Psychické problémy u 21 ročného

tobias123321
20. sep 2021

Ahojte neviete niekto ako mi pomôcť 🙂
21 rokov. Šikana na ZŠ, bitky od rodičov preto ich nenávidím chcem im toodpustiť ale nejde to aj keď by som chcel. Od 11 rokov na liekoch, 7 krát psychiatrii do 18 rokov, dokopy 1,5 roka života tam. Úzkostna porucha ,panicka porucha, derealizacie, sociálna fóbia, prekonané ocd. Nikdy som nemal frajerku pracujem sám cítim sa veľmi osamelý. Neustále problémy, strašný strach zo všetkého, točenie hlavy. Vystriedane kvantá dokotorv všetky vyšetrenia pravidelne kopa psychiatrov psyhcologov proste nič sa nepohne. Som intorvert ale ak by ste ma niekde videli nezistili by ste že mi niečo je.Viete mi niekto ešte poradiť budem rád 🙂

annamalaga
20. sep 2021

@tobias123321 dobrý psychológ je na nezaplatenie.

ivangeline
20. sep 2021

@tobias123321 Isla som napisat...staci jeden dobry clovek (priatel,psycholog,pribuzný..)

jaja20
20. sep 2021

@tobias123321 Je mi ľúto, že už v takom mladom veku si prežil toľko negatívnych zážitkov 😢
Nepíšeš,či stále žiješ s rodičmi. Ak áno,tak by si sa mal snažiť nejako osamostatniť,aby si ich nemal denne "na očiach" a nemusel si myslieť na všetky tie zlé veci, ktoré si (aj) kôli nim zažil.
Možno,keby si zmenil prostredie,začal by si voľnejšie dýchať.
Nemáš oporu v niekom z blízkej rodiny? Starí rodičia,teta, krstná...?
Bola by veľká škoda,keby si to vzdal,ešte si mladučký, čaká na teba veľa krásneho 🙂
Držím palce a daj priebežne vedieť,ako sa ti darí.

tobias123321
autor
20. sep 2021

@jaja20 u blízkych podporu nemám nemáme extra dobré vzťahy. Nestretávame sa nevedia o tom. Chcel som bývať sam ale zamietli mi hypoteku som živnostník , mam aj na tie diagnózi invalidný dôchodok ale proste nedá sa. Mám aspoň nebytový priestor kde pracujem tak tam som sám aspoň tam mám pokoj domov chodím len spať aby sme sa nestretávali 😀. Na jednej strane chcem byt sám na druhej strane je mi smutno bije sa to stou sociofobiou 😀. Keď už inak nepôjde pôjdem aj do podnájmu kašľať na to.A smajlíky dávam preto lebo som už plakal veľa a chcem sa smiať

mabenn
20. sep 2021

regresna terapia

3009
20. sep 2021

@tobias123321 musíš si sám povedať, že či chceš byť sám preto, že máš strach z ľudí, alebo ti to vyhovuje. Ak máš strach z ľudí tak treba psychológa, ak ti to vyhovuje ako povahe, tak treba začať mať rád samého seba. Na youtube je veľa relaxačných cvičení, relaxačnej hudby. Musíš sám chcieť niečo so sebou robiť, lebo lekár ti vie dať len lieky, ale len lieky nepomôžu ak k tomu nenapomôžeš aj ty. Držím ti palce, každý v živote sme raz hore a raz dole. Dôležité je ak si dole aj psychicky aj fyzicky pomaličky sa začať štverať hore. Vždy sa dá začať po krôčiku.

katulastraka
20. sep 2021

@tobias123321 kedy si ziadal o hypo, ze ti ju ako zivnostnikovi zamietli? vsak teraz su idealne podmienky pre zivnostnikov. Nam aj minuly rok aj tento rok schvalili hypo. A to je korona

tobias123321
autor
20. sep 2021

@katulastraka tento rok niekedy v júni. Mal som dosť málo na daňovom priznaní a k tomu že vraj rizikové povolanie (Taká oblasť ktorá počas korony nefungovala extra). Ja sa ani nečudujem že ju zamietli na rok to skúsim znova

jumama
20. sep 2021

@tobias123321 Chod na arteterapiu, co robi zuzanamedzay.com - je to v Trnave. Psycholog, psychiater, tam sa musis vyjadrovat slovami, je to tazsie, ako ked sa vyjadrujes tvorenim. Zuzana ma uzasny medom prevonany atelier, robi totiz ankaustiku so vcelymi voskami, no ma tam vsetok material od vymyslu sveta, mozes si vybrat, co ta bavi, je tam velmi prijemne, Precitaj si o nej, najdi si nejake clanky, je to clovek, co vela zazil, a pritom iba sa u nej tvori, ale clovek sa citi uvolnene a fajn a vela sam seba pochopi a pohne sa z miesta. Ak by to neslo u nej, odporucam knihy arteteraoeutky Kamiky zenatej, dokopy je ich 5 dielov... to su realne pribehy ludi a aj nahlady Zenatej, velmi vela to cloveku da.

teleskop
21. sep 2021

@tobias123321 NO BOL BY SI PREKVAPENY ALE DA SA TI POMOCT, LEN MUSIS HLADAT SPRAVNEHO PSYCHIATRA A PSYCHOLOGA, AK BY SI SI MOHOL DOVOLIT INVESTOVAT PAR DESIATOK EUR, EMDR TI Z TOHOTO VSETKEHO POMOZE, ABSOLVOVALA SOM TUTO TERAPIU AJ S MANZELOM, ZMENIL SA NAM ZIVOT TAK AKO SME NECAKALI....VSETKO SA TAHA Z MINULOSTI....EMDR TERAPIA NASTUDUJ SI