nech sa hádže. Uz ma 4 roky. Uz bude skor reagovat na tvoje spravne podnety.

lienka.7
13. aug 2024

@autorka kameň do hlavy??? Sorry, ale tvoj syn je nebezpečný pre okolie. Si to uvedomujes, co môže urobiť deťom v skolke???

autor
13. aug 2024

@betulinka1 Nikto mi neveril aky je tak som dala kameru do izby.. lieky mu nechcu dávať doktory a ja sa bojím čo z neho vyrastie.

autor
13. aug 2024

@lienka.7 preto sa snažím nájsť riešenie

drago12587
13. aug 2024

Asi potrebuje vychovu chlapa .. neviem, prečo to ženy podcenuju.. pozri si štatistiky, deti " single moms" su na tom uplne najhoršie.. ked dieta vychovava len matka, tak ho vlastne pripravuješ o buducnost.. nebude priebojny, nebude sebestačny, nebude vediet ako čelit životu ako chlap.. ako žena mu nikdy nedaš nazory chlapov a nikdy ho nepripraviš na jeho život.. on neotvori nohy a neocitne sa v luxusnom hoteli ( obrazne povedane).. nikto sa o neho nepostara a nenauči ho kontrolovat sa.. ma uplne ine emocie ako ty, ine potreby... Študoval som prave tuto problematiku.. momentalne nema vzor.. nevie ovladat agresiu ,kedže sa to nema od koho naučit... Na vine si ty 🙂

betulinka1
13. aug 2024

Ale ak sa vie inde spravat, to znamena, ze sa vie spravat. Vedome rozdeľuje emocie na teba a napr. ked je u psychologa. Cize tam bude problem niekde v tebe. Nedaju mu lieky, ked nema diagnozu. Preco by to mali spravit. Musis zacat od seba. 4 rocny uz chape velmi vela veci, uz sa s nim daju viest rozhovory. Skus cierne a cervene body. Daj papier na chladnicku aby nedosiahol a nevedel papier zničiť. Presne mu povedz, ze cervene body su za to, ze …… cierne body su za to, ze……… pokial budes mat 10 cervenych bodov pojdeme na zmrzlinu. Pokial budes mat 10 čiernych bodov zoberiem ti to a to. Ale musis byt dôsledná. Ziadne vynimky alebo som unavena. Ziadne cervene body zadarmo. Zacni zatial s kľúčovým problemom agresivita voci tebe. Vsetko naraz nevyriešiš, musis ist postupne. Zameraj sa na 3 podstatne body. Dalsia vec mas otca, brata, bratranca, kamosa ako chlapa myslim? Ak Ano, Skus ich poprosit, ci by maleho nevedeli zobrat parkrat do tyzdna von alebo prist k tebe a ty pojdes prec. Ze by sa s nim pohrali ale sucasne s nim aj spravili rozhovor na temu jeho správania. Ze mamku mas len jednu a ked na nu budes zly bude to mat nasledky. Isli s tebou a s nim do obchodu aby ked zacne vystrájať zasiahli, ze nie toto sa mame nerobi!!! Ak ma chlapec otca, treba ho viac zapojiť, ak nie tak deda, brata. Ak si maleho nahravas, tak mu to pusti. Ukaz mu, ze pozri co robis a nie je to spravne, co ty vies ale spravis veci inak ako mas. Podla mna to musi chapat. Ja som s malym cestovala kade tade od roku a pol a ja si neviem ani predstavit, ze by mi robil taky cirkus alebo ma bil. Jasne, mal raz pokus sa hodit o zem ale skor ako dopadol na zem, som ho schmatla a teda krikom mu vysvetlila, ze nie, takto to u nas nebude fungovat. S utekanim sme mali problem aj my aj po porade so psychologickou, ktora mi povedala ako to mam spravit inak, to do 3 tyzdnov preslo, bez násilia, kriku. Dalsia fáza velmi dolezita je, byt tu aspom hodinu denne výhradne pre dieta. To znamena ziadny telefon, vypnut zvonenie, ziadna telka, kamosi, varenie, upratovanie nic. Proste aspon hodinka iba pre to dieta. My sme hrali spolocenske hry, naucila som ho karty, hrali sme sa podla neho a ked chcel skakat z gauca, tak sme skákali spolu, ked sa chcel hrat s autami, tak som sa s nim hrala. Mohol vyjadrit sam ako sa zabavíme, iba podla neho. Nie, nebavilo ma to ale tymto som ho ucila, ze ho pocuvam. Potom klasika jasenie, steglenie, vojna s vankúšmi, penova vana v kupelni, naháňačky, stuchnutie do neho, imaginárne bitky s mečom, proste co by podla mna robil otec. Volala som to interne, ze teraz sa hrám na ocka. 😉 napojiť sa na to dieta je velmi dolezite a analyzuj jeho výbuchy hnevu. Aky bol den, kolko si sa s nim hrala, o kolkej bol nahnevaný a zápisuj si to. Mozno tam casom najdes suvislosti. Ja neviem napriklad, kukal pol hodinu tablet a potom zacal byt agresivny. Ci spal po obede alebo nespal, kolko ste boli vonku, ci sa vybehal atd…. Skus tu jeho energiu dostat z neho inak, kopte si loptu, chodte na kolobezky, bike, vela a vela. Skus este vyhladat neurologa. Ako funguje jeho nervovy system, ci je vsetko OK.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. aug 2024

@drago12587 Som na vine že nás jeho otec nechal lebo si povedal že nechce dieťa? Alebo som na vine že od nás chlapi utekajú keď vidia aké mam dieťa?

autor
14. aug 2024

@betulinka1 Venujem sa mu 24/7. Kamošky nemám som sama a môj brat sa s nim rozprava keď má voľno ale nepomáha to ešte aj jeho bije a nadava mu.
Tak radšej už ku nám.ani so ženou nechodia.
Som na neho sama,moji rodičia sa mu vyhýbajú a moja sestra od neho uteká vždy.

autor
14. aug 2024

@ninka297 Prvý psychológ nepomáha a ten druhy nemá voľný termín vraj keď bude mať tak sa ozvú.
Telku nepozeráme, iba v noci rozprávky pred spánkom.
Keď je zlý nepustím ho ku deťom na ihrisko. Nedám mu sladké. Má krstného ale toho vidí keď ma on len voľno a dohovora mu ale ešte aj jeho bije a nadáva
mu. Nie však minulý rok nás vyradili zo škôlky že ho neovládajú a v septembri mame zase pokus ale zase bojím sa že zase ho vylúčia. Medzi deťmi sa hra ale všade ma ťahá za sebou musím mu biť za chrbtom a v škôlke tam nechcel byť bezo mňa plakal hystericky ze chce mamu.

betulinka1
14. aug 2024

Autorka neviem odkial si a ako si na tom finance ale v Šali je jedna detska psychologicka vola sa Dr. Oravcova St. Ma aj dceru psychologicku, preto označujem, ze St. Skus sa jej ozvat. Viem, ze cez covid robila aj online, mozno by sa dalo ju oslovit aj takto, pripadne nech ta navedie. Neviem kolko to u nej stoji na hodinu pre sukromne osoby, my s nou spolupracujeme v praci, robi aj diagnostiky aj poradenstvo rodicom, ktore maju extremne problémové deti. Ale toho neurologa by som este isto isla vyskusat.

alchemilkazltozelena
14. aug 2024

Dúfam že toto čo si mi napísala nemyslíš vážne...
Ak náhodou áno, tak nech ho vychováva doktorka, keď je taká "múdra" a odbila tá s tak primitívnou vetou
Ďalej nerob nič a nech ti ona potom donesie aspoň pekne kvety na pohreb.... Obidve ste mimo

luccija
14. aug 2024

Choď k neurológovi, ďalšiemu psychológovi, na diagnostiku do cppap či ako sa to volá.Do škôlky ho daj určite on je hrdina iba doma potrebuje autoritu

autor
14. aug 2024

@alchemilkazltozelena Ale povedzte mi prosím pekne čo ja sama zmôžem? Od narodenia som s nim behala po doktoroch, neurológov, psychiatrov a nepomohol nám nikto len od nás ťahajú peniaze ktoré nemám na vyhadzovanie. Lieky mu nejakú lebo je malý, má vraj vyššie IQ a tým to hasne. Tak čo spravím ja? Môžem mu vysvetľovať, zakazovať a nepomáha nič.
Už len keď ho dám do domova alebo ja neviem.

lucia.t
14. aug 2024

Boze, to je riadny huncút! Súcitím s tebou a želám ozaj pevné nervy, je to ťažké. Ani neviem, čo ti poradiť - jedine pevné hranice a nenechaj sa vyprovokovať, aj keď je to ťažké. Akoby ťa skúšal, koľko vydržíš. Musíš zistiť, čo naňho platí.

autor
15. aug 2024

@lucia.t Ďakujem už ma z toho začína aj napínať, už len čakám ze budem aj zvracať.