Psychicky a aj fyzicky vyčerpaná

9. mar 2023

Už som naozaj vyčerpaná a na pokraji svojich síl. A neviem, ako z tohto kolotoča von. Na väčšinu problémov som sama, keďže manžel pracuje na týždňovky. Snaží sa mi pomáhať, ako môže, ale logicky, drvivá väčšina je na mne. Už od nového roka riešime so synom jeden problém, ktorý ho trápi a mne to na psychike samozrejme len uberá. Len to riešim dokola, obvolavam, vybavujem, otravujem, vysvetľujem....... Samozrejme do toho máme ďalšie deti, ktoré majú tiež starosti a problémy. A ja som opäť v štádiu, kedy mám toho už príliš a mám pocit, že sa zrútim. Fungujem len preto, že musím, ale ...... Nie je to ono. Najradšej by som niekam zaliezla do nory a nevyliezla. Milujem svoju rodinu ale práve teraz by som bola radšej bez nich. Uvedomila som si, že sa neviem na nič tešiť, lebo v poslednej dobe na 90% do každej radosti niečo prišlo a ak sa niečo podarí, moja radosť z toho rýchlo vyprchá. Mám pocit zbytočnosti. Bože, som tak strašne vyčerpaná.......... Viem, že mi nik z vás nemôže pomôcť, ale možno mi aspoň trošku uľaví pocit, že som to niekomu povedala.

PS: prepáčte, že anonymne, ale pod svojím nickom by som toto napísať nedokázala.

deti95060810
9. mar 2023

to nevadí že si ako anonym...len nič konkrétne si nenapísala a neviem či ti niekto niečo poradí - lebo nevie, ohĺadom čoho by mala rada byť...
kopu riadkov a nič konkrétne...

denkatn
9. mar 2023

si "iba" vyhorena, ak nevies zmenit okolnosti, tak vydrz, niektore problemy sa samy vyriesia, deti podrastu. ine ti neviem poradit,.. darmo je radit, ze daj si viac volneho casu, ked ti nema kto postrazit deti, pomoct..

camelie12
9. mar 2023

Ak sa vam da, vyhladajte psychologa/icku. Kludne aj online, ak osobne to nie je mozne. Potrebujete odbornu pomoc (myslim to v dobrom) a nie je hanba o nu poziadat. Zrejme je toho teraz na vas vela a potrebujete podporu, mozno iny uhol pohladu.

Drzim vam palce! ❤

hedviga2
9. mar 2023

@camelie12 keby sa žena ked je vyšťavena obracala pokažde na psychologičku, stracala čas, ktorý ma venovať ďeťom, platila poplatky, vyčakávala na termíny a nakoniec premýšľala čo je zatiaľ doma, neviem, či by sa jej stav zlepšil. Odhliadnut od toho akej psycholog by sa dostala do rúk. Lebo čo som bola ja- teda mali by jej zobrať titul. Pani potrebuje jeden den volna, dobre sa vyspat, ist sa prejst do prírody a príst do uprataneho bytu s vyžehlenym prádlom a večerou na stole. Ostatne si pre deti zariadi.

camelie12
9. mar 2023

@hedviga2, to je vas nazor, mate nanho pravo.
Nenapisala som, ze zakazdym sa treba obratit na psychologicku. Pani je vycerpana uz dlhsi cas.
Mrzi ma, ze ste nemali stastie na dobru psychologicku. No to nie je dovod ani argument na to, aby pani neskusila tuto moznost.

A samozrejme aj dobry spanok, prechadzka v prirode ci odbremenenie od domacich prac tomu obrovskemu vycerpaniu moze len pomoct.

michu_
9. mar 2023

najradsej by som niekde zaliezla do nory... ked bude manzel doma-chod a zalez. sama. alebo s kamoskou. aspon na nejaky cas. kazda zena to potrebuje. obcas odist k sebe a potom sa zas vratit k tym svojim ;) a s detmi sa ti neda urobti nejaky menej vycerpavajuci program? aby ti aj tie pomohli, aby si sa aj ty mohla viac venovat sebe...?

sella38
9. mar 2023

Manzel nevie zmenit pracu? Lebo pokial bude nadalej chodit na tyzdnovky, tarcha tyzdennych problemov bude vzdy na tvojich pleciach a to je potom zacarovany kolotoc...

autor
9. mar 2023

@denkatn ďakujem, viem, že niektoré veci sa vyriešia ak samé.

autor
9. mar 2023

@deti95060810 v podstate som nečakala rady, čo robiť, len som to potrebovala zo seba dostať. Manžel má momentálne dosť svojich starostí, kamarátke to hovoriť nechcem a rodičov nemám. Niekedy človeku pomôže len sa vypísať, povedať to niekomu. A na to mi teraz poslúžil tento príspevok.

autor
9. mar 2023

@camelie12 viem, že psychológ by pomohol, hľadám jedného aj pre syna. Termíny sú na máj. A online nie je pre mňa. Poznám sa, prejde to, verím že hej. Ja sa opäť vzchopim.

autor
9. mar 2023

@hedviga2 v niečom máš pravdu, prísť domov do čistého a uprataneho domu, kde nemusím nič robiť. Mne by vlastne stačilo mať pár dní voľna a kľudne si aj sama upratať a nejaký čas si ten poriadok a pokoj užívať. Mrzí ma tvoja skúsenosť, bohužiaľ mám podobnú, aj keď nie so psychologičkou.

autor
9. mar 2023

@michu_ vo svojej podstate mám čas na seba, deti sú vo veľa veciach samostatné, ale práve teraz riešime veci, ktoré musím riešiť ja ako ich rodič. A zákon schvalnosti u mňa funguje dokonalo. Ak mám aj nejaký deň voľna, tak som buď chorá ia, alebo je choré niektoré dieťa.

autor
9. mar 2023

@sella38 bohužiaľ, teraz to možné nie je. A ani tak skoro nebude. Už sme nad tým uvažovali. Ale bolo viac proti ako za.

uglybetty1234
9. mar 2023

Ahoj, mam to podobne. Manzel cez tyzden prec, na mne deti, kruzky, domacnost,praca, zvery + este moja mama jej pomoct.
A preto!
-Donaska nakup, donaska jedlo, deti viest k samostatnosti- ja mam skolakov( desiatu si robia sami, umyvacka je ich starost, zvesia pradlo,…)
- kaveja s kmoskami, kino, vecera
-aj jogurt je vecera
-Aj relax je cinnost
- roboticky vysavac, roboticky umyvac okien
- kontakty, v pripade potreby nechat deti u niekoho, vyzdvihnutie z kruzku atd. .. na oplatku samozrejme
-sluzby - upratovacie, zahradnicke,

Ja fungujem nejako takto. Nevravim, ze je to vzdy, ale v pripade potreby bez vycitiek ;)

tana85
9. mar 2023

rukuhore ta, co sa nikdy necitila takto. ja tot nedavno. a to mam muza doma kazdy den, ziadne tyzdnovky, deti len dve. uplne ti rozumiem. proste vyhoreta zo vsetkeho, tiez mam niekedy pocit, ze to je nekonecny kolotoc a oddychnem si az v hrobe :( chces len vypocut a dostat to zo seba, tak pis. mne pomaha len a len to, ze proste to vezme na jeden cely den manzel a ja nerobim nic. a v takom obdobi sa zapaja viac ako zvycajne, aj do domacnosti aj do veci okolo deti. ak vies, ze to proste zvladnes aj sama, tak skus aspon vecer zrelaxovat, pri kludnej hudbe, nejaku kvazi meditaciu

kp7333
9. mar 2023

kazdy clovek potrebuje niekoho, komu sa moze zdoverit, na koho moze preniest cast bremena starosti i povinnosti. Neda sa vsetko dusit v sebe, lebo ta to zomelie. Nemoze si manzel najst pracu tu, aby ste boli na vsetko dvaja? Poskytuje ti oporu aspon na dialku, hovorite spolu denne o tom, co prezivas? Neboj sa zverit kamaratke, mozno ti pomoze, a ak nie, aspon sa ti ulavi.