Pekny vecer...chcem sa opytat ci beriete niekto liek Lexaurin.....a ake mate snim skusenosti...dakujem za kazdu odpoved trpim panickymi poruchami a som aj dost nervozna....nie vzdy ale obcas no....
@dopepalacinka psychiater*
@dopepalacinka Psychiatrické lieky na tvoju diagnózu ti predpíše jedine psychiater a ten ti aj povie, či je vhodný pre teba Lexaurin. Tu ti nikto odborne neporadí, tu nie sme doktorky. Každý liek na každého inak učinkuje, takže sa nemôžeš s nikým, kto berie Lexaurin, porovnávať. . Tu nič nevyrišiš, rozhodne navštív svojho lekára a on ti dá výmenný lístok k psychiatrovi.
@oli18 to asi vie, keď ma PP asi ho už má aj predpisany
@dopepalacinka normálny liek na úzkosť, búšenie srdca, paniku.Budes kludnejsia nič výrazné len nebudeš mať také fyzické prejavy, pocit trasu, stres...
Nemusíš mať z neho obavy berie sa buď pravidelne v čase veľkých stresov rozvod, smrť...alebo len občas, keď cítiš nepohodu nervozitu.mne ho odporučil gynekológ aj na predmenstruacny syndróm.Mam ho doma, ale použijem možno 2x do roka tiež som mala panické záchvaty.skor by bolo dobré zistiť prečo mas PP z čoho či koho si nervozna?nestalo sa Ti niečo zle, nejaká trauma?možno máš taky dráždivejsi nervový system
u nás jednému rodinnému prísl. to predpisujú...už pomerne dlho...nie je problém...podľa lekára je to pomerne silný liek...
@deti95060810 je 1,5 mg a 3 mg záleží ktorý má.
Dakujem vsetkym za nazori....vcera som zaspala pretoze som si akurat dala lexaurin.....a asi som sa v nadpise nespravne vyjadrila ...ka Lexaurin beriem 3mg....kazdy vecer jednu na panicku poruchu sa liecim uz 3 rok brala som aj helex..to je slabsi ale raz som mala tak silny atak ze som skoncila na urgente....tak my predpisala xanax...ale po nom my bolo zle.....mala som zavrate.....tak nasadili citalec rano a poobede 10mg a vecer podla potreby lex.3mg...ale vetsinou si davam cely hoc mam pocit ze niekedy by pol stacilo kludne....
Neexperimentujte prosím s Lexaurinom. Je to návykové benzodiazepínové anxiolytikum a dávkovanie aj dĺžku užívania určuje výhradne odborný lekár, spravidla psychiater. Všetko treba konzultovať s ním.Psychické problémy, ktoré popisujete je vhodné riešiť ako farmakologicky, tak v kombinácii s psychoterapiou.
@dopepalacinka nie si z tej 3 otapena?malatna doobeda unavená?
On sa dáva dočasne ja by som ho pravidelne nebrala a už vôbec nie na spanie iba v krízových situáciách.Mas Citalec ten Ťa podrzi.Skus ho znížiť a postupne vysadiť.Skor pátraj po príčine čo Ťa tak nervuje a radšej chod na prechádzku, behať, niečo robiť iba sama.
@dopepalacinka v rodine mam osoby ktore to beru a su od toho zavisle . Neraz skoncili na pohotovosti na predavkovanie pretoze stacilo deci vina a bola konecna dotycna nevedela o sebe a teraz uz 3rok chodieva k psychiatricke aby jej znizovala davky ale aj tak si zozenie cez znamost a ulieta si .. TAZKO SA Z TOHO DOSTAT
Lexaurin sa rýchlo stane návykový - pri pravidelnom užívaní aj za 6 týždňov a potom sa z neho dostať je veru na dlhú dobu. Ja som brala Lexaurin 6 týždňov na odporučenie lekárky a potom vyše pol roka som sa ho nevedela zbaviť. Pomohla mi len psychiatrička, ale tie abstinenčné príznaky sú strašné. A naviac Lexaurin poškodzuje pri dlhodobom užívaní mozgovú kôru. Treba si to trochu naštudovať. Ono je to jednoduché dať si ho do úsť a prehltnúť a chvíľu sa cítiť fajn. To nie je liek s dlhodobými účinkami. Ak to nejde tak treba užívať AD alebo napr. Tiapridal, čo nie je AD ani liek na báze Lexaurinu, Xanaxu a pod. Má veľmi dobré účinky na úzkosti.
mam jednu znamu ktora ho uživala a tak si nan zvykla že ho uživala po každej blbej hadke s manželom deťmi atd vlasne už bez neho nedokazal fungovať a ked jej ho bavali v rodine len podľa potreby ako určil lekar tak ju dohnalo k sebevražde chcela sa otraviť liekmi len jej v tom rodina zabranila ale ja som brala lieky frontin a citalopram a viem že ten frontin je tiež navikovy a tiež som si ho davala častejšie ako som mala prosteked ma deti znervoznili a často pri nepodstatnych veciach a ked som to povela psychiatričke tak sme sa dohodli že si dam sedenie u psychologa a to mi veľmi pomohlo veľa veci je o našom zmyšlani a fronin som mala naposledy asi tak pred troma rokmi a už rok neberiem ani citalopram
@dopepalacinka prosím Ta,ako sa u Teba prejavil atak,keď si skončila na urgente?tiež mam PP
Zdravim. Chcem sa spytat co by to urobilo s clovekom keby si zobere 1x v zivote 10 lexaurinov3 naraz
Je vybusnej povahy normalne. Je to dolezite
@monulka869 fuuha?3 naraz?to je velaa
@gabuska7 mohol by vedet co robi alebo nie? Neviete?
Prosím, dajte na moju radu a nikdy nebrat Lexaurin, Xanax, Neurol, Frontin atd- akékoľvek benzodiazepany bez dozoru psychiatra. Môžu pomoct prechodne, len najmenšie dávky 0,25 mg, aj menej keď začínate brat antidepresíva ale VŽDY pod dohľadom psychiatra! A to na veľmi krátky čas, kým nezaberú AD. Zdravotný systém je veľmi zle nastavený, tieto fakt legálne drogy nože predpísať hocijaký lekar obvodný, Neurolog, Reumatolog a človek v domneni, že sa mu uľaví si to v bezradnosti dá, začína byt závislým a zvyšuje dávku, lebo sa mu uľaví, nevníma, stráca emócie, veľmi rýchlo už po pár 2-3 týždňoch vzniká rezistencia a závislosť!!! Úplne sa mení charakter človeka, začínate zabúdať, ste chodiaca matoha, ovplyvňuje to CNV, prečítajte si príbalový leták…Naozaj to je legálna droga. Vážte si seba, svoje zdravie. Hľadajte svoju príčinu problému, treba vyskúšať všetky dostupné terapie, KBT, psycholog, terapeut, venovať sa sebe, koníčkom, prírodné veci. Liekmi sa problém nikdy nevyrieši. Toto je cesta do pekla…
Neviem, čo všetci máte s tou závislosťou na Lexaurin.Ja mám tetá niu a beriem ho niekoľko rokov nie pravidelne.Iba ak mám ataky, niekedy ho neveznem aj pol roka.Niekedy aj mesiac beriem.A vôbec nie som na ňom závislá.
@dopepalacinka psycholog ti povie co ti da lexaurin by som sama od seba urcite nebrala to sa mozes ozrat na ultimum a mas to iste akurat to nici zdravie inak