Psychické vyčerpanie - ako to všetko zvládnuť?

30. mar 2021

Nevládzem. Asi tak by som nazvala svoj stav posledných dňoch. Sestra zomiera sama v nemocnici a na mne je byt s mamou a s deťmi. Ja mám 2,5rocnu , ségra ma dvoch chalanov 3 a 6 rokov. Keď sa stane najhoršie očakáva sa že pomôžeme s chalanmi čo je samozrejme ale sama som vo štvrtom mesiaci na rizikovom a nezvládam to. Nedokážem mame pomôcť , nedokážem pomôcť chalanom ani švagrovi a najhoršie je že mám pocit že kvôli tomu trpí aj to malé v brušku. Najradšej by som odišla niekam ďaleko od toho všetkého....Viem že je to sebecké no bohužiaľ tak to cítim a naozaj netuším čo bude ďalej keď príde to najhoršie....

anjelicek26
30. mar 2021

Ste tam dvaja dospeli na tri deti, hadam to nie je take strasne. Pozbieraj sa trocha, kludne za pomoci psychologa. Porozpravat sa o tom vsetkom velmi pomoze. To vypatie je hlavne emocne, ked v rodine umiera blizky clovek zasiahne to vsetkych, detom chyba mama urcite tiez velmi. Chlapci maju urcite aj otca, chodia do skolky, nie? Ak nechodia, treba vysvetlit zlu situaciu a poziadat riaditelku skolky o vynimku, aj ked rodicia nepracuju teraz obaja. Pomozte si ako sa da, ale zavrtat sa do toho a - byt sebecka - to teraz proste nejde. To co prezivas je prvy stav depresie a burn out, to sa moze stat uplne kazdemu. Netreba to zlahcovat, treba s tym bojovat uz v zarodku. Lebo lepsie to v dohladnej dobe nebude co sa tyka situacie.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
unicornlady
30. mar 2021

Na druhej strane, ja si myslím, že ak je autorka na rizikovom, tak musí v prvom rade chrániť svoje dieťatko v brušku.

keďže tvoja sestra má chlapcov, tí dajú asi viac zabrať
tvoj švagor nemá súrodencov? a rodičov? asi by som šla touto cestou, zapojiť širšie príbuzenstvo, viac ľudí, aby sa to viac vyvážene rozložilo

sara07
30. mar 2021

ste v podstate 3 na dve deti
čiže normálne rozpis kto kedy v ktory den ich má na starost , žiadne také že sama tahaš lebo si žena
ak nechodia do škôlky písomne požiadat zriadovatela o vynimku, ano dá sa dat vynimka v tomto pripade ,ak nedá rozmaznut cez fb a noviny a neboj hned daju ked môže byt okres čierny dlho a kludne chodia deti všetky tak prečo by nemohli tieto , nehovoriac že polka deti ma kadejaké pečiatky a keby sa to riešilo by sme sa divili
nebolo by zlé zapojit aj švagrovu rodinu proste si ich zoberu na čas
a mala by si to riešit pretože sa berie že to dáš a zvladneš ale ty nemusíš predsa majú aj inych pribuznych dávaš ich rodine na straženie nie do detskeho domova
obvolat dohodnut sa bodka
alebo proste švagrovi povedat že bud si dupne alebo je v tom sám

deti95060810
30. mar 2021

deti nemajú krstných rodičov? V takomto prípade by aj oni mohli pomôcť... Vlastne byť krstným - znamená zastúpiť rodičov v prípade ich smrti alebo choroby ...

autor
30. mar 2021

@deti95060810 ja som krsná mama obom

autor
30. mar 2021

@unicornlady snaha by bola ale bohužiaľ to je starostlivosť o dva domy dve domácnosti no a švagrova rodina dáva ruky preč

roja01
1. apr 2021

Ja viem, ze najma pri rizikovom tehotenstve treba byt velmi opatrna a setrit sa. Ja by som poprosila svagra, ci by suhlasil s vypomocou pocas tvojho tehotenstva, aby si sa fyzicky tak nenamahala. Vypomoc si predstavujem tak, ze napriklad nebudete denne vo velkom varit pre 3dospelych a 3 deti, co je celkom dost varenia a napr. obedy si budete objednavat. Dalej, urcite by sa nasiel niekto, kto vo vasom okoli za odmenu strazi deti a tak by som zabezpecila napriklad pre deti opateru spojenu s pobytom v prirode, aby sa deti vyblaznili. To su iba navrhy, urcite sa da vymysliet aj ine. Od skolky pocinaje az po dohodnutie si uprarovania bytu. Viem, je to aj o peniazoch, ale teraz je to potrebne. Ja by som ta chcela ubezpecit, ze aj tvoje pocity teraz smutne a negativne ak premenis najlepsie ako sa da na pohodove, tak bude dobre aj tvojmu dietatku i tebe a detickam, ktore su okolo vas. Viem dobre sa mi to hovori, ale aspon sa pokus byt pozitivna k dobru vas vsetkych. Vela sa usmievaj, opakuj si pozitivne veticky, zostav si ich sama. A najma sa snazte odbremenit od prace. Drzim palce a prajem len dobre....

kocurikpupcek
1. apr 2021

a švagrininej rodina? Určite ma mamu, otca. Starý rodičia by nepostrážili občas chlapcov aspoň cez víkend?